Made In Ro: Il Passo devine producător de pantofi odată cu inaugurare propriei fabrici

Il Passo (1)

Mi se întâmplă uneori să observ, trecând pe stradă, ateliere micuţe de cizmărie, amărâte, dărăpănate, cu câte un bătrânel în spatele tejghelei prăfuite, aşteptând în zadar vreun client care să calce pragul. Dezolanta privelişte mă face să mă întreb câţi români mai cumpără încălţăminte produsă în România, în condiţiile în care atât brand-urile high end, cât şi retailerii de talie internaţională, sunt atât de accesibili în prezent, atât sub forma magazinelor propriu-zise, cât şi online, la distanţă de un click.

M-am bucurat să aflu că Il Passo, unul dintre cei mai cunoscuţi retaileri de încălţăminte şi accesorii de piele, a devenit şi producător de încălţăminte. Acest debut a fost posibil prin deschiderea unei fabrici în România şi recrutarea de angajaţi locali. Il Passo îşi prezintă acum strategia de manufactură românească tocmai pentru a demonstra că există un potenţial imens în această industrie. Fabrica s-a bucurat de creştere de la an la an, precum şi de investiţie continuă, iar în momentul de faţă a ajuns să numere 25 de angajaţi. Ea va reprezenta, pe viitor, baza dezvoltării brand-ului Il Passo.

Compania înfiinţată în 1999, şi care până în prezent includea un portofoliu de produse de înaltă calitate, achiziţionate de la furnizori din ţări precum Italia, Portugalia, Brazilia sau Turcia, a observat că odată cu trecerea la producţie proprie, publicul din România simte mândrie, pentru că poartă încălţăminte de manoperă românescă, nu doar satisfacţie că este în pas cu cele mai noi tendinţe.

Foto: Il Passo