Monica Cismaru ∙ November 16, 2023 ∙ 5 min read

Wax’N Magic s-a născut din pasiunea pentru arome plăcute și din dorința de a recrea anumite mirosuri care readuc în prezent amintiri de mult uitate. Andreea Leța, fondatoarea acestui brand de lumânări parfumate, a creat o aromă specială în colaborare cu A List Magazine, denumită ingenios Old Money New Vibe, care miroase a melancolie și a poftă de viață, totodată, adică a cedru, patchiuli, tabac, un hint de piper, mosc, rodie și prună.

Comandă lumânarea aici

Andreea, înainte de toate, trebuie să ne spui cum ai ales aromele care compun lumânarea special creată cu A List Magazine, pe care ai botezat-o ingenios, Old Money New Vibe.

Toamna este anotimpul meu preferat. Îmi plac atât zilele cu soare, în care încă ne putem bucura de mângâierea soarelui, cât și cele în care ploaia își face de cap. Am căutat un parfum care să însumeze atât melancolia, cât și pofta de viață, de aici combinația dintre notele gurmande și cele orientale, care dau, totodată, un aer senzual ansamblului. Mă face să mă gândesc la un moment tandru, în care te bucuri de îmbrățișarea persoanei iubite după o zi de lucru sau în care deschizi o carte la care de abia ai așteptat să te întorci, oricum ar fi, aroma asta descrie o clipă de răsfăț.

waxnmagic

Și acum, să revenim la nume, cum te-ai gândit la Old Money New Vibe, e funny și smart…

Menționez de la început că, vorba aia, nu am făcut-o pentru bani! Glumesc. Sunt o mare admiratoare a vechii burghezii și a esteticii vintage, dar, prin natura meseriei de fashion stylist, urmăresc permanent tendințele și modul în care se transformă în modă. De multe ori, sincer, când văd „ce se poartă”, mă gândesc la citatul lui Charles Dickens, “It was the best of times, it was the worst of times”, dar, până la urmă, fiecare trend are farmecul lui. Îmi plac experimentele, dar important e să păstrăm esența. De aici Old Money, New Vibe. 

waxnmagic lumanari

Care au fost cele mai mari satisfacții de când ai început să creezi lumânări parfumate? Cum ai ales să faci asta?

De mică am fost fascinată de parfumuri, însă, momentan, pentru că nu mi-am permis să creez un laborator, cred că am găsit soluția perfectă pentru a face primi pași în lumea bogată a mirosurilor. Lumânările reprezintă un refugiu de care aveam nevoie. Ador procesul meticulos de turnare, îmi place să descopăr arome noi, dar mă reîntorc cu drag la acele mirosuri care îmi aduc aminte de ceva plăcut din copilărie sau din adolescență. E o activitate care mă ajută să mă relaxez și să mă deconectez. În plus, pe lângă plăcerea propriu-zisă de a face asta, cel mai frumos este atunci când un client se reîntoarce mulțumit. Eu și colegul care mă ajută cu partea administrativă apreciem foarte mult feedback-ul, de câteva ori ne-a ajutat să perfecționăm produsele și suntem recunoscători pentru cât de bine a fost primit brandul încă de la prima interacțiune cu publicul unui târg. Aș spune că cea mai mare satisfacție are legătură cu bucuria pe care o observăm la clienții noștri. Chiar și pentru câteva secunde!

waxnmagic lumanari

Care sunt mirosurile tale preferate, nu numai în ce privește lumânările, în general…?

Un parfumier mi-a spus că mă recunoaște dintr-o mulțime după notele de tonka care se regăsesc în toate parrfumurile mele. În general, îmi plac parfumurile gurmande, prefer aromele dulci, dar iubesc mirosul de pâine de când mă știu. Este aproape imbatabil în topul preferințelor mele. Spun aproape deoarece urmează o poveste un pic mai spicy…

Ce stare îți poate da o lumânare parfumată, cum ai asocia diversele arome cu emoțiile pe care le trăim cu toții? Nostalgie, fericire, entuziasm, tristețe, nervi, relaxare etc?

Am observat că fiecare lumânare are o însemnătate aparte în funcție de persoană. De exemplu, Vanilla&Pear, best-sellerul nostru, duce pe cineva la cămara bunicii, deci la o dulce nostalgie, iar altă persoană povestește cu entuziasm despre deserturile din Italia. Asta e frumusețea acestui domeniu. Modul în care parfumul ne poartă pe fiecare exact acolo unde avem nevoie. Pe site-ul nostru, în descrierea fiecărei lumânări, găsiți câteva detalii despre ce simbolizează fiecare ingredient. Aromele citrice sunt perfecte pentru spațiul de lucru, fructele reprezintă cadouri ideale pentru partenerul de viață etc. În plus, aromaterapia ne relaxează rapid si sigur!

Ce miros teoretic imposibil de captat ai visa facă parte din compoziția unei lumânări de-ale tale?

Cred că ar fi cel pe care îl asociez cu băiatul de care am fost foarte îndrăgostită când eram adolescentă. Folosea un parfum dulceag, dar pentru că fuma, obținea o combinație interesantă, foarte masculină, care îl învăluia atât într-un mister un pic periculos, cât și în aerul unui supererou. Țin minte că ne-am revăzut la câțiva ani după terminarea liceului, totul se schimbase, mai puțin parfumul. Cred că are legătură mai degrabă cu felul în care mă simțeam eu atunci când eram îndrăgostită, decât cu el ca persoană. De fapt, la starea aceea, de emoție adolescentină, aș vrea să mă întorc din când în când, ca prin farmec, doar aprinzând o lumânare. Ce drăguț ar fi! 

Related Posts

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă pentru toată familia, între 6-22 decembrie, la Art Safari Christmas Edition

Palatul Dacia-România de pe Lipscani se transformă în casa lui Moș Crăciun și găzduiește cel mai distractiv eveniment…