A List Star: Brie Larson și cele mai bune roluri ale sale

002

Room

04

Short Term 12

21

21 Jump Street

room

Room

trainwreck

Trainwreck

Brie Larson este, fără doar și poate, una dintre actrițele pe care trebuie să stăm cu ochii în perioada următoare. Și nu doar pentru că anul acesta a câștigat Oscarul pentru rolul din Room, ci și pentru că este multitalentată (pe lângă actorie, Brie se ocupă și de muzică – în 2005, a lansat primul său disc, Finally Out of P.E.), spontană și foarte amuzantă (este suficient să urmărești o emisiune sau un interviu cu ea ca să te convingi de acest lucru).

E drept că în ultimii ani a stat departe de lumina reflectoarelor și s-a dedicat filmelor sale, însă acum a venit momentul ei: de la sketchurile din The Tonight Show with Jay Leno, la Room și primul Oscar, analizăm evoluția și cele mai bune roluri ale actriței.

Brie a știut încă din copilărie că muzica și actoria sunt marile ei pasiuni, așa că, la numai șase ani, a început să studieze la American Conservatory Theatre din San Francisco, fiind cea mai tânără elevă care a trecut vreodată pragul acestei instituții. După ce și-a dat seama că locul său este pe scenă sau pe platoul de filmare, Brie a hotărât să își schimbe numele, având în vedere că numele său real, Brianne Sidonie Desaulniers, era mult prea greu de pronunțat. Și a ales numele Larson, inspirată fiind de Kirsten Larson, un model de păpușă American Girl din copilăria sa.

Primele ei apariții au fost în sketchurile din cadrul emisiunii The Tonight Show with Jay Leno, care au fost urmate de roluri micuțe în seriale ca Popular sau Raising Dad. Brie a continuat cu filmele dedicate adolescenților, Right on Track și Sleepover fiind două dintre peliculele care s-au bucurat de un succes uriaș în rândul tinerilor la începutul anilor 2000.

Însă Brie a crescut, iar rolurile sale au devenit din ce în ce mai serioase. Între 2009 și 2011, actrița a făcut echipă cu Toni Collette în serialul produs de Showtime, United States of Tara, în care a jucat rolul fiicei protagonistei. În 2012, Brie Larson s-a alăturat cuplului exploziv din 21 Jump Street, format din Channing Tatum și Jonah Hill, iar în anul următor a obținut rolul principal în drama Short Term 12, o poveste emoționantă despre o tânără care este voluntară la un centru dedicat copiilor cu diferite probleme și care încearcă să facă tot posibilul pentru a-i ajuta pe aceștia, în timp ce se confruntă cu dificultățile din viața sa.

În 2015, Brie Larson a lucrat cot la cot cu Amy Schumer pentru Trainwreck, comedia nominalizată la Globurile de Aur din acest an, continuând cu Room, ecranizarea cărții Emmei Donoghue (care a semnat și scenariul filmului). Pe scurt, Room îi are în prim plan pe Ma (Larson) și pe fiul ei de numai cinci, Jack (Jacob Tremblay), care sunt izolați într-un șopron la care are acces un singur bărbat, bătrânul Nick (Sean Bridges). Jack este fericit alături de mama sa în micuțul univers din Cameră, însă Ma știe că viitorul lor este dincolo de acei patru pereți, așa că începe să pună la cale un plan de evadare. Filmul a primit patru nominalizări la Oscarurile din acest an (pentru Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu adaptat), iar Brie Larson a câștigat statueta de aur pentru rolul din Room.

brie

În plus, după cum era de așteptat după câștigarea unui Oscar, programul actriței s-a aglomerat foarte mult în ultima perioadă, aceasta fiind implicată acum în patru noi proiecte, pe care le așteptăm cu nerăbdare: Free Fire, Basmati Blues, The Glass Castle și  Kong: Skull Island, în care va juca împreună cu Tom Hiddleston.

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle