Louis Vuitton lansează un serviciu de parfumuri personalizate

louis vuitton sur mesure

Este pentru prima dată când brandul Louis Vuitton lansează un serviciu de parfumuri personalizate, intitulat The Special Order (Comanda specială). Astfel, clienții casei pot beneficia de un parfum unic, creat sur-mesure, după gusturile și personalitatea lor, din cele mai calitative materii prime, ambalat într-o cutie specială.

Parfumurile vor fi create la Fontaines Parfumées din Grasse, capital mondială a parfumurilor, iar experiența va costa   60 000 de euro. Jacques Cavallier-Belletrud, parfumierul-șef al casei Louis Vuitton, explică procesul prin care a luat naștere această inițiativă exclusivistă, într-un interviu acordat Vogue.

”Parfumul este ceva intim, îl porți pe piele și face parte din viața noastră, este asociat cu emoțiile. Parfumurile sur-mesure sunt o experiență de lux, un serviciu la care am visat de multă vreme, iar cererea de personalizare este în creștere la nivel mondial și vine mai ales din partea tinerilor. Consumatorii s-au săturat de parfumuri care miros la fel, este sfârșitul masificării. Oamenii vor să creeze emoții prin parfumul pe care îl poartă.

Jacques Cavallier-Belletrud

Jacques Cavallier-Belletrud

Înainte de crearea parfumului, trebuie să cunosc persoana respectivă, să înțeleg ceea ce vrea să transmită fără cuvinte. Obiectivul este să creez un profil olfactiv, care seamănă cu cel psihologic. Bineînțeles că trebuie să aflu ceea mirosuri sunt preferate, de la cele din copilărie, la gusturile din bucătărie. Testul conține mirosirea unor note de bază de mosc sau florale, să vad de unde pornim. Apoi voi crea câteva mostre preliminare pe care le vom testa și vom alege apoi următoarea direcție. Vom folosi cele mai bune materii prime, parfumul va fi testat dermatologic, iar rezultatul final va fi intrepretarea mea asupra dorințelor clientului care a solictat un parfum sur-mesure. Menirea mea e să surprind, să devzălui și să mulțumesc. Aceasta este esența adevărată a luxului – aceea de a avea un designer care să realizeze ceva exclusivist”, subliniază Jacques Cavallier-Belletrud.

Foto: Tommaso Sartori