Alina Aliman ∙ August 5, 2019 ∙ 5 min read

naiv clothing dress

Rochii care ne fac să visăm la o vară fără sfârșit. Topuri care ne aduc zâmbetul pe buze. Ținute superbe, de purtat în fiecare zi sau la o petrecere sofisticată. Cum ar spune Diana Găvan, designer / owner NAIV Clothing, „simple with a twist”. „Eu nu cred foarte mult în reguli stilistice, ci mai degrabă în a purta haine care ne definesc și în care să ne simțim foarte bine. Tocmai acesta este și motivul pentru care creez rochii versatile care pot fi asortate cu ușurință în diferite combinații vestimentare, de la cele elegante și classy până la cele super young și în tendințe.” Am stat de vorbă cu designerul NAIV Clothing despre inspirație versus… transpirație în procesul creativ, despre trenduri și styling. (articol publicat în decembrie 2019) 

UPDATE: din 5 august 2019 până la 1 septembrie 2019 produsele NAIV CLOTHING vor fi disponibile în A LIST DESIGNERS Boutique în București Mall. 

Partener: PANTENE. 

De ce Naiv Clothing?

Este o întrebare pe care o întâlnesc, deseori, atât în rândul celor care mă cunosc, cât și în rândul celor care interacționează pentru prima dată cu brandul NAIV Clothing. Am ales acest nume deoarece, în urmă cu cinci ani, atunci când am plecat de la ideea de a porni un business, mi-am dorit ca acesta să mă reprezinte în totalitate, de la nume și până la modelele pe care le creez. A fost și este în continuare dorința unei tinere fete de a crea piese romantice, cu un aspect young care pot fi purtate cu ușurință în orice moment al zilei. Pe scurt, rochii cu o poveste.

Care este prima ta amintire legată de modă?

Cred că prima amintire pe care o am legată de modă este cea din fragedă copilărie, atunci când mă jucam cu păpuși și îmi plăcea extrem de mult să iau materialele mamei mele și să creez diferite rochii sau ținute pentru ele. Sau poate… amintirea cu mama făcându-și propriile ținute mi-a rămas atât de adânc întipărită în minte încât am decis să merg pe același drum, cel al creației.

Ce știai despre modă, despre businessul acesta atunci când ai decis să îți lansezi brandul?

Dacă stau să mă reîntorc în 2013, îmi dau seama acum că nu știam prea multe lucruri despre cum să conduc un business sau despre cât de greu este să pornești de la o schiță și să ajungi la produsul final. Uitându-mă acum în spate cred că dorința și pasiunea au fost mult mai puternice decât cunoștințele mele generale despre business sau management.

naiv clothing

Cât e artă, cât e inspirație, cât e muncă grea în spatele unei rochii de designer?

Câte puțin din fiecare, clar, deși tind să înclin balanța spre muncă grea pe care mulți o privesc superficial și de multe ori au impresia că „a face haine” este foarte ușor. Însă nu este deloc așa, iar în spatele acestui domeniu stă foarte multă muncă alături de alți oameni pasionați, ca și mine.

Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai avut de când ai deschis businessul?  

Eu cred că cea mai mare provocare a fost să învăț să conduc un business, și să îl cresc de la an la an, încercând să fac cât mai puține compromisuri și să nu mă abat de la drumul pe care mi l-am propus.

Ai rochii, fuste, topuri. Pe când o colecție de pantaloni? Sau de paltoane? 

În fiecare colecție de toamnă/iarnă lansez o colecție capsulă care include câteva modele de pantaloni și paltoane. Materialele pe care le aleg pentru aceste colecții capsulă sunt caracteristice sezonului rece precum: catifea, lână sau stofe cu diferite imprimeuri.

Care va rămâne mereu piesă semnătură a brandului? De ce? 

Piesă semnătură a brandului este rochia cu volane. Este piesa principală de la care am pornit brandul NAIV Clothing, care mă reprezintă în totalitate și care este atât de ușor de purtat în orice moment al zilei, fie că vorbim despre o doamnă, care are un program zilnic foarte aglomerat, și simte nevoie să fie elegantă, dar comodă în același timp, fie că vorbim despre o young lady romantică, visătoare și boemă.

3 situații imposibile stilistic (în teorie) în care ai putea să porți o rochie Naiv Clothing ar fi… 

Eu nu cred foarte mult în reguli stilistice, ci mai degrabă în a purta haine care ne definesc și în care să ne simțim foarte bine. Tocmai acesta este și motivul pentru care creez rochii versatile care pot fi asortate cu ușurință în diferite combinații vestimentare, de la cele elegante și classy până la cele super young și în tendințe.

 

naiv clothing dots

Unde găsim piesele semnate Naiv Clothing?

Piesele NAIV Clothing pot fi găsite cu ușurință la showroom-ul nostru din Strada Regina Maria, nr. 66, pe shop-ul online www.naivclothing.com sau pe pagină noastră de Instagram @naivclothing.

Din 5 august 2019 până la 1 septembrie 2019 produsele NAIV CLOTHING vor fi disponibile în A LIST DESIGNERS Boutique în București Mall. 

Foto: Naiv Clothing

Related Posts

Supă cremă de morcovi cu portocale – recomandarea lui Adrian Hădean

Este o supă pentru toată familia, gustul sărbătorilor de iarnă în farfurie. Perfectă pentru dezghețat năsucuri și mânuțe…

Case pe case: Vedetele fac schimb de case: Liviu Teodorescu ne prezintă noua casă a lui Sore

Vedetele au făcut schimb de case la inițiativa Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri și,…

Celine Dion suferă de o boală incurabilă. Artista își anulează toate concertele

Celine Dion (54 de ani) a anunțat că suferă de o boală incurabilă, de sindromul omului înțepenit, o…

Catherine Zeta-Jones, la braț cu fiul ei, Dylan Michael Douglas

Catherine Zeta-Jones a avut o apariție de impact la premiera filmului National Treasure: Edge of History din Los…

Olivia Addams: Când lansez o piesă, am un anumit tip de content pregătit pentru fiecare platformă online

Olivia Addams este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi și nu numai. La vârsta de…

Inul este IN!

Cu toții ne dorim confort și calitate în propria locuință, iar țesăturile din in ocupă în continuare un…

Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble va susține Concertul „CRĂCIUN VIENEZ”, la Sala Palatului

Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble va susține Concertul „CRĂCIUN VIENEZ”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al sărbătorilor de…

Meghan&Harry, apariție surprinzătoare la New York, cu doar două zile înainte de lansarea documentarului lor

Meghan Markle și Prințul Harry au avut o apariție surpriză la New York, la o gală unde au…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Premiera de gală Emily in Paris- sezonul 3 a reunit întreaga distribuție a serialului de succes în capitala Franței

Întreaga distribuție a a serialului de succes Emily in Paris s-a reunit marți seara în capital Franței pentru…