Love Is Fun but COMPLICATED powered by Libresse: Intimitatea femeii- în continuare un tabu în România

A-Listers! Așa cum v-am obișnuit, în fiecare seară de miercuri de la 20:00, pe Facebook A List Magazine lăsăm #PoveștileDinNoi să fie auzite la Love Is Fun but…COMPLICATED în mansarda redacției, alături de cei doi psihologi, Raluca Anton și Diana Lupu și invitatul lor din această seară – Dr. Silviu Istoc.

Concluzia ultimelor săptămâni de discuție, alături de invitații noștri este faptul că pentru a putea împăetăși o poveste sau o experiență de viață este nevoie de acceptare și înțelegere față de propria persoană. Astfel, topicul acestei seri de Love Is Fun face referire la intimitatea femeii și la faptul că aceasta continuă să fei un tabu în România. Stigmatizarea subiectelor legate de zona intimă are consecințe mult mai profunde, conducând la teama femeilor de a merge regulat la medicul ginecolog, foarte răspândită în România. Această teamă împiedică femeile să vorbească despre zona intimă, îngrijirea intimă, educația sexuală, menstruală etc. Mai mult decât atât, teama naște rușine, iar rușinea ne poate pune în situații de risc atunci când vine vorba de un consult ginecologic regulat și de curiozitatea de a ne cunoaște funcționarea corectă a propriului corp.

Menstruația și zona intimă sunt două dintre subiectele care rămân în continuare un tabu și care generează sentimente de jenă, insecurități emoționale și psihice. Pentru eliminarea acestor stereotipuri, alături de Dr. Silviu Istoc demontăm mituri, informăm corespunzător, adresăm întrebări pe care multe femei se tem sau se rușinează să le adreseze și lăsăm poveștile din noi să fie auzite.

#PoveștileDinNoi #ÎndrăzneșteOrice

*Love Is Fun but…COMPLICATED powered by Libresse face parte din manifestul de empowerement al femeii lansat de Libresse pentru a face cunoscute poveștile, experiențele trăirile și emoțiile femeilor din România.