Maraton de filme scurte pe plajă, la Fiesta del Cine

Pe 1 septembrie ne vedem pe plaja Shut Up Beach din Mamaia, începând cu ora 20:00 pentru filme scurte, muzică live, street food și un foc de tabără!

Deschidem evenimentul cu un maraton de filme scurte alese de ADFR & ShortsUp, mai exact de selecționerii Massimiliano Nardulli și Alexandra Safriuc, cea din urmă fiind și directorul artistic ShortsUP. Filmele din selecția primei ediții Fiesta del Cine reunesc o varietate de stiluri și subiecte și redau o imagine cât mai relevantă și diversă asupra producției de scurtmetraje din peisajul românesc actual.

Continuăm cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de muzica celor de la Moonlight Breakfast, care vor cânta live sub clar de lună.

Iată care sunt câteva dintre scurtmetrajele ce vor putea fi urmărite:

OMUL DE PE LUNĂ [2016]

Regia: Mihnea Aliciu / SF

După ce îşi ţine în mod obişnuit emisiunea de seară la radioul lui pirat din garsoniera proprie, N. primeşte pentru prima dată un telefon de la un spectator. Un telefon care îi va schimba viaţa.

PIPA, SEXUL ŞI OMLETA [2017]

Regia: Ana-Maria Comănescu / COMEDIE

Victor e atras de soţia lui Filip. Filip e atras de soţia lui Victor. Victor şi Filip sunt vecini, dar, mai ales, prieteni.

VISE DE VÂNZARE [2016]

Regia: Vlad Buzaianu / SF

Într-o lume în care oamenii îşi pierd abilitatea de a visa, visele au devenit o formă modernă de artă şi obiect de vânzare pentru clasa bogată a societăţii.

CÂND AFARĂ NINGE [2017]

Regia: Conrad Mericoffer / COMEDIE

Proprietarii dintr-o clădire se întâlnesc pentru a discuta problemele comune. Laur cere ca liftul să fie reparat pentru că iubita lui, Cristina, este în ultimele săptămâni de sarcină, iar urcatul scărilor poate provoca un travaliu prematur. Este o problema simplă, dar nu şi pentru dna. Grecu, reprezentanta asociaţiei de locatari.

SCRIS/NESCRIS [2017]

Regia: Adrian Silişteanu / DRAMĂ

Babisa tocmai a născut o fetiţă minunată. Dar pentru externarea din spital are nevoie de semnătura mamei ei, pe care nu a mai văzut-o din copilărie.

Acestea sunt doar o parte dintre filme, însă la festival vor fi proiectate multe alte titluri. Ne vedem pe 1 septembrie pe plaja Shut Up Beach din Mamaia! Intrarea este liberă, dar locurile pentru proiecție pot fi rezervate în prealabil pe mail, la adresa office@romfilmdevelopment.org.

Categorii Lifestyle