Machiaj de la A la Z: Produse high-end și variantele lor accesibile

Ca make-up artist, știu cât este de important ca machiajul să reziste cât mai mult. Un machiaj profesional trebuie să rămână intact, chiar și atunci când au trecut aproape 24 ore de la aplicarea acestuia.

Ai crede că secretul constă în produsele folosite, nu? Nu o să te mint, contează atât calitatea produselor, cât și folosirea lor în mod corect.

Însă, în machiajul de zi cu zi, nu avem nevoie de cele mai “high-end” pudre sau fonduri de ten care să ne afecteze foarte mult bugetul. Din contră, avem nevoie de produse bune și accesibile care să se plieze pe nevoile tenului nostru. Este posibil!

PRIMER

Un machiaj rezistent nu înseamnă că fondul de ten trebuie să facă toată treabă. De aceea, este indicat să folosești o bază specială de machiaj-un primer adică. Dacă te numeri printre persoanele cu un ten mixt sau gras și pori măriți care vin la pachet, poți încerca Benefit POREfessional sau Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser.

FOND DE TEN

Fondul de ten este probabil cel mai popular produs despre care femeile vorbesc cel mai des.

Dacă ai un ten uscat și ești în căutare de glowy skin, îți recomand Giorgio Armani Luminous Silk, sau, varianta sa mai accesibilă, L’Oreal Lumi Magique.

La polul opus, dacă ai tenul gras, Estée Lauder Double Wear s-ar putea să devină your new best friend. Dacă nu e chiar cea mai bună perioadă și vrei să economisești puțin, reorientează-te către Revlon Colorstay, varianta Combination-Oily.

CONCEALER

Seamănă ambalajul, dar nu numai! Maybelline Fit Me este o alternativă genială pentru NARS Radiant Creamy Concealer. Dacă nu l-ai încercat încă, să știi că e un must-have 🙂

BLUSH

Oricât  de rațională ai fi, nu poți rezista unui blush care arată ca cel de la Too Faced sau varianta să puțin mai affordable de la Makeup Revolution.

MASCARA

Dacă genele tale sunt scurte, drepte și deja ai renunțat la ideea că se vor vedea vreodată când le dai cu mascara, nu te panica! L’Oreal a lansat o mascara care chiar îți va duce genele în paradis. Paradise Extatic are grijă chiar și de cele mai scurte și drepte gene și seamănă foarte bine cu celebrul Too Faced Better Than Sex.

SPRANCENE

Sprâncene perfecte? Say no more. Benefit Goof Proof e cel mai popular produs pentru conturarea sprâncenelor…și asta pe bună dreptate. Însă, L’Oreal Brow Artist Xpert este produsul meu preferat atunci când vine vorba de sprâncenele mele 🙂 .

Choose your weapon!

EYESHADOW

Iubită de către toate beauty bloggerițele și pasionatele de makeup, Urban Decay Naked Heat e cu siguranță cea mai dorită paletă care s-a lansat în 2017 și continuă să își mențină celebritatea . Însă dacă nu ești chiar o colecționară, NYX Ultimate Shadow Palette are o varietate de nuanțe asemănătoare.

SETTING SPRAY

Și, pentru că tot vorbeam de heat, vine vara, iar machiajul tău o să aibă nevoie de puțină susținere. Cum îl ajuți? Folosește un setting spray după terminarea machiajului pentru a te asigura că acesta rămâne fixat și rezistă chiar și în condiții extreme. Și în acest caz, avem două variante: Urban Decay All Nighter sau Pixi by Petra Makeup Fixing Mist.