Louis Vuitton pregătește lansarea unui parfum

FotorCreated1

Au trecut 4 ani de la înfiinţarea diviziei de parfumerie a casei Louis Vuitton şi numirea lui Jaques Cavallier Belletrud în poziția de şef de creaţie al acesteia, iar lansarea unei noi linii de parfumuri Louis Vuitton (după Eau de Voyage – 1946), Je Tu Il – 1928 și Heures d’Absence – 1927), este în sfârşit anunţată pentru acest an!

Jaques Cavallier Belletrud este „nasul” din spatele multor parfumuri de succes de până acum, cum sunt L’Eau d’Issey, (Issey Miyake), Poême (Lancôme), Cinéma sau Elle (YSL). Născut în Grasse, capitala mondială a parfumurilor din Provence, s-a întors în oraşul natal pentru a crea în noile laboratoare olfactive Louis Vuitton, instalate în clădirea istorică Les Fontaines parfumées din Grasse.

Detaliile legate de noile parfumuri sunt, pentru moment, ţinute secret – singura dezvăluire pe care casa Louis Vuitton a făcut-o este faptul că a dezvoltat pentru acestea ingrediente proprii, printre care şi un extras din iconica piele naturală nevopsită, semnătură a casei, folosită de mai bine de 150 de ani pentru mânerele şi ranforsările genţilor şi valizelor.

Parfumurile vor fi disponibile începând cu luna septembrie, exclusiv în magazinele Louis Vuitton.

Foto sus: Trandafiri de mai (Centifolia) din Grasse – una dintre cele mai preţuite materii prime în parfumerie; vedere cu vechea Bastide des Fontaines parfumées, fondată în 1640 şi refăcută pentru laboratoarele de parfumerie Louis Vuitton.