Make-up trend: Smokey eyes

Julien Macdonald SS 16

Machiajul smokey eyes a fost ridicat la rang de tendinţă importantă şi în noul sezon. Iată un scurt update al variantelor în care poţi pune tehnica în aplicare. (Foto sus: Julien Macdonald SS 16)

Un machiaj intens al ochilor a scos la iveală, dintotdeauna, personalitatea puternică a celei care alege să îl poarte, şi a fost asociat cu un look deopotrivă senzual şi misterios. În primăvara lui 2016, nu doar tonurile de negru te ajută însă să obţii acest efect. Astfel, te poţi inspira din variante clasice de smokey eyes (Giorgio Armani), chiar dacă la prima vedere pare intimidant să difuzezi tonurile de gri cu aceeaşi precizie ca Linda Cantello.

Giorgio Armani SS16
Giorgio Armani SS16

La Julien Macdonald, make-up artistul din spatele show-ului a mizat de asemenea pe smokey eyes, doar că i-a conferit o notă de dramatism graţie tuşelor puternice de negru, care devin elementul cheie. Ca să copiezi look-ul, conturează atât pleoapa inferioară, fără să îţi fie teamă că exagerezi.

Julien Macdonald SS 16

De asemenea, poţi lua în calcul şi un look mai cuminte, urmând exemplul din show-ul pentru Erdem, în cadrul căruia modelele s-au făcut remarcate prin pleoape învăluite în tonuri de maro.

Erdem SS16
Erdem SS16

Nuanţele metalice sunt la fel de hot ca cele negre şi gri. O demonstrează prezentarea pentru Sonia Rykiel, unde machiajul smokey eyes a căpătat un touch glam. Asocierea fardurilor negre cu albastru cu textură glitter face privirea să pară fresh şi te duce cu gândul la o petrecere pariziană, unde excesele sunt de rigueur.

Sonia Rykiel SS16

SHOP THE STORY

Chiar dacă machiajul smokey eyes e sinonim cu negrul intens, demonstrează-ţi creativitatea, mizând şi pe farduri în alte culori.