Mame celebre, despre decizia de-a le face conturi de Instagram copiilor lor

copii insta

Nu învăţaseră încă să vorbească sau să meargă, dar aveau deja sute de urmăritori pe social media. Am stat de vorbă cu câteva mame celebre de la noi despre decizia de-a le face conturi de Instagram copiilor lor.

ANDREEA BĂNICĂ, cântăreaţă – mama Sofiei (@iamsofiamariab) şi a lui Noah (@iamnoahandrei)

copii insta

Sofia are peste 11 ani, Noah are aproape 4 ani. Le-am făcut cont pe Instagram când Noah era foarte mic, undeva, prin 2016. TikTok-ul l-a descoperit Sofia singură, ceva mai târziu. Mi s-a părut că i-ar ajuta să aibă un cont doar al lor, pe care să salvăm cele mai frumoase amintiri, dar pe care să îl folosească și singuri, ulterior. Nu postez foarte des, depinde ce poze facem. Sofia începe, ușor-ușor, să posteze singură ceea ce vrea, dar mă întreabă înainte. După ce facem poze, ne uităm la ele împreună și decidem care primește inimioară, dar eu aleg ce să pun, mai ales în cazul lui Noah. Mă consult și cu Lucian (n. red.: soțul Andreei și tatăl celor mici), îi mai cer și lui poze, el ne face, de obicei, instantanee frumoase.

Cele mai multe fotografii sunt făcute de noi. Acum, chiar o rog pe Sofia să îmi facă și mie poze când am nevoie și se descurcă foarte bine. În mare parte, urmăritorii conturilor copiilor sunt oameni obișnuiți – cei care mă urmăresc și pe mine și îndrăgesc întreaga familie. Sofia are fani și de pe TikTok, care vin și pe Instagram. Fiind persoană publică, copiii mei nu au fost niciodată ascunși, nu au fost un mister. Poate că dacă nu aveam meseria pe care o am, lucrurile ar fi stat altfel, dar așa, e ceva firesc.

Oamenii își doresc să îi vadă, să știe cât mai multe lucruri din viața noastră. Și pe social media , ca în viață, nu poate să te placă toată lumea. Încerc, totuși, să nu îmi consum energia cu părțile negative: block și merg mai departe.

GABRIELA CRISTEA, prezentatoare TV – mama Victoriei (@bellavictoriamargot) şi a lui Iris (@theairisselena)

copii insta

Victoria are aproape trei ani, iar Iris are un an și jumătate. Tavi (n. red.: soțul Gabrielei și tatăl fetițelor) a fost cel care a avut inițiativa și i-a făcut cont Victoriei, iar după modelul surorii mai mari ne-am gândit să facem la fel și cu Iris, așa că a avut contul ei la doar câteva zile după ce s-a născut. Nu postăm doar la ocazii speciale, ci de fiecare dată când simțim s-o facem. Ne-am dori un ajutor pentru fotografii, din păcate, nu-l avem. Noi suntem cei care facem fotografiile, am învățat să lucrăm și în câteva programe pentru retuș sau pentru niște filtre mai interesante.

Conturile sunt urmărite și de vedete, și de oameni obișnuiți, dar în special de cei care au copii, pentru că sunt interesați de activitățile pe care le facem cu cele mici și, de ce să nu recunoaștem, avem două fete foarte frumoase și cred că oamenii ne privesc cu drag. În proporție de 99% reacțiile sunt favorabile și chiar dacă la noi pe cont mai sunt hateri care-și permit să spună anumite lucruri, când vine vorba de fete nu permit nimănui să scrie lucruri negative sau care nu au legătură cu realitatea. Celor care nu sunt de acord cu expunerea copiilor în social media le răspund că fiecare este liber să facă ce consideră de cuviință.

Noi am optat pentru varianta asta, am considerat că este o variantă bună față de publicul nostru, față de cei care ne urmăresc și care au fost alături de noi atunci când eu am fost însărcinată, dar și atunci când nu reușeam să rămân însărcinată. Ele două sunt prea mici să știe că au conturi de Instagram, însă Victoria, cea mare, a început să stea la poze, să-i placă să fie în centrul atenției. Din când în când, trebuie să fac curățenie în telefon, pentru că face câte 5 783 de catralioane de fotografii.