Love Is Fun but…COMPLICATED: Cum putem învăța să fim mai blânzi cu noi înșine?

A-Listers! Psiholog Diana Lupu și Dr.Psiholog Raluca Anton vin cu o nouă temă de discuție în această seară de miercuri la Love Is Fun But…COMPLICATED de la ora 20:00. În practica terapeutică, Raluca și Diana se întâlnesc destul de des cu întrebarea: Cum pot să fiu mai blând cu mine însumi?

Ei bine, trăim într-o societate și într-o cultură a oamenilor ocupați, care mereu au ceva de făcut. Iar asta ne oferă impresia că valorăm mai mult. Astfel că, momentele în care ne relaxăm sau în care pur și simplu stăm, au ajuns să nu ni se mai pară atât de normale și chiar să ne întâmpine cu un sentiment de vină și critică pentru că ceilalți muncesc și noi stăm. Aceste gânduri și emoții ne îndepărtează de timpul petrecut cu propria persoană și de a înțelege mai bine lumea noastră interioară.

Este important să realizăm că a petrece timp cu noi presupune un proces de învățare, care vine de multe ori cu disconfort. Primul pas pentru a deveni mai blânzi cu noi  este să realizăm că dispunem de resurse interioare care ne ajută să integrăm acest obicei în rutina noastră.

Pentru restul discuției, vă invităm alături de noi!