Love Is Fun but COMPLICATED cu Prințesa Urbană: Majoritatea poveștilor care sunt scrise bine au rol vindecător

A-Listers! Dr.Psiholog Raluca Anton și Psiholog Diana Lupu spun Love Is Fun but…COMPLICATED într-o nouă seară de miercuri de la ora 20:00. Așa cum v-au obișnuit, cei doi psihologi stau de vorbă alături de oameni cu povești și experiențe ce au scopul să ne inspire și să ne ofere  și o altă perspectivă asupra unui subiect pe care de multe ori îl considerăm doar complicated!  În această emisie, Diana și Raluca au ales să vorbească despre puterea poveștilor vindecătoare alături de Ioana Macoveiciuc sau așa cum este cunoscută în mediul online și peraftul librăriilor de către copii și părinți: Prințesa Urbană.

Acum poate vă întrebați ce ar fi de spus despre povești, al căror scop este să îi distragă și să îi adoarmă pe ce mici. Ei bine, alături de Prințesa Urbană și de cei doi psihologi, descoperm că lectura alături de cei mici are mult mai multe beneficii decât ne-am fi așteptat: întărește relația părinte copil prin momente de siguranță ți explorare în lumea poveștilor, descoperă modalități de rezolvare a problemelor, îți pot monitoriza emoțiile în funcție de intensitatea poveștilor și nu în ultimul rând se descoperă pe sine, regăsindu-se într-un personaj.

” De multe ori, la momentul de poveste se întâmplă o conectare atât de profundă încât era singurul moment din zi în care copii găseau oportun să întrebe ceva foarte delicat. Cert este că, multe dintre ocaziile în care ei s-au deschis au fost cele cu mometul lecturii împreună. Cred că se creează o intimitate și o siguranță cu care copii se simt confortabil.”

Pe lângă puterea vindecătoare a poveștilor, Prințesa Urbană transmite mesaje de încurajare părinților, modalități pe care ea le aplică în lucrul de acasă și activitățiile cu copii și cel mai important despre rolul limitelor sănătoase în relația părinte – copil. A spune ”nu mai am energie/timp să citim o poveste în seara asta” este o lecție valoroasă care îi permite părintelui să își respecte propriile nevoi și îl ajută pe cel mic să găsească strategii prin care să se regleze emoțional în fața unui refuz.

Haideți alătrui de Psiholog Diana Lupu și Dr.Psiholog Raluca Anton în fiecare seară de miercuri la Love Is Fun but…COMPLICATED