A List Star: Alicia Vikander, actrița care a cucerit Hollywood-ul

cover alicia

Actriță de Oscar, balerină, fashion icon: Alicia Vikander ne-a cucerit în totalitate!

Are 27 de ani, s-a născut în Suedia și a apărut pentru prima dată pe scenă într-un spectacol realizat de doi foști membri ai trupei ABBA la The Göteborg Opera (pe vremea aceea avea numai șapte ani). În adolescență, a făcut balet și chiar s-a mutat de la Gothenburg, orașul ei natal, la Stockholm, pentru a face performanță. Ulterior, a început să joace în diferite producții suedeze și a vrut să dea la Actorie, dar a fost respinsă, ajungând, în cele din urmă, la Drept. Cu toate acestea, Alicia nu a stat prea mult să se gândească la o carieră juridică, pentru că, în scurt timp, a fost distribuită în filmul Lenei Langseth, Pure (titlul original: Till det som är vackert), în rolul Katarinei, o tânără a cărei viață este puternic influențată, de muzica lui Mozart, care i-a adus și primul premiu important din cariera sa: un trofeu Guldbagge (echivalentul Oscarului în Suedia) pentru Cea mai bună actriță.

Însă filmul care a adus-o pe Alicia Vikander în atenția regizorilor din întreaga lume este ecranizarea cărții lui Lev Tolstoi, Anna Karenina, din 2012, în care a apărut alături de Keira Knightley, Jude Law și Aaron Taylor-Johnson, interpretând rolul răsfățatei Kitty. Prestația sa s-a bucurat de nenumărate aprecieri în rândul criticilor, Alicia devenind în scurt timp una dintre actrițele cu care toată lumea își dorea să colaboreze.

În 2014, aceasta a apărut în fantasy-ul Seventh Son alături de Julianne Moore, Ben Barnes și Jeff Bridges, și în emoționantul Testament of Youth, o poveste despre război și dragoste, ecranizarea volumului de memorii scris de Vera Brittain, o asistentă și autoare din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, interpretată impecabil de Vikander.

Au urmat rolurile din Burnt și The Man from U.N.C.L.E., însă cele două producții în care Alicia a reușit să impresioneze sunt Ex-Machina și The Danish Girl, filme care i-au adus actriței nominalizări la cele mai importante festivaluri și gale cinematografice: Oscaruri, Globurile de Aur, Critics’ Choice Awards, European Film Festival și multe altele. Pentru rolul pictoriței Gerda Wegener din The Danish Girl, Alicia a câștigat anul acesta Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, însă în mod sigur acesta este doar începutul succesului său.

După The Danish Girl, o putem urmări pe Alicia Vikander în Tulip Fever, o dramă care se învârte tot în jurul unor artiști, a cărui acțiune este plasată, de această dată, în Amsterdamul secolului al XVII-lea, și în Jason Bourne – un proiect pentru care actrița a renunțat la rolurile din Assassin’s Creed (a fost înlocuită de Ariane Labed) și din The Circle (a fost înlocuită de Emma Watson).

Pe lângă numeroasele filme în care joacă, actrița mai este în centrul atenției și grație relației sale cu actorul Michael Fassbender, alături de care a venit însoțită anul acesta la Oscaruri, dar și datorită faptului că este un adevărat fashion icon, ținutele sale fiind de fiecare dată extrem de chic.

Și pentru că știm că și vouă că place Alicia Vikander, am făcut o selecție cu zece dintre ținutele spectaculoase în care actrița a strălucit.

2016 Vanity Fair Oscar Party

Pentru petrecerea Vanity Fair de după Oscaruri, Alicia a ales o rochie neagră Louis Vuitton.

65EME FESTIVAL DE CANNES 2012 - RED CARPET DU FILM JAGTEN

La Festivalul de la Cannes de anul trecut, actrița a mizat pe Dior.

hepta_1241035

La premiera filmului Anna Karenina, Alicia a ales o rochie Rodarte.

The 88th Annual Academy Awards

Alicia Vikander a ales o rochie Louis Vuitton pentru gala Oscarurilor din acest an.

Biennale 2015: Premiere von The Danish Girl

Alicia Vikander în Louis Vuitton la Festivalul de la Veneția.

41st Annual Los Angeles Film Critics Association Awards 2016

Alicia Vikander la Los Angeles Film Critics Association Awards.

Golden Globe Awards 2016 - Arrivals

La Globurile de Aur 2016, Alicia a purtat o rochie Louis Vuitton.

21st Annual Critics' Choice Awards, Press Room, Los Angeles, America - 17 Jan 2016

La Critics' Choice 2016, Alicia Vikander a ales într-o rochie.

22nd Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals

La Premiile SAG 2016, Alicia a purtat o ținută Louis Vuitton.

'Anna Karenina' New York Special Screening

Alicia, la premiera Anna Karenina de la New York.

Categorii Lifestyle