Secrete de make-up pentru o vară hot

Aud din ce în ce mai des în ultimul timp prietene care se plâng de apropierea verii – că o sa vină canicula, că nu au fost suficient de des la sală, că nu mai au nicio rochie albă în dulap, dar mai ales, că vara este inamicul numărul 1 al makeup-ului. Mascara scursă, fond de ten topit pe gât, buze uscate… Sună ca un film horror ce își imaginează ele, nu? Ei bine, cine spune că trebuie să fie așa?! De ce să nu privim anotimpul cel mai verde și călduros din an drept ocazia de a fi sexy, atrăgătoare și răvășitoare?

Noi credem că, odată cu începutul verii, începe și sezonul feminității. Acele luni în care putem fi noi, cât mai naturale, cât mai lipsite de artificii. Tocmai pentru că rochiile devin din ce în ce mai scurte, pielea mai bronzată și culorile mai aprinse, este perioada în care trebuie să îmbrățișăm cea mai feminină latură a noastră. Iar dacă asta înseamnă să renunțăm treptat la machiajul încărcat, cu atât mai bine! Un ten fresh, luminos și bronzat este tot ce avem nevoie pentru a fi zeițele acestei veri. Iată ce tips & tricks avem noi pentru tine, ca să te împrietenești cu vara pentru totdeauna!

Gloss multi-funcțional : buze, ochi & pomeți

Oh da, unul dintre cele mai versatile produse de makeup pe care le poți arunca în orice geantă! Cine spune că gloss-ul de buze trebuie folosit doar pentru buze? Fie ca este transparent, roz pal sau culoarea piersicii, aplică-l pe buze și folosește-l în aceeași nuanță pe ploape în loc de fardul mat, și pe pomeți pe post de iluminator. Efectul va fi wow, iar tu vei străluci natural din orice unghi. Tip: folosește degetele pentru a aplica glossul. Noi ți-l recomandăm pe cel de la MAC, Crystal Glaze Work It Out, foarte ușor de aplicat și pe care îl găsești sub formă de cutie, în 5 nuanțe diferite.

Last night’s eyeliner

Un eyeliner pe care l-ai aplicat seara trecută înainte de petrecere, și pe care nu l-ai îndepărtat înainte să te culci? Poate părea neîngrijit și destul de simplu de făcut. Însă mai întâi trebuie stabilte niște reguli de bază: pe interiorul și exteriorul ochiului asigură-te că ai și alt fard aplicat (poate fi ceva strălucitor sau în nuanțe de albastru), apoi tapează cu un liner negru sau maro, mascara, și gata – poți lăsa căldura și gravitatea să își facă efectul. Our choice: Maybelline Eye Studio Gel Liner, de pe maybelline.com. Încearcă-l și tu!

Smudged lips

Rujul ‘mâzgălit’ intenționat, care pare aplicat cu o seară înainte, a fost atracția cea mare la prezentarea de modă Preem, fotomodelele pășind pe catwalk cu un look în care păreau abia sosite de la un antrenament intens la sală. Foarte la îndemână pentru cele cărora le este greu să aibe rujul peste tot după ele, și care preferă să îl aplice dimineața și atât. Vara asta avem scuza perfectă pentru niște buze mai puțin… perfecte. Simte-te liberă să mănânci, să bei și să faci duș cu rujul aplicat – efectul de la sfârșitul zilei va fi cel dorit, fără pic de efort. Tip: Adorăm rujurile de la YSL Rouge Volupté Shine, în cele mai frumoase nuanțe, aici.

Wet hair

Doar imaginează-ți cum arată o dimineață obișnuită de luni, când ești pe fugă : ieși din duș, îți prinzi rapid părul umed la spate, și fugi la birou. Cât de bine sună să treci peste rutina uzuală de uscat, coafat, aranjat? Vara se poartă părul ud, în toate formele – întins pe spate, într-un coc la bază, o coadă lejeră în vârful capului, sau lăsat să se usuce pur și simplu. Tip: gelul de păr Oribe Rock Hard Gel , pe care îl găsești aici, pentru o coafură wet, și pentru mai mult control asupra firelor rebele.

Ibiza Bronzer

Nimic nu ne face să ne simțim mai sexy decât bronzul. Și deoarece știm că este bine să evităm soarele pe cât posibil pentru a ne feri de diverse efecte nocive, găsim alte soluții pentru o piele bronzată. Autobronzantul și bronzer-ul de față ne devin cei mai buni prieteni primăvara/ vara. Pentru un look ca în Ibiza, aplică un bronzer auriu în nuanța care ți se potrivește cel mai bine, iar efectul soarelui și al perspirației din timpul zilei îl va face să arate perfect natural. Un bronzer super shiny ar fi cel de la Bobby Brown, Bronze Glow, pe care îl poți găsi aici; sau Ambient Hourglass Bronzer, de pe net-a-porter.

Vezi? Să fii frumoasă vara este mult mai simplu decât ți-ai imaginat. Și nu uita – less is more de cele mai multe ori! Iar soarele poate fi cel mai bun aliat al tău, dacă îl lași!

Photo: hepta.ro; brands websites