Manish Arora primăvară/vară 2017: “Viaţa e frumoasă”

1

Într-un punct al istoriei societăţii umane în care, la nivel global, se militează din ce în ce mai mult pentru acceptarea tuturor oamenilor aşa cum sunt, Manish Arora a ales să imprime la rândul sau acest ton pozitiv prezentării colecţiei sale pentru primăvară/vară 2017.

În completarea suitei de modele, pe podium au apărut reprezentări care mai de care mai diverse ale feminităţii: sub forma siluetei mignone şi androgine a dansatoarei/coregrafei Bianca Li, în versiunea formelor pline de voluptate întruchipate de cântăreaţa Bishi, şi, probabil cea mai de impact variantă – sub forma unei păpuşi gonflabile aduse la viaţă de un bărbat britanic care, din 2008, îşi ţine identitatea ascunsă sub o costumaţie din latex şi frecventeză, drept formă de artă post-pop art, evenimente mondene sub numele Pandemonia.

Şi asta e doar începutul. Invitaţia imprimată cu o spirală multicoloră anunţa un show plin de culoare (nimic nou aici, nuanţele aprinse şi hainele cât mai împodobite făcând de altfel parte din estetica-semnătură a designerului), şi fix aşa a fost.

Am folosit o bună parte din kit-ul meu de beauty de la Bourjois care mă însoţeşte zi de zi la Paris Fashion Week, pentru a-mi crea un look în ton cu evenimentul, însă am reperat încă din primele secunde ale show-ului pe cineva mai frumos machiat decât mine – căţelul Pomeranian cu blana vopsită într-o nuanţă electrizantă de albastru.

Odată cu apariţia lui pe podium, „Oooh”-uri şi „Aaah”-urile s-au auzit din toate colţurile sălii, şi au continuat să se audă pe parcursul restului defilării, care s-a tradus printr-o paradă a tuturor nuanţelor curcubeului, redate pe o suită de look-uri efervescente, cu influenţe retro.

Siluetele inspirate de anii 50, cu imprimeuri dulci (literalmente) sub formă de îngheţată sau brioşă, au fost alternate cu ţinute de inspiraţie marinărească, imprimate cu elemente exotice (păsări flamingo sau tucani), şi cu detalii jucăuşe înfăţişând personajele My Little Pony, graţie unei colaborări a casei de modă cu celebrul brand de jucării. Arora a mai bifat de asemenea pentru această colecţie colaborări cu artistul londonez Andrew Logan, care a creat accesoriile-bijuterie ce au împodobit gulerele ţinutelor, precum şi cu artistul parizian Nikos, responsabil pentru pantofii Creepers în nuanţe bubblegum.

Motivul curcubeului s-a regăsit de asemenea pe o serie de rochii cu imprimeuri sipralate sau aplicaţii de paiete sub forma unui vârtej de nuanţe electrizante.

Press kit-ul show-ului explică – „Pentru primăvară/vară 2017, Manish Arora invocă o utopie în technicolor, purtată de o suită de shiny happy people”. Hit-ul R.E.M. la care se face referire a constituit fundalul sonor pentru sfârşitul defilării, în care suita de look-uri, poziţionate unul lângă celălalt, au întărit atmosfera exuberantă, imprimând-o ca stare generală de spirit întregului public, şi reiterând mesajul colecţiei create de Arora – „viaţa e frumoasă”.

Foto: Facebook Manish Arora (via NowFashion)