Magda Pălimariu: ”Nu mă cunoaște nimeni mai bine decât mă cunosc eu însămi”

magda palimariu

Magda Pălimariu ne povestește despre felul în care se percepe pe ea însăși și despre felul în care o vede publicul, după atâția ani de prezență pe micile ecrane, unde prezintă buletinul meteo, la PRO TV.

Magda, spune-ne un lucru care îți prisosește și unul care îți lipsește acum…

Îmi place să cred că am renunțat la lucrurile care sunt în exces sau care nu-mi mai folosesc. La fel cum nu-mi vine în minte ceva de care să am musai nevoie acum și nu am. Dacă mă întrebi ce-mi lipsește în general, ei bine, îmi lipsesc călătoriile, îmbrățișările, ieșirile lungi la terasă… tot ce ne-a furat pandemia în ultimul an.

Care e persoana care te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însăți?

Cred că am ajuns la maturitatea la care mă cunosc suficient de bine pe mine însămi. E adevărat că ne descoperim în fiecare zi, dar o introspecție sinceră ajută. Am învățat să fiu atentă cu mine și să nu mă privesc superficial – tocmai de asta cred că nu mă cunoaște nimeni mai bine decât mă cunosc eu însămi.

Care e cel mai recent lucru care ți-a consumat timpul inutil?

Încerc să profit de timpul pe care-l am atunci când nu sunt la serviciu, așa că mă feresc de „lucruri inutile” cât pot.

Dar, dacă vorbim de timp consumat inutil – pentru mine e timpul din trafic.

Ți-ai dorit vreodată să prezinți Știri, pe lângă buletinul meteo? Să schimbi puțin macazul?

Am tot răspuns la întrebarea asta. Eu mă regăsesc în ceea ce fac și nu cred că trebuia să fiu în altă parte. Cred că fiecare este în locul în care trebuie să fie, iar, în acest moment, este ceea ce mi se potriveste mie cel mai mult. Dar asta nu înseamnă că spun nu provocărilor. Poate dacă apare ceva care mi se potrivește mănușă… cine știe?!

Care e cel mai frumos lucru la meseria ta, ceva ce publicul nu și-ar imagina niciodată, dincolo de faimă și de strălucire?

 Păi cred că frumusețea este tocmai publicul. Responsabilitatea pe care o ai atunci când „intri” în casele atâtor oameni. Frumusețea este și în spatele camerelor, colegii, legăturile pe care le-am creat în toți acești ani… suntem ca o familie.

Ai fost dintotdeauna complimentată pentru aspectul tău. De multe ori, femeile frumoase nu au aceeași impresie despre ele însele. Care e relația ta cu tine din acest punct de vedere?

Cred că ține exact de ce-ți spuneam la primele întrebări. Este vorba de maturizare, de cunoașterea de sine.. Ce este frumusețea, de fapt? Trebuie să învățăm să ne acceptăm așa cum suntem – interior și exterior. Frumusețea nu este doar construcția fizică, ci trebuie să fim împăcate cu noi, să zâmbim din suflet, iar atunci ne vor vedea frumoase și cei din jur.

Publicul s-a obișnuit cu tine, te vedem de atâția ani pe ecranele televizoarelor. Ce îți transmit oamenii cel mai des, care sunt cele mai inedite mesaje primite?

Pe lângă întrebarile legate de vreme? (râde). Nu sunt mesaje inedite, ci, mai degrabă, comune. În general, fetele sunt interesate de anumite haine pe care le port, de ce produse pentru make-up folosesc, unde îmi place să călătoresc și tot așa. Nimic inedit.

Ti-ar placea să trăiești momentele palpitante de care are, spre exemplu, un reporter tv de teren? Te-ai vedea pusă în situații limită? Cum ai reacționa?

Dacă aș fi făcut asta, aș fi făcut-o, poate, în timpul facultății când eram curioasă să descopăr lumea asta, să aflu cât mai multe. Dacă aș fi început așa, poate drumul meu era altul, dar este doar un exercițiu de imaginație. Dacă mă întrebi dacă aș face asta azi, ți-aș spune că nu. Avem reporteri de teren foarte buni și nu m-aș duce să „concurez” cu ei!

Lumea nu știe încă despre tine că…

Nu știu… că port ochelari de vedere.

Foto: PRO TV