A List Star – Povestea extraordinară a lui Josephine Skriver

josephine

Dacă încă nu ai auzit de ea, cu siguranţă o vei face în perioada următoare, pentru că Josephine Skriver se pregăteşte să cucerească lumea modelling-ului cu o viteză uimitoare. Are 23 de ani, un chip de înger (poate de aceea a devenit oficial Înger Victoria’s Secret la începutul acestui an) şi o poveste foarte, foarte interesantă.

Skriver s-a născut şi a crescut în Copenhaga, atât mama sa, cât şi tatăl său fiind gay. Într-un interviu video acordat celor de la i-D, aceasta a povestit cum mama ei a dat un anunţ pe o platformă a comunităţii LGBT în care spunea că îşi doreşte un copil şi că este în căutarea unui partener de sex masculin care să o ajute să devină mamă. La vremea respectivă, tatăl ei se pregătea să se însoare cu iubitul lui, însă a decis să aibă un copil, iar nouă luni mai târziu se năştea Josephine Skriver prin fertilizare in vitro. Modelul, care are o relaţie apropiată cu familia sa, spune că s-a gândit întotdeauna la partenerii părinţilor ei ca la un set-bonus de părinţi.

Copilăria sa a fost una fericită şi liniştită, mai ales că mama şi tatăl ei au avut întotdeauna grijă să vorbească deschis despre orice subiect cu ea, iar Danemarca este una dintre cele mai progresiste şi tolerante ţări, aşa că a fost protejată de jigniri şi prejudecăţi. La 15 ani, în timpul unei excursii la New York, o agenţie de modele i-a descoperit potenţialul, iar Skriver a semnat, la scurt timp, un contract cu Unique Models din Copenhaga. Cu toate acestea, Josephine a început să ia în serios toată treaba cu modelling-ul abia după ce a terminat şcoala, în 2011, când a deschis show-ul Alberta Ferreti la Milan Fashion Week.

skriver

Tot în acea perioadă au început să iasă la iveală şi prejudecăţile oamenilor cu privire la faptul că Josephine este un copil care a apărut prin fertilizare in vitro şi că părinţii ei sunt gay. Social media a fost extrem de dură cu ea, motiv pentru care modelul s-a hotărât să ia poziţie şi să demonstreze că este mai mult decât îşi imaginează alţii: „Când oamenii se uită la mine şi ştiu că sunt un copil născut prin fertilizare in vitro, sper că văd o persoană, o fiinţă umană ca oricare alta. Am auzit de atâtea ori «Nu a fost concepută într-un mod normal, nici nu ar trebui să fie aici», dar eu nu sunt un experiment ştiinţific, nu sunt artificială, sunt la fel de reală ca şi tine.”

Skriver are şi un frate mai mic, Oliver, pe care îl consideră „cel mai important bărbat din viaţa mea”. Cei doi au aceeaşi părinţi.

Love being home and celebrating Christmas with the most important man in my life ❤️ @oliver_skriver

O fotografie postată de Josephine Skriver (@josephineskriver) pe

Cât despre cariera ei, Josephine a avut parte de un start promiţător şi nu ne-ar surpinde să o vedem în doi, trei ani în topul celor mai bine plătite supermodele ale lumii, alături de Karlie Kloss, Miranda Kerr, Adriana Lima sau Cara Delevingne. Skriver a defilat pentru Calvin Klein, Chanel, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Lanvin, John Galliano, Christian Dior sau Valentino, dar a apărut şi în câteva campanii pentru branduri ca Vero Moda sau Tommy Hilfiger.

Pe 5 decembrie, Josephine Skriver va defila în show-ul de iarnă al celor de la Victoria’s Secret, alături de Alessandra Ambrosio, Gigi, Hadid, Lily Aldridge, Martha Hunt, Karlie Kloss, Kendall Jenner, dar şi de cele care debutează la VS: Bella Hadid, Irina Shayk şi Lais Oliveira. Josephine a mai defilat pentru Victoria’s Secret şi în 2013, 2014 şi 2015, însă anul acesta va fi prima dată când va păşi pe catwalk în calitate de Înger al echipei oficiale.

collage

Până atunci însă, rămâne să o urmărim pe contul său de Instagram, cu 2,6 milioane de followers, unde postează instantanee cool de streetstyle, dar şi imagini din culisele shooting-urilor sale şi fotografii din vacanţele spectaculoase petrecute cu iubitul său, Alexander DeLeon, solistul trupei The Cab, cu care are o relaţie din 2013.

you will forever be my always!💙

O fotografie postată de Josephine Skriver (@josephineskriver) pe

📸: @thestewartofny

O fotografie postată de Josephine Skriver (@josephineskriver) pe

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle