A List star: Emilia Clarke, de la Game of Thrones la Me Before You

me before you

Pentru că pe 1 iulie se lansează în cinematografe Me Before You, în care Emilia Clarke joacă rolul protagonistei Lou Clark, primul ei rol important după cel al lui Daenerys Targaryen din Game of Thrones, astăzi facem o trecere în revistă a celor mai bune momente ale actriței.

Emilia Clarke s-a născut la Londra, însă a locuit vreme îndelungată în comitatul Berkshire, aflat la scurtă distanță de capitala Marii Britanii. Tatăl său este inginer de sunet la teatru, așa că, în copilărie, actrița profita de orice ocazie pentru a-l vizita la muncă. La trei ani, Emilia a văzut spectacolul Show Boat, la care lucrase și tatăl ei, și s-a îndrăgostit iremediabil de actorie.

Deși în 2015 a fost desemnată Cea mai sexy femeie din lume de către cei de la Esquire, în adolescență actrița era ridiculizată de către colegi din cauza sprâncenelor sale (care acum au devenit trademark). În timpul liceului a jucat în mai multe spectacole de teatru, iar apoi a aplicat la prestigioasa Academie Regală de Artă Dramatică, unde, din păcate, nu a fost acceptată. Fără să își piardă speranța, Emilia Clarke a continuat să aplice la toate școlile de actorie din Marea Britanie, reușind la faimoasa Drama Centre London, unde au studiat și Michael Fassbender și Colin Firth, instituție cunoscută și sub numele de Trauma Center, din cauza modului intens și dur în care sunt pregătiți studenții.

emilia clarke

În 2009, după absolvire, actrița a fost nevoită să își ia mai multe joburi pentru a-și putea plăti chiria și facturile de zi cu zi. Printre altele, a lucrat ca ospătar și ca operator de call center, de la ultimul job fiind concediată pentru că obișnuia să discute cu clienții despre viața lor personală în loc să le vândă acestora produse sau servicii.

Primele sale apariții au fost în serialul BBC Doctors și în filmul de televiziune Triassic Attack, un SF criticat de specialiști. În 2010, Clarke a dat lovitura, după ce a obținut rolul lui Daenerys Targaryen din Game of Thrones, în care, inițial, fusese distribuită Tamzin Merchant. Aceasta a primit un telefon de la agentul ei în timp ce se afla la birou (la unul dintre joburile sale „de supraviețuire”) și, pentru a nu fi sancționată de șeful său că vorbește la telefon în timpul programului, a fugit la baie. La castingul pentru rolul lui Daenerys, Emilia Clarke a citit pasaje din episodul pilot și din ultimul sezon al serialului, deoarece producătorii David Benioff și Daniel B. Weiss și-au dorit o actriță care să o poată interpreta pe Daenerys cea timidă, așa cum era personajul la început, dar și pe Daenerys cea neînfricată, cum a ajuns să fie de câteva episoade încoace. La audiții, actrița a demonstrat că se descurcă de minune și la dans, imitând mișcările unui robot și făcând The Funky Chicken Dance.

got

Game of Thrones a devenit în scurt timp un hit internațional, iar rolul lui Daenerys Targaryen i-a adus Emiliei Clarke două nominalizări la Premiile Emmy la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar, în 2013 și 2015, dar și o nominalizare la Critics Choice Television Awards (tot la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar).

Între sezoanele Game of Thrones, actrița a jucat și în Dom Hemingway, alături de Jude Law, Richard E. Grant și Mădălina Ghenea, în care a avut rolul lui Evelyn, fiica celebrului spărgător de seifuri Dom Hemingway (Law).

dom

În 2015, Clarke a acceptat o nouă provocare și a apărut în Terminator: Genisys, interpretând rolul lui Sarah Connor, mama celebrului John Connor (Jason Clarke – nu, actorul nu are nicio legătură de familie cu Emilia Clarke), apărătorul umanității. Și, bineînțeles, din distribuția filmului nu a lipsit nici Arnold Schwarzenegger.

terminator

Cât despre planurile sale de viitor, un lucru este cert: actrița nu va avea timp să se plictisească. Pe lângă cel de-al șaptelea sezon Game of Thrones (pentru care a primit deja o mărire de salariu), Emilia Clarke va apărea în două drame: Above Suspicion și în Voice from the Stone.

Iar de pe 1 iulie, o vom putea urmări pe marile ecrane în Me Before You, ecranizarea bestsellerului omonim al lui JoJo Moyes, o poveste despre o tânără simpatică și frumoasă, Lou, care devine infirmiera lui William (Sam Claflin), un bărbat în scaunul cu rotile, căruia vrea să îi demonstreze că viața chiar merită trăită.

me before you 1

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle