Love Is Funt but…COMPLICATED: Care sunt fricile când vine vorba de relațiile romantice?

A-Listers! Psiholog Diana Lupu și Dr.Psiholog Raluca Anton revin cu un nou sezon de Love Is Fun But…COMPLICATED, în fiecare seară de miercuri, de la 20:00 pe Facebook A List Magazine. Și pentru că ne aflăm în luna iubirii, Raluca și Diana au ales să vorbească în acest episod despre fricile noastre atunci când vine vorba de relațiile romantice? 

Cei doi psihologi ne invită să privim relația precum o casă. Fundația acestei case relaționale este construită din povestea de viață a fiecărui partener, iar apoi, pilonii principali sunt încrederea și angajamentul. Este important să reținem faptul că aceștia se consolidează și se construiesc în timp. Și nu în ultimul rând, acoperișul relației care este format din valorile comune și viziunea de viitor a partenerilor.

Pe lângă această casă a relației, Raluca ne vorbește și despre importanța comunicării. De multe ori trăim cu impresia că avem o comunicare bună cu partenerul de cuplu pentru că vorbim despre cum ne-a fost ziua, care este programul copiilor sau cum ne planificăm weekend-ul. Însă comunicarea este mai mult decât a vorbi, este acest element esențial care ne ajută să construim casa relației.

Mai mult decât atât, este esențial ca această comunicare să nu se transforme într-o negociere, ci presupune ca partenerii să se așeze la “masa discuției” pornind de la premisa că albi parteneri își doresc o relație sănătoasă care se bazează pe cooperare.

Vă invităm alături de Diana Lupu și Raluca Anton să aflați mai multe despre acest subiect!