Liviu Popescu: “Marcu, fiul meu cel mic, a apărut în viața noastră în cel mai potrivit moment“

Liviu Popescu este un profesionist prin definiție, fin cunoscător  al tendințelor gastronomice și pasionat de vinuri. Alături de fratele său geamăn, Mihai, deține întregul lanț de cluburi și restaurante Fratelli și se implică în orice detaliu pe zona de organizare și evenimente.

Proiectul pentru care își dedică mare parte din timp, în acest moment, este Festivalul RO-Wine, din 19 și 20 mai. În paralel cu activitățile sale de business, Liviu încearcă să-și dedice cât de mult timp poate familiei și prietenilor. De curând, a hotărât să facă o schimbare în stilul de viață și să meargă cu bicicleta sau pe jos la întâlnirile de business, în loc să ia mașina.

 

Care este proiectul în care te implici în perioada următoare…

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, din 19-20 mai. E proiectul pentru care-mi dedic cea mai mare parte a timpului, în acest moment. Un festival dedicat iubitorilor de vin și operatorilor din HoReCa, unde se pot degusta peste 350 de vinuri superpremium românești, dar și internaționale. Anul acesta, evenimentul e la a treia ediție și, împreună cu Marinela V. Ardelean și cu fratele meu, Mihai, vrem să le oferim tuturor invitaților noștri o experiență unică. Și am pregătit foarte multe surprize! Vom avea workshopuri dedicate, o zonă VIP, o bursă RO-Wine a cărui câștigător îl aflăm la festival…Vă aștept pe toți la RO-Wine, apropo! Să testăm împreună din excelența celor mai bune vinuri.

Gustul care îţi va aduce mereu aminte de copilărie este… 

Friptura de vită cu tarhon, la cuptor, gătită de bunica Mazone… celebra bunică Mazone.

Cea mai mare plăcere este …

Timpul pe care-l petrec la schi, cu Marcu, fiul meu cel mic. Ne place amândurora muntele foarte mult, iarna asta l-am învățat să schieze și-l încântă fantastic de mult sportul acesta. Am pe cine mă baza de acum, ce să zic? Plus plimbările cu el. Îmi dau energie cât pentru o zi întreagă.

 Cel mai tare îţi este frică de

Mi-e frică de rutină și de repetitivitate. Și asta pentru că am fost obișnuit într-un ritm de viață alert, divers, cu multe proiecte, evenimente, cu provocari noi. Așa că nu concep să fie altfel.

Cea mai frumoasă amintire pe care o ai dintr-o vacanţă este

Aici e clar vacanța de Paște din Provence, care-a fost o surpriză totală de la început, și până la final. Când, fără să știm unde ajungem, am nimerit la un han, care avea și un restaurant cu 3 stele Michelin. Auberge de Noves e hanul acesta. Ne-am împrietenit cu proprietarul, care era și bucătarul restaurantului. O vacanță în care spuneam că stăm 3 zile și am rămas 10. Un loc în care m-au fascinat câmpurile de lavandă. A fost de vis, cu totul!

Ce te face întotdeauna să zâmbeşti

Marcu, fiul meu cel mic. Mă minunez de el în fiecare zi și simt că ne-a întregit cu adevărat familia. A apărut în viața noastră în cel mai potrivit moment, ne face fericiți.

Ce apreciezi cel mai mult la o persoană

Bunăvoința.

Cea mai bună carte pe care ai citit-o este… 

Maestrul și Margareta, a lui Bulgakov.

Actrița de care te-ai îndrăgostit prima oară a fost

Sharon Stone.

Cel mai romantic gest făcut pentru o fată a fost…

Să o invit în oraș, la cină, fără să am vreun ban la mine, și totuși să o scot la capăt. Atât de mult mi-a plăcut de ea! Și ei de mine, că am cucerit-o în seara respective.

Mai am un gen de experiențe de genul acesta, când nu mai rămâneam cu niciun ban după întâlniri și plecam acasă cu troleul, cu tramvaiul, cu metroul…am trecut prin toate situațiile. Ce amuzant e când povestesc acum aceste lucruri.

Vinul cel mai bun e cel care…

E savurat în compania potrivită, într-o vacanță, de preferat. Unde să știi că ești cu ai tăi, familie, prieteni, și nu faci altceva decât să lași totul deoparte și să te relaxezi, atât.

Vinul roșu merge întotdeauna cu o friptură de vită la cuptor, Iar cel alb cu o porție de spaghetti cu fructe de mare, așa cum numai eu știu să fac J