Idei de look-uri fresh, uşor de reprodus cu hainele pe care le ai deja

E perioada aceea din an cu vreme super plăcută – nici prea răcoare, nici prea cald. Ce înseamnă asta? Înseamnă că poţi încerca infinit de multe mixuri de haine (nu eşti limitată ca vara, când e mult prea cald ca să faci suprapuneri, sau ca iarna, când e prea frig ca să laşi la vedere orice altceva decât paltonul).

Iată câteva idei de look-uri fresh, construite prin asocieri inedite. Le poţi încerca oricând, cu haine pe care le ai deja în garderobă.

Jumpsuit cu aer utilitar + geantă din paie

Contrastul dintre aerul urban al jumpsuitului şi vibe-ul de vacanţă al genţii din pai produce un efect extrem de cool. Secretul aici este să alegi o geantă structurată (astfel, chiar dacă este din pai, nu va arăta ca şi când te îndrepţi către plajă). Ca finishing touches, adaugă ochelari de soare şi o pereche de sandale cu kitten heel (poţi opta, alternativ, şi pentru o pereche de slippers).

Rochie trening + kitten heel slippers

Încă un outfit bazat pe contraste: pe de o parte avem feelingul ultra casual şi relaxat al rochiei trening, iar pe de altă parte avem alura feminină şi suavă a pantofilor cu toc micuţ şi delicat. Eu una nu aş accesoriza acest outfit cu altceva decât o pereche de ochelari de soare şi o poşetă cât mai mică, însă dacă vrei, poţi adăuga o pereche de cercei statement, cum face Eleonora Carisi în fotografia de mai jos.

Roşu + roz

Am stabilit deja faptul că roşul va fi fără doar şi poate culoarea sezonului de toamnă 2017. În primul rând, am văzut look-uri all red pe o mulţime de podiumuri, apoi am început să remarcăm cum starurile de streetstyle şi trendsetterii momentului (Bella Hadid şi Kendall Jenner, printre altele) adoptă deja look-uri roşii din cap până în picioare, şi, nu în ultimul rând, acum două seri, la Gala Met, multe staruri au ales ţinute roşii. Până la venirea toamnei, îţi propun să îmbini roşul cu o infuzie de roz fuchsia – va rezulta un mix mai dulce decât cel mai savuros cocktail!

Army shorts + tocuri

Pantalonii scurţi cu aer masculin/utilitar (pot fi cu print de camuflaj, precum în exemplul de mai jos, dar se încadrează aici şi un şort larg din denim) merg absolut minunat alături de nişte pantofi cu toc. Nu exagera însă – decât o pereche de stilettos, alege mai degrabă nişte kitten heels cu aer elegant. În partea de sus poţi purta un top cu mâneci XXL, ca în fotografie, sau, odată ce va fi îndeajuns de cald afară, cu un bodysuit decupat adânc la nivelul coapselor (asemenator costumelor de baie populare în anii ’90), astfel încât să se vadă câte o fâşie îngustă de piele în ambele părţi laterale ale mijlocului (repet, pantalonii trebuie neapărat să fie cu croială largă, în niciun caz strâmtă!)

Hanorac cu glugă + cizme transparente

Odată ce Kylie Jenner şi Kim Kardashian au postat pe Instagram câteva poze în care purtau cizme transparente – surpriză mare! – toată lumea a vrut să poarte cizme transparente. Nu sunt tocmai cele mai comode (se încalţă greu, au tendinţa să se aburească rapid), dar dacă te aventurezi să le porţi, eu îţi propun să le asortezi hainelor cu aer cât mai casual. Un hoodie e perfect, iar dacă vrei să îndulceşti un pic aerul de ansamblu al ţinutei, poartă şi o fustă până la genunchi.

Bleumarin + negru + alb

Bleumarin + alb – clasic, cu aer marinăresc. Bleumarin + negru – clasic şi elegant. Alb + negru – clasic şi atemporal. Dar ce zici de… Bleumarin + negru + alb – da, toate trei în cadrul aceleiaşi ţinute! Efectul fiecărui mix va fi amplificat în momentul în care asociezi toate cele trei culori, iar rezultatul va fi excepţional – după cum poţi observa, de altfel, chiar mai jos.

Sneakers + poşetă cu mâner metalic

Noile bucket bags ale momentului sunt uşor actualizate faţă de modelul clasic, pe care îl ştii de câteva sezoane încoace – mai exact, modelul de bucket bag cel mai în vogă în acest moment este cel care include un mâner metalic. Pentru a echilibra efectul chic/elegant al genţii, asortează o pereche de sneakers.

Foto: hepta.ro