Video – In The Sport Light – Un prânz raw(yal) cu Carmen Negoiță

Hello, A Listers!

Aud din ce în ce mai des discuții despre mâncarea raw. Este același lucru cu mâncarea vegetariană? Pot să mănânc cât vreau? E gustoasă? Unde pot mânca? Sunt doar câteva din întrebările care mi-au rămas în minte.

De aceea astăzi am invitat-o pe Carmen Negoiță să ne lămurească toate dilemele legate de mâncarea raw. Carmen este ownerul restaurantului Rawyal, unde poți mânca pizza, burger, paste raw și nu numai.

Raw vegan înseamnă crud. Adică tot ce mâncăm este crud sau gătit până la temperatura de 42 de grade Celsius. Pare la prima vedere că putem să mâncam cantitativ cât de mult dorim fără să ne îngrășăm. Chiar dacă zahărul este înlocuit de curmale și blatul de pizza nu este cu făină, ca orice lucru în exces, dăunează. Carmen ne va explica în video de ce nu este ok să mâncăm mult.

Trebuie să recunosc, îmi place să mănânc și nu cred că m-aș putea obișnui cu ideea de mânca doar crud, dar Carmen m-a convins prin ceea ce am comandat că aș putea funcționa parțial și în sistem raw.


Amandinele, pizza , pastele și sushiul comandat nu i-au făcut misiunea Alexandrei mai ușoară, chiar dacă sunt raw. Ea a făcut un antrenament pentru a arde caloriile celor două amandine pe care le-am mâncat fără să respir. Sunt delicioase, dar și calorice.

Astfel, pentru răsfățul meu culinar, Alexandra a făcut un antrenament pentru care a folosit numai banda de alergat. Nu, antrenamentul nu a constat numai în alergare, ci într-un circuit de tip interval, cu exerciții care vizează mai mult partea inferioară a corpului, în care pauza este una activă – alergare ușoară. Se execută 20 de repetări din fiecare exercițiu,  apoi, ca pauză, 2 minute de alergare.

Pentru a vedea meniul de bunătăți raw complet , click pe clipul de mai sus. Vă dau un pont: preferata mea este pizza raw.

Ne vedem luni!

Categorii Video