A List Star: cum a cucerit Emma Watson o lume întreagă!

Beauty and the Beast, adaptarea live-action a animației din 1991, a avut premiera pe 17 martie, iar Emma Watson este din nou în atenția noastră, prilej numai bun să facem o trecere în revistă a evoluției sale, de la ambițioasa Hermione Granger la curajoasa Belle.

Actrița s-a născut pe 15 aprilie 1990, la Paris, unde a locuit până la vârsta de cinci ani. După divorțul părinților săi, Chris și Jacqueline, amândoi avocați, aceasta s-a mutat în Marea Britanie cu mama ei. Emma a știut care este drumul pe care vrea să îl urmeze încă de la vârsta de șase ani, când a început să meargă la Stagecoach Theatre Arts, o școală de teatru din Oxford.

Deși J. K. Rowling a știut din primul momentul în care a văzut-o pe Watson că ea este aleasa, Emma a avut ceva de lucru până a obținut rolul lui Hermione din Harry Potter, participând la nu mai puțin de opt probe. „Eram nebună. Am dat opt probe și efectiv ajunsesem să stau în casă, lipită de telefon, așteptând să sune”, a povestit ea într-un interviu pentru revista W.

La 16 ani, după ce făcuse deja cinci filme Harry Potter, Watson a fost pe cale să renunțe la franciză și să se dedice școlii. „Fiecare film reprezintă o producție amplă, care se extinde pe o perioadă”, spunea ea pe atunci. Din fericire însă, cei de la Warner Bros. au schimbat programul de filmare pentru ca Emma să își poată urma și planul de studiu, spre bucuria actriței. „Mi-ar fi fost dificil să mă uit la filme fără mine în ele, pentru că am crescut făcându-le. Faptul că am jucat în această franciză este, într-un fel, parte din identitatea mea”, a declarat Emma Watson pentru Time.

Chiar dacă actrița a petrecut o bună parte din timpul său de la filmările pentru Harry Potter în compania lui Daniel Radcliffe și a lui Rupert Grint, aceasta a mărturisit că marele ei crush a fost Tom Felton, actorul care l-a interpretat pe maleficul Draco Malfoy, reprezentatul de seamă al Casei Slytherin. „Pe la zece ani, am avut o pasiune teribilă pentru Tom Felton, o pasiune atât de mare încât veneam la muncă dis-de-dimineață și mă uitam la programări pentru a vedea dacă avea și el filmări în ziua respectări”, își amintește ea. „El era cu câțiva ani mai mare și avea un skateboard, iar cu asta m-a dat pe spate.” Aww, ce drăguț, Emma, ce drăguț!

Chiar dacă pentru mulți dintre noi va rămâne, în primul și în primul rând, Hermione Granger din Harry Potter, actrița a încercat întotdeauna să se asocieze și cu alte proiecte din domeniile care o interesau. În 2010, Emma a devenit imaginea Burberry, transformandu-se rapid într-un fashion icon, iar în 2014 s-a alăturat luptei pentru drepturile femeilor, devenind ambasador al Națiunilor Unite.

În ciuda faptului că a adunat o avere de peste 60 de milioane de dolari, Emma nu a vrut să abandoneze școala, iar în 2009 s-a înscris la Universitatea Brown, una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior din Statele Unite. În timpul studenției, actrița a studiat un semestru la Colegiul Worcester de la Universitatea Oxford, dar și-a luat și un an de pauză pentru a finaliza proiectele cinematografice în care era implicată. Emma a absolvit Brown în 2014, fiind licențiată în literatură engleză.

Iar pasiunea sa pentru literatură a mers chiar mai departe de atât. Anul trecut, aceasta a început proiectul Books on the Underground, ascunzând cărți feministe în stațiile de metrou din Londra. De altfel, pe contul său de Instagram, Emma postează o mulțime de sugestii de lectură, așa că n-ar strica să arunci un ochi pe el sau pe grupul ei de pe Goodreads, Our Shared Shelf, în caz că ai nevoie de inspirație.

@oursharedshelf’s March & April book is #WomenWhoRunWiththeWolves by Clarissa Pinkola Estes 📚

O postare distribuită de Emma Watson (@emmawatson) pe

Însă actoria, moda și literatura nu sunt singurele puncte forte ale Emmei. Actrița iubește yoga și meditația și chiar a obținut un certificat pentru a le preda altora.

După terminarea filmărilor pentru ultima peliculă Harry Potter, Emma le-a luat-o înainte colegilor săi și a acceptat numeroase proiecte, bifând roluri diferite, dar extrem de interesante. A fost prinsă într-un triunghi amoros în My Week with Marilyn, alături de Michelle Williams și Eddie Redmayne, a jucat în Noah, drama biblică regizată de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe și Jennifer Connely în rolurile principale, a apărut în Colonia, un film inspirat din fapte reale absolut șocante, ce au marcat istoria statului Chile, dar și în The Bling Ring, pelicula aclamatei Sofia Coppola.

Emma Watson în Colonia

Pe lângă Beauty and the Beast, Emma va apărea anul acesta și în The Circle, ecranizarea volumului omonim semnat de Dave Eggers. Actrița va juca rolul lui Mae Holland, o tânără care se angajează la o companie tech extrem de bine dezvoltată. În scurt timp însă, Mae își dă seama că tehnologia devine din ce în ce mai intruzivă în viețile oamenilor și că firma pentru care lucrează încalcă niște principii grave.

În prezent, Emma este în plin turneu de promovare pentru Beauty and the Beast, însă de-abia așteptăm să aflăm informații noi despre viitoarele sale proiecte. Până atunci însă, rămâne să admirăm aparițiile actriței de la premierele filmului.

FWRO

Londra

'Beauty and the Beast' - NYC Screening

New York

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle