Mai este foarte puțin până la sfârșitul lui 2021, așa că a venit momentul să tragem linie și să facem o scurtă recapitulare a poveștilor care ne-au cucerit, a serialelor care ne-au ținut în suspans și ne-au făcut zilele mai frumoase. Tu le-ai văzut pe toate cele din lista de mai jos? Dacă nu, vacanța de iarnă este ocazia perfectă pentru a recupera. 

P.S.: vom lua în considerare numai titlurile noi, miniserii sau sezoane lansate în 2021, disponibile pe platformele de streaming din România. 

Tu ce alte titluri ai adăuga în acest top?

Nine Perfect Strangers – Disponibil pe Amazon Prime

Un serial provocator, care te poartă pe mai multe piste, prin trecutul mai multor personaje, Nine Perfect Strangers este inspirat de romanul omonim scris de Lianne Moriarty, autoarea din spatele cunoscutului bestseller Big Little Lies. În prim-plan se află Masha (Nicole Kidman), o rusoaică enigmatică, terapeuta care conduce în mod neconvențional Tranquillum House, un centru de relaxare care le promite celor ce ajung să-i treacă pragul un reset total al minții și al corpului. Însă ce se întâmplă aici, de fapt, este un mister pentru toți cei care aud de acest loc, iar cei nouă străini din noul grup al Mashei sunt pe cale să îl descopere… pe propria lor piele. 

 

Maid – Disponibil pe Netflix

Inspirat de autobiografia aflată pe lista de bestselleruri a publicației New York Times, volumul intitulat Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive și semnat de Stephanie Land, serialul urmărește povestea lui Alex (Margaret Qualley), o tânără care fuge dintr-o relație abuzivă în încercarea de a-și proteja fiica, confruntându-se, în același timp, cu traumele propriului trecut, cu lipsa unui acoperiș deasupra capului, dar și cu un job care o ajută să trăiască la limita subzistenței. O aventură cu o încărcătură emoțională extrem de puternică, Maid este o explorare dură a voinței de neclintit a unei femei. 

Mare of Easttown – Disponibil pe HBO GO

Miniseria care i-a adus lui Kate Winslet un Premiu Emmy, Mare of Easttown este o dramă polițistă cu o acțiune plasată într-un mic oraș din Pennsylvania. Winslet joacă rolul lui Mare Sheehan, un detectiv din Easttown care a trecut printr-o tragedie de familie și care primește acum misiunea de a investiga un caz misterios de crimă. 

The White Lotus – Disponibil pe HBO GO

O miniserie crime scrisă și regizată de Max White, The White Lotus ne poartă în exoticul Hawaii, unde câțiva turiști se pregătesc de o vacanță perfectă în cadrul unui resort de lux. Pe parcursul unei săptămâni, aceștia trec printr-o serie de întâmplări bizare alături de angajații hotelului, acțiuni care, în cele din urmă, duc la o crimă neașteptată.

The Chair – Disponibil pe Netflix

Un serial foarte apreciat, The Chair o are în prim-plan pe Dr. Ji-Yoon Kim (Sandra Oh), proaspăta șefă a catedrei de limba engleză de la renumita Universitate Pembroke. Fiind prima femeie care ocupă această poziție, Ji-Yoon se confruntă cu tot felul de provocări unice, pe care încearcă să le depășească apelând la umorul ei surprinzător. 

Scenes from a Marriage – Disponibil pe HBO GO

Bazat pe serialul suedez al lui Ingmar Bergman, un clasic din anii ’70, Scenes from a marriage explorează concepte precum iubire, ură, dorință, monogamie, căsnicie și divorț, prezentate din perspectiva unui cuplu american contemporan. Mira (Jessica Chastain) e o femeie încrezătoare, ambițioasă, dar nemulțumită de căsnicia ei, în timp ce Jonathan (Oscar Isaac) e un profesor de filosofie cerebral și împăciuitor, dornic să-și mențină relația intactă. Miniseria analizează întreaga complexitate a relației lor, cei doi fiind conștienți de faptul că mariajul nu este periclitat de un singur eveniment sau de o singură problemă. 

The Nevers – Disponibil pe HBO GO

În ultimii ani ai erei victoriene la Londra, oamenii se confruntă cu fenomenul „Celor Atinși”, persoane, în special femei, care manifestă brusc puteri supranaturale, de neînțeles. În centrul poveștii se află  Amalia True (Laura Donnelly), o văduvă misterioasă cu o forță extraordinară, și Penance Adair (Ann Skelly), o tânără inventatoare cu o minte genială. Împreună, cele două pun bazele unui adăpost pentru Cei Atinși, cei de care toți se tem, pe care toată lumea îi respinge, considerându-i un pericol.  

Foto: Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts