Make-up tips: Cum să obții efectul de ochi mari

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să ai ochii puțin mai mari sau pur și simplu vrei să experimentezi diferite look-uri, există câteva trucuri simple de machiaj care te vor ajuta să obții această iluzie. Principiul pe care ne bazăm atunci când ne dorim să realizăm un efect de volum, de ochi mai mari, este același ca în cazul contouringului și iluminării – acolo unde adăugăm farduri mai închise, mai reci, vom crea umbre, iar acolo unde iluminăm, se va mări volumul. Aceste tips & tricks sunt ideale pentru persoanele care au ochii mici sau medii și își doresc să îi scoată mai mult în evidență. Dacă ai deja o formă rotundă a ochilor, mai mare, este de preferat să eviți să folosești aceste tehnici deoarece îți pot crea o defavoare estetică.

#1 Adaugă un maro neutru, cu 2-3 tonuri mai închis decât culoarea pielii, în pliul pleoapei, bine difuzat și sub linia genelor, extins în jos până la terminarea pleoapei inferioare. Prin acest pas vei înrăma ochii și vei crea un contrast discret care îți va oferi volum, în special în centru. Paleta Naked Basiscs de la URBAN DECAY conține farduri în nuanțe neutre, perfecte atât pentru look-uri de zi, cât și pentru machiajul de seară, care nu pot lipsi din kit-ul tău de makeup. În plus, este foarte mică și compactă, așa că o poți lua cu tine peste tot. O găsești în magazinele Sephora.

#2 Cu ajutorul unui fard metalizat cremos, creează efectul de volum, tapotându-l pe centrul pleoapei mobile, sub linia genelor și pe linia apei. Această pată de lumină va aduce automat atenția în centrul ochilor, făcându-i să pară mai mari. Pentru look-ul din fotografii, am folosit două nuanțe de Super Shock Shadow de la COLOURPOP – Get lucky și Liberty, disponibile aici.

#3 Trasează o linie foarte subțire de eyeliner lichid de-a lungul genelor, strict pentru a evidenția privirea subtil. Nu trasa codițe ca atunci când îți faci cat eyes, ci doar o linie fină, exact deasupra genelor, care se pierde ușor la exterior. MELKIOR Liquid Eyeliner are o pensulă foarte subțire, îți oferă precizie și pigment intens și este ideal pentru elemente grafice de acest gen. Îl găsești în magazinele Melkior.

#4 Rimelează bine atât genele de sus, cât și pe gele de jos pentru a rotunji și mări ochii. Atunci când aplicăm mascara pe genele de jos, se accentuează ideea de volum pe centrul ochilor, tocmai datorită faptului că avem o zonă mai închisă sub o zonă luminată, care creează un contrast. Pentru acest pas, am ales TOO FACED Better than sex Mascara, datorită faptului că are o perie în formă de clepsidră, care oferă atât volum, cât și alungire genelor. Disponibil la Sephora.

Finalizează look-ul cu gelul favorit pentru sprâncene și ești gata!

Foto & makeup: Claudia Neacșu