Maison V. Cakes of Art: artă comestibilă

tort

Inaugurat acum două luni, laboratorul de cofetărie artizanală Maison V  urmăreşte să transpună concepte de design în forme de artă comestibile. Compania realizează torturi de lux creative pentru evenimente speciale, opere de artă unice, încorporând şi transformând ideile clienţilor în produse memorabile.

Mai mult decât torturi, Maison V intenţionează să exploreze toate formele şi tehnicile de expresie artistică în mediul comestibil şi să producă obiecte de design originale, din materiale rezervate până acum gastronomiei. Lansarea oficială Maison V coincide cu participarea sa la Romanian Design Week, fiind singurul brand de gen selectat în cadrul evenimentului. Astfel, până în data de 5 iunie, torturile Maison V vor putea fi admirate în showroom-ul din Strada Dobrota nr. 16 (zona Floreasca), de luni până vineri, de la 10:00 la 20:00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 12:00 – 20:00.

„Hedonismul Artei Efemere” – Expoziţie de artă comestibilă este un titlu care stârneşte curiozitate şi totodată acea dorinţă epicuriană de a te bucura de aromele şi gusturile dulci ce ne poartă prin cele mai dragi perioade, de la copilăria inocentă şi până la dramele primelor îndrăgostiri. Expoziţia arătă ca un tort de lux care este mai mult decât un simplu desert; el poate deveni o formă originală de expresie artistică. Aspectul efemer al acestei forme de artă este fascinant. Un tort de lux poate necesita până la 90 de ore de muncă manuală, este prezentat timp de 10 minute, produce – atunci când este bine realizat – reacţii de bucurie şi admiraţie, pentru ca apoi să fie degustat.

„Este o interiorizare la propriu a artei, cea mai literală formă de consum. Hrănirea, în sine, reprezintă un fundament al existenţei, dar când vorbim de un desert, consumarea lui transcede simpla nevoie fizică şi prin aceasta serveşte acelaşi scop cu celelalte forme de artă: procurarea unei plăceri, inclusiv estetice. Mai mult, aproape tot ce se poate face în oricare din artele vizuale poate fi transpus în domeniul comestibilului, care devine un nou mediu de expresie artistică, trecând prin acelaşi proces de conceptualizare, design şi realizare”, a povestit Katia Dănilă, autoarea torturilor care s-a întors acasă, în România, după multe experienţe profesionale şi culinare europene şi pariziene, iar acum ridică torturile pe piedestalul artei.

Maison V vă invită să vizionaţi operele de artă comestibile în Strada Dobrota nr.16 şi pe site-ul oficial, http://www.maisonv.ro + Social Media: Facebook: https://www.facebook.com/maisonVcakes/ și Instagram: https://www.instagram.com/maisonvcakes/.