carpos bautura vegetala

Fiecare dimineață începe cu o cafea proaspăt râșnită, pe care o înnobilez cu băutură vegetală 100%, varianta fără zahăr, din gama Carpos, Olympus. De câțiva ani, am început să folosesc exclusiv în cafea băutură vegetală în loc de lapte, pe care o prefer, de asemenea, și în prepararea diverselor mâncăruri care au în componență acest ingredient.

Mă bucur de gustul delicios al băuturilor vegetale Carpos, care au un conținut nutrițional ridicat, o textură cremoasă, ușoară și o aromă plăcută de nuci, migdale, fistic, ovăz, cocos, în funcție de sortimentul ales.

 Băuturile vegetale sunt destinate și persoanelor cu intoleranță alimentară, întrucât nu conțin lactoză sau gluten și au un nivel scăzut de calorii și de grăsimi saturate.

Astfel, pentru o dietă echilibrată și pentru o savoare deosebită în prepratatele mele de zi cu zi, am de ales dintre cele 11 variante ale băuturilor vegetale Carpos.

        •       Băutură vegetală pe bază de migdale;

        •       Băutură vegetală pe bază de migdale cu cacao;

        •       Băutură vegetală neîndulcită pe bază de migdale;

        •       Băutură vegetală neîndulcită pe bază de nuci;

        •       Băutură vegetală pe bază de fistic;

        •       Băutură vegetală neîndulcită pe bază de ovăz

        •       Băutură vegetală neîndulcită pe bază de ovăz și alune de pădure

        •       Băutură vegetală pe bază de ovăz cu 32 g proteină vegetală

        •       Băutură vegetală pe bază de cocos și orez

        •       Băutură vegetală pe bază de cocos și migdale

Produsele conțin un mix de minerale și vitamine precum B2, B12, D2, E sau calciu, care să asigure energia pentru întreaga dimineață. În plus, băuturile Carpos sunt disponibile în variantele fără zahăr adăugat – băuturile pe bază de migdale, nuci, ovăz și alune.

Preferatul meu pentru cafea este cel de migdale, iar pe celelalte le aleg în funcție de rețetele de mic dejun, prânz sau cină pe care le prepar adesea acasă și pe care le împărtășesc cu voi acum, aici.

Mic dejun

Brioșe vegane cu dovleac

carpos migdale

Ingrediente

        •      Făină cât cuprinde

        •      Piure de dovleac copt 200 g

        •      Sos de mere – câteva linguri

        •      Vanilie după gust

        •      Scorțișoară după gust

        •      Băutură vegetală neîndulcită Carpos pe bază de migdale

        •      Zahăr brun – 100 g

        •      Bicarbonat de sodiu și praf de copt – amestec de 3 lingurițe

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade, iar într-un castron mare se amestecă făină, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea. Se adaugă, apoi, piureul de dovleac, sosul de mere, vanilia, băutura vegetală Carpos și se amestecă bine, dar nu prea mult, și se toarnă amestecul în formele de brioșe. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

Prânz

Cartofi franțuzești

carpos ovaz

 

Ingrediente

        •      Cartofi

        •      Nuci caju

        •      Drojdie nutrițională

        •      Lămâie

        •      Băutură vegetală Carpos neîndulcită pe bază de ovăz

        •      Sare, piper

        •      Cimbru

        •      Nucșoară

        •      Usturoi

        •      Pudră de ceapă

        •      Supă de legume

Mod de preparare:

Cei mai buni cartofi pentru această rețetă sunt cei albi, deoarece au un conținut mai mare de amidon, ce ajută la legarea mai rapidă a sosului, care se obține astfel: se dau prin blender nucile caju, băutura neîndulcită pe bază de ovăz, supa de legume, drojdia nutrițională, usturoiul, lămâia, pudra de ceapă, nucșoara, sarea și piperul până se obține un sos cremos, care seamănă cu cel beschamel, dar care să fie de o consistență mai subțire.

Cartofii pot fi lăsați cu coajă și se taie felii subțiri, se așază în formă de solzi într-o tavă mai adâncă, pe care o ungeți în prealabil cu unt sau cu ulei. Deasupra, se toarnă sosul, se distribuie uniform, se presară cimbrul, apoi se acoperă tava și se dă la cuptor timp de 40 de minute. Apoi se descoperă tava și se mai lasă încă 30 de minute la cuptor. Se servesc calzi sau reci, alături de o salată de verdețuri.

 

Cină

Paste cu ciuperci și mazăre

bauturi vegetale carpos retete

Ingrediente

        •      250 g ciuperci (la alegere)

        •      Usturoi după gust; pătrunjel

        •      O mână de mazăre proaspătă sau congelată

        •      Paste (după preferințe)

        •      Băutură vegetală Carpos neîndulcită pe bază de nuci;

Mod de preparare:

Ciupercile se taie în felii potrivite și se călesc cu puțină sare, puțin ulei și apoi se adaugă usturoiul și băutura vegetală neîndulcită pe bază de nuci. În acest sos, se adaugă pastele fierte conform indicațiilor de pe ambalaj și se pun sare și piper după gust; se presară pătrunjel pe deasupra.

 

Foto: PR

Related Posts