A List Star – Shailene Woodley: de la blockbustere la serialul Big Little Lies

Are numai 25 de ani, dar ne-a demonstrat deja că poate face orice. Trece rapid de la filme premiate la festivaluri şi gale cinematografice (The Descendants) la blockbustere cu un profit uriaş (numai Divergent, prima peliculă a francizei inspirate de cărţile scrise de Veronica Roth, a avut încasări de peste 288 de milioane de dolari în întreaga lume), de la pelicule indie (White Bird in a Blizzard) la ecranizări ale unor poveşti de succes (The Fault in our Stars). Anul acesta, Shailene Woodley a acceptat o nouă provocare, serialul Big Little Lies, care va avea premiera pe 20 februarie (la HBO şi HBO GO).

Însă, chiar dacă programul său nu este nici pe departe unul lejer în această perioadă, actriţa îşi face timp pentru cauzele în care crede. La finalul anului trecut, aceasta a fost arestată pentru că a protestat alături de locuitorii din Dakota de Nord împotriva construirii unei conducte de petrol care ar putea contamina râul Missouri, dar şi alte zone din patru state americane. Poliţiştii au reţinut-o pe Shailene Woodley în timpul unui live pe contul său de Facebook, transmisiune ce era urmărită de 40 000 de persoane.

Deşi este în lumina reflectoarelor de la vârsta de cinci ani – a debutat în reclame şi, ulterior, a început să obţină roluri în seriale TV (Replacing Dad, Without A Trace, The O.C.) – Shailene nu este deloc starul tipic de la Hollywood. Îşi prepară singură pasta de dinţi şi este fascinată de plantele medicinale, din care îşi face diferite remedii, o pasiune pe care i-a transmis-o bunica sa, militează pentru protejarea mediului şi încearcă să stea departe de tehnologie ori de câte ori are ocazia (după ce a terminat filmările pentru Divergent, a renunţat la telefonul mobil), preferând ieşirile cu cortul şi excursiile rezervate pe Airbnb.

Ascensiunea lui Shailene Woodley a început în 2011, când a jucat, alături de George Clooney, în The Descendants, filmul lui Alexander Payne. Pentru rolul Alexandrei King, aceasta a fost nominalizată la Globurile de Aur la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal şi a câştigat trofeul Independent Spirit Award. A urmat The Spectacular Now, o comedie romantică în care a jucat alături de bunul său prieten, Miles Teler. Cei doi au apărut împreună şi în seria Divergent.

George Clooney şi Shailene Woodley (The Descendants)

Cel mai longeviv proiect de până acum al actriţei a fost însă The Secret Life of the American Teenager, un serial produs de ABC Family despre o puştoaică de liceu care devine mamă la 15 ani. După terminarea contractului pe şase ani cu ABC, lui Shailene i s-a propus să facă Divergent, însă, iniţial, a fost destul de reticentă în privinţa acestei francize. „Ideea de a semna un alt contract pe patru ani m-a descurajat la început. Nu mi-am dorit niciodată să fac parte dintr-o franciză a unui mare studio, pentru că nu am vrut acest gen de recunoaştere globală. Îmi plac rolurile mai mici şi ador să joc datorită acelui sentiment de a fi pe platoul de filmare, asta e tot. Aşa că da, am avut dubiile mele, dar până la urmă am acceptat şi nu aş schimba acest lucru pentru nimic în lume”, a povestit Woodley înt-un interviu pentru The Guardian.

Theo James şi Shailene Woodley (Divergent)

Între două blockbustere, Shailene şi-a făcut timp şi pentru un thriller, White Bird in a Blizzard, prezentat la Sundance, şi drama The Fault in Our Stars, ecranizarea romanului omonim semnat de John Green, o adaptare mult aşteptată de fanii cărţii, care a avut încasări de peste 307 milioane de dolari. Anul trecut, după terminarea ultimului film din seria Divergent, actriţa a fost cooptată în noul proiect al regizorului Oliver Stone (Nixon, Savages), Snowden, o biografie despre unul dintre cele mai controversate personaje din ultimii ani: Edward Snowden, fostul agent NSA (National Security Agency), care le-a furnizat jurnaliștilor de la The Guardian informații confidențiale privind securitatea și acțiunile serviciilor secrete, aruncând astfel în aer spionajul american. În film, Shailene joacă rolul lui Lindsay Mills, iubita lui Snowden (interpretat de Joseph Gordon-Levitt).

Shailene Woodley şi Joseph Gordon-Levitt (Snowden)

Iar începând din 20 februarie, o vom urmări în Big Little Lies, cel mai nou serial HBO, inspirat de bestsellerul omonim semnat de Liane Moriarty. Big Little Lies este o poveste  în centrul căreia se află trei mame cu o viaţă apparent perfectă: Jane Chapman (Shailene Woodley), Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon) și Celeste Wright (Nicole Kidman). O crimă misterioasă tulbură liniștea orășelului în care locuiesc acestea, iar în scurt timp, măștile pe care le poartă încep să cadă. Din distribuţie mai fac parte Alexander Skarsgård, Adam Scott, Laura Dern şi Zoë Kravitz.

Laura Dern, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz şi Reese Witherspoon la premiera Big Little Lies de la Los Angeles

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle