Mai este la modă să porți dresuri? Cum? Când? Unde? Cu ce?

hepta_2483126

Până la urmă… E OK să porţi dresuri? Am auzit întrebarea asta de nenumărate ori, iar răspunsul nu e niciodată acelaşi. Unii sunt de părere că dresurile, în orice formă a lor, sunt demodate. Alţii zic că e OK să le porţi atâta vreme cât sunt negre şi opace. Alţii sunt de părere că sunt absolut necesare, şi că singurele persoane care nu poartă dresuri pe vreme rece sunt vedetele care îşi permit să fie conduse cu maşina peste tot.

În concluzie, lumea e împărţită. Părerea mea? E OK să porţi dresuri, cu condiţia să respecţi cu stricteţe un set de reguli.

— Dresurile nude sunt tricky. Ideea e să arate complet invizibil, însă şansele să găseşti o nuanţă identică cu cea a pielii tale sunt aproape zero. Ocoleşte-le cu totul în cazul în care nu reuşeşti să dai de nuanţa potrivită, căci în caz contrar vor arăta absolut îngrozitor. De asemenea, evita dresurile nude mai groase de 20 DEN (cu cât sunt mai groase, cu atât e mai puţin probabil să se muleze pe tonul pielii tale).

— Limitează dresurile nude doar la asocieri cu ţinute elegante (o poţi lua ca exemplu pe Kate Middleton, care le poartă cu rochii sau cu taioare). Evita să porţi dresuri nude cu haine sau pantofi sport.

— Dresurile colorate sunt de asemenea dificil de purtat astfel încât să arate ca şi când au legătură cu outfit-ul unui adult. Îţi propun să sari peste roşu, turcoaz, galben sau orice astfel de culoare aprinsă, şi să mergi la sigur cu negru, ori, dacă preferi, un bleumarin sau un maro închis.

— Cu cât este vizibilă o porţiune mai mare din picior, cu atât dresurile ar trebui să fie mai opace, pentru a alungi optic silueta (vorbim aici din nou de dresuri negre sau foarte închise la culoare).

hepta_2556806

— Dacă intenţionezi să porţi cizme thigh high şi o fustă mini, optează pentru dresuri negre mai fine, astfel încât delimitarea dintre tivul fustei sau rochiei şi partea de sus a cizmelor să fie evidentă. Acest sfat se aplică în orice situaţie în care este vizibilă numai o porţiune mică de picior.

— Dresurile plasă ori cu model (limitează-te la variante elegante şi feminine, precum dantela; dresurile cu print sunt prea copilăreşti) vor arăta foarte bine alături de fuste trei sferturi şi pantofi.

— Nu purta niciodată dresuri de niciun fel cu pantofi decupaţi în partea din faţă. Chiar dacă există dresuri fără cusătură, gândite special pentru a fi purtate cu pantofi peep toe, arată totuşi destul de bizar.

— Asigură-te că dresurile sunt în perfectă stare. Da, e un sfat care pare evident, însă nu mă refer aici numai la ideea de a avea grijă să nu existe vreun fir dus. Uneori, în special în cazul dresurilor mai fine, firele de material se pot deplasa uşor, astfel încât anumite bucăţi par mai opace, iar altele mai transparente. În condiţiile în care se întâmplă aşa ceva, aruncă dresurile în cauză, sfat ce se aplică şi dresurilor care şi-au pierdut elasticitatea şi au tendinţa de a coborî uşor pe picior pe parcursul zilei.

Foto: hepta.ro