Look Who’s Driving alături de Sofia Scarlat (Girl Up Romania)

Am pornit la drum în interviul Look Who’s Driving pe două roți, cu trotineta electrică, și am lăsat ca discuția să fie condusă de Sofia Scarlat, fondatoarea asociației Girl Up Romania –  o asociație formată exclusiv din adolescenți care ne reamintesc că schimbarea societății și perspectivelor stă în mâinile fiecăruia dintre noi . Vă invit la drum și la responsabilizare alături de noi!

Sofia a fondat asociația pe când avea doar 15 an, iar acum se pregătește pentru admiterea la facultate. Totul a pornit de la ceea ce a observat în jurul ei și în societate, realizând că se află într-o țară în care nu se cunosc foarte multe lucruri despre diferențele de gen, violența stradală (cu care multe tinere și femei se întâlnesc) sau abuzuri. Toate aceste aspecte sunt extrem de întâlnite și tot atât de bine ascunse, așa că Sofia s-a gândit că nu poate să mai lase o generație să crească cu ideea că este OK ca aceste subiecte să nu fie luate în seamă.

Girl Up Roamnia a pornit ca o inițiativă de a mobiliza adolescenții să vorbească deschis despre aceste aspecte, să se informeze și să ofere la rândul lor informații corecte și sprijin altor tineri. În momentul de față sunt o echipă de peste 100 de adolescenți. Numărul a crescut rapid, iar asta este o dovadă că nevoia există și este destul de pregnantă.

Nu cred că suntem o generație cu mult mai aparte, ci pur și simplu, suntem un rezultat al problemelor cu care s-au confruntat părinții noștri, soluțile pe care au vrut să le implementeze și nu au putut. Întâlnesc mulți adolescenți care fac parte din generația mea, care nu împărtășesc aceleași perspective ca tinerii din Gri Up Romania. Însă mi se pare că suntem o generație care stat și avăzut o Românie în care nu se prea întâmplă nimic și, pe măsură ce creștem, realizăm că nu așa ar trebui să meargă lucrurile.