Machiaj permananet: sfaturi și tendințe în 2019

Machiajul permanent reprezintă o procedură din ce în ce mai cerută în saloanele specializate și în același timp este o soluție ideală de a avea ochii, sprâncenele și buzele frumos conturate, dar și pentru a se  corecta anumite asimetri sau imperfecțiuni ale feței. 

Cui se adresează machiajul permanent

Procedura este indicată persoanelor cu un program zilnic încărcat, care nu au timp să își aplice zi de machiajul dorit: sprâncene perfect conturate, conform simetriei feței, ochi și buze cu contur perfect trasat. Machiajul de acest tip este realizat în saloane specializate unde este aplicat un tatuaj semipermanent cu un ac special ce introduce coloranţi de origine minerală, total non-alergici. Rezultatul este de lungă durată, putând ține chiar și mai mult de cinci ani, însă fiind nevoie de o reîmprospătare periodică.

Tehnica a avansat mult în ultimii ani, rezultatele având aspect din ce în ce mai natural și cu rezultate și mai durabile. Este însă important ca specialistul care realizează acest machiaj permanent să aibă experiența și îndemânarea necesare pentru ca machiajul efectuat să fie corect și adecvat fizionomiei fiecărei persoane în parte.

Sfaturi privind alegerea unui machiaj permanent

Adriana Bican (FAMISOO), trainer internațional micropigmentare, premiată peste hotare și singurul român prezent în juriul prestigiosului concurs Asiatic Beauty Skills Competition, din Malaezia, ne explică de ce anume ar trebui să ținem cont atunci când ne decidem să ne facem un machiaj de acest tip. 

 „Cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este acela de a alege, în primul rând, un salon profesionist, specializat în realizarea unor astfel de proceduri, cu tehnicieni pasionați și dedicați. Un expert îți va explica faptul că rezultatul imediat după procedură de tatuare nu este relevant, întrucât pielea este iritată iar culoarea pare mai intensă. În funcție de fiecare organism, viteza de refacere a pielii este diferită.  De aceea, în micropigmentarea buzelor sau a ochilor, este extrem de important să existe o comunicare excelentă între client și specialist. Împreună vor alege culoarea și formă pentru trăsăturile, tonul și subtonul pielii. Trebuie să se acorde o atenție sporită igienei, produsele folosite trebuie să fie sterile, de unică folosință și de cea mai bună calitate. Cele mai frecvente greșeli sunt execuția incorectă a procedurilor, folosirea pigmenților permanenți și îngrijirea necorespunzătoare a tatuajului după procedură”, explică Adriana Bican, de la Famisoo.

Tendințe în micropigmentare

 Tendințele în machiaj se aplică și în cazul micropigmentării. Apar tehnici din ce în ce mai avasate, în special dinpre zona Asiei, și se consideră că o procedură bine realizată este aceea cu un aspect cât mai natural cu putință.

„Fiecare sezon vine cu tendințe noi: forme și culori diferite. Pentru 2019 tendințele în domeniul dermopigmentării sunt axate pe naturalețe și o conturare în perfectă armonie cu fizionomia feței. O noutate în 2019 sunt tehnicile asiatice, hiper-realiste de micropigmentare a sprâncenelor. Forma sprâncenelor trebuie să fie naturală, ideală pentru forma feței și trăsăturile acesteia, să creeze imaginea unei sprâncene cu fire de păr naturale extrem de atent conturate, astfel încât să fie cât mai greu să se facă distincția între o sprânceană naturală și un tatuaj semipermanent. Nu mai are rost să menționez că un machiaj de acest tip nu trebuie să fie invaziv, într-o nuanță dură ori trasat în dezacord cu fizionomia persoanei”, explică Adriana.