Machiaj la sală: Hot or Not?

Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, două din trei femei se folosesc de mici trucuri pentru a arăta impecabil, chiar și atunci când fac sport. Acestea sunt, de altfel, femeile care au mărturisit că nu ies niciodată din casă nemachiate. Întrebate cum le-a afectat machiajul performanțele din timpul exercițiilor, acestea au răspuns că au fost mai puțin eficiente de teamă să nu își strice machiajul. Deși se spune că nu este sănătos pentru tenul nostru să purtăm machiaj la sală – sau atunci când facem sport, în general – am găsit câteva portițe care te pot ajuta să arăți bine indiferent de situație. Și nu, nu vorbim despre machiaj în exces.

machiaj la sală

Ce înseamnă sportul? Printre altele, sportul înseamnă o detoxifiere a corpului, pentru că se elimină toxine prin transpirație. Deja avem primul motiv serios pentru a ne decide dacă vrem cu adevărat să purtăm machiaj la sală. Însă dacă ai câteva motive întemeiate, iată ce poți schimba în bine în acest sens:

Poartă cât mai puțin machiaj la sală. Înlocuiește fondul de ten pe bază de ulei cu unul pe bază de apă.

De ce? Pentru că vrei ca pielea ta să respire. Nu te teme să folosești o cremă intens hidratantă înainte de orice produs alegi să îți aplici pe ten. Evită fondurile de ten care au ulei în compoziție și încearcă să le înlocuiești cu fonduri de ten pe bază de apă. Acestea au o acoperire mai mică și îți lasă tenul să respire, având în același timp un aspect natural și luminos.

Înlocuiește fondul de ten cu un BB cream sau o cremă nuanțatoare

Nu ai nevoie de foarte multă acoperire, așa cum spuneam mai devreme. Poți opta oricând pentru un BB cream sau o cremă nuanțatoare. Vrei să uniformizezi puțin tenul,  nu să îl încarci inutil. Astfel tenul tău va beneficia de mai multă hidratare și de mai puțini pori blocați. You’re welcome!

Go Waterproof!

Încă un motiv bun pentru a nu purta machiaj la sală. Ultimul lucru pe care ți-l dorești e să ți se scurgă mascara pe față în timpul exercițiilor. Dacă totuși chiar este nevoie, alege o mascara waterproof.

Se poartă buzele hidratate

Nu puteam să vorbim despre machiaj la sală și să uităm de buze, nu? Nu ai nevoie nici de cel mai rezistent ruj, nici de cea mai hot culoare, ci doar de un balsam hidratant. Foarte simplu!

TIPS: Dacă porți machiaj la sală, ar trebui să ai în vedere faptul că vei transpira, așa că nu uita de șervețele umede.