Love Is Fun but COMPLICATED: GirlUp Romania și viitoarele generații

Love is Fun but Complicated cu Dr. Psiholog Raluca Anton si Diana Lupu – Alături de GirlUp Romania – despre tineri implicați în societateWhatsApp:0744 70 69 69

Publicată de A List Magazine pe Miercuri, 3 iunie 2020

A-Listers! Diana Lupu și Raluca Anton au revenit cu o nou ediție de Love Is Fun but…COMPLICATED așa cum v-au obișnuit în fiecare seară de marți de la 20:00 pe Facebook A List Magazine. Astăzi, cei doi psihologi stau de vorbă cu viitoarele generații de tineri implicați în societate și mai exact cu Sofia Scarlat și Ina Câmpan din cadrul organizației GirlUp Romania.

GirlUp Romania este o organizație formată în întregime din liceeni și are ca scop promovarea egalității de șanse la nivel global. Este un proiect internațional, susținut de Organizația Națiunilor Unite. În prezent echipa GirlUp Romania este formată din aproape 60 de liceeni din 21 de orașe și comune , iar activitatea principală se desfășoară în București.

Scopul Organizație este acela de a de a educa generația din care fac parte despre egalitatea de șanse și despre cum pot contribui ei, ca adolescenți, la ea. În carul organizației se desfășoară diferite evenimente precum: conferințe, ateliere, grupuri de suport, proiecții de film, campanii online. Pentru toate aceste activități, GirlUp Romania colaborează cu diferite ONG-uri, ambasade locale sau specialiști din diferite domenii.

Echipa GirlUp Romania

Sofia Scarlat are 17 ani și a fondat în urmă cu 2 ani această organizație, iar de aici a pornit un drum plin de provocări, necunoscut și multe proiecte dedicate comunității. Ina Câmpan s-a alăturat organizației din dorința de a avea o face și de a reuși să transmită un mesaj colegilor și tinerilor din generația s-a. Ascultându-le vorbind cu atâta pasiune și responsabilitate pur și simplu te inspiră și te face să realizezi că vocea ta contează, că impactul tău în societate nu este limitat și că poți aduce schimbare chiar dacă nu ai un număr masiv de followeri pe rețelele sociale.

Alătuir de Diana și Raluca, cele două tinere au vorbit despre motivația lor pentru munca pe care o desfășoară, cât de dificil este din punct de vedere emoțional să interacționezi cu astfel de subiecte și situații încă de la vârsta adolescenței și în special despre fenomenele cu care se confruntă adolescenții zilelor noastre.

Lumea este foarte reticentă în a trimite mesaje către organizații de genul nostru, pentru că nu înțeleg cine este în spatele lor. Primim mesaje din parte unor oameni care chiar se bazează pe noi și asta mă bucură foarte mult. Primim și mesaje care nu sunt tocami prietenoase, dar și asta ne bucură pentru că vedem că am ajuns și la persoane care nu cred încă în această cauză. Când primești un mesaj din partea cuiva care n este de acord cu perspectiva ta,  atunci spui: OK, am ajuns în partea corectă a societății!  Este important că acești oameni au ajuns pe platforma noastră, că au contact cu alte păreri ” –  Sofia Scarlat

” Am simțit că pot să fiu și eu o voce în societate. Atunci când am realizat că egalitatea de șamse și de gen este un fenomen atât de amplu a trebuit să fac ceva. Iar atunci când spun că avem o voce spun că avem o voce pentru a normaliza, pentru a lupta pentru egalitate și pentru a împiedica fenomene efericite pentru adolescenți. Trăim în România secolului 21 și cred că unuele lucruri nu ar mai trebui ascunse sub preș.„ -Ina Câmpan

Dacă discuția din această seară v-a inspirat câtuși de puțin, vă încurajăm să urmăriți activitatea organizației pe rețelele de socializare ( Fcaebook & Instagram). Nu uitați că Love Is Fun but…COMPLICATED.