Machiajul ca accesoriu în orice ținută

Pentru că moda și frumusețea vin întotdeauna la pachet, este aproape imposibil să vorbim despre un fashion look fără a include latura de beauty. Deseori, în special atunci când nu am idee cu ce să accesorizez o ținută, mizez pe machiaj. Look-ul de beauty pe care îl abordezi poate asigura minimum 50% din accesorizarea unui outfit. De multe ori pornesc de la machiaj și apoi creez ținuta, însă, oricare ar fi elementul de la care încep, produsele de makeup îmi vin mereu în ajutor.  Un styling presupune alăturarea anumitor elemente vestimentare care creează o anumită estetică, transmit un anumit sentiment, determină o atitudine. Machiajul poate schimba radical feelingul unui outfit. O ținută banală poate deveni un statement prin simpla aplicare a unui ruj puternic pigmentat sau a unei codițe de eyeliner negru.

În acest articol vom aborda 4 stiluri vestimentare: Minimalist, Romantic, Edgy/Senzual și Glam. Pentru fiecare stil în parte voi propune o sugestie de outfit împreună cu produsele focus de machiaj pe care le poți folosi pentru a completa cu succes ținutele.

Minimalist

Pentru stilul minimalist am ales o ținută relaxată, de zi, alcătuită dintr-un pulover maro pe gât, pantaloni gri în carouri și un trench coat gri deschis stil halat. Accesoriile care vin în completarea outfitului sunt: o pereche de ochelari cu rame maro, adidașii comozi albi cu detalii rosegold și, desigur, produsele de machiaj potrivite. Am ales un concealer pentru estomparea punctuală a micilor imperfecțiuni tocmai pentru a nu încărca tenul și a păstra acel aspect minimalist, relaxat. În completarea acestui produs poți folosi un lip gloss într-o nuanță neutră atât pe buze cât și pe pleoape pentru acel aspect ușor umed.

Romantic

Atunci când vorbim despre un stil romantic/feminin ne gândim cu precădere la detalii fine și imprimeuri florale. În acest caz am optat pentru o rochie cu imprimeu și un trench coat nude, strâns în talie. Pentru completarea ținutei am ales o pereche de pantofi din satin cu broșă și o geantă rotundă. Produsele de machiaj care vor aduce strălucire look-ului sunt, în acest caz, mascara aplicată în două-trei straturi pentru gene lungi, cu efect de evantai, și rujul într-o nuanță de peachy-nude care va păstra aerul romantic.

Edgy/sensual

Stilul edgy cu note senzuale ne trimite cu gândul la o siluetă evidențiată cu ajutorul hainelor, tocmai de aceea am ales un look all black. Rochia de tip corset împreună cu dresurile cu dungă și trench coat-ul negru și lucios scot în evidență curburile corpului feminin, adăugând în același timp acea notă dark/edgy. Perechea de sandale de tip stiletto cu baretă și cerceii metalici sunt detaliile care completează ținuta cu succes. Produsul-cheie de make-up este tușul negru, de care ne putem folosi pentru a obține un cat eye perfect.

Glam

Dacă ne dorim un outfit cu note glam, putem apela la elemente cu texturi metalizate, accesorii strălucitoare și un machiaj pe măsură. Pentru această ținută am ales o rochie simplă, argintie, din paiete, completată de o jachetă de denim în nuanță deschisă, pe care o poți purta pe umeri pentru o notă cool. Nu puteau lipsi sandalele cu toc mediu și chokerul maxi. Deoarece avem nevoie de coerență în orice ținută, am ales iluminatorul și gelul pentru fixarea sprâncenelor drept produsele de make-up de nelipsit.

Tu ce tip de look abordezi astăzi?

Foto sus: Anca Cheregi