A List Magazine ∙ April 18, 2020 ∙ 5 min read

 În această perioadă dificilă, marcată de pandemia virusului COVID-19, trăim sub o presiune emoțională foarte mare. De felul în care ne gestionăm emoțiile și cum ne raportăm la evenimente și la consecințele lor imprevizibile, depinde foarte mult starea noastră de bine. Și a celor din jur.

Iată un top al celor 5 cărți scrise de Christophe André care ne vor ajuta să respirăm adânc, să înțelegem ce beneficii ne aduce meditația mai ales acum și cum să ne destindem în compania unor povești frumoase. Și pentru că #stămacasă, Editura Trei vine în sprijinul cititorilor cu idei și titluri inspirate, în campania de reducere #CarteaCareTeAjută, cu 5 zile de super promo – 50% reducere la toate cărțile  #GrupulEditorialTrei. Din promoția de Paște fac parte inclusiv noutățile Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing, care pot fi achiziționate de pe site-urile www.edituratrei.rowww.pandoram.ro și www.lifestylepublishing.ro la jumătate de preț, începând de vineri, 17 aprilie și până marți, 21 aprilie.

  1. „Trei prieteni, în căutarea înţelepciuniiUn călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale” – Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard

Ce ar trebui să faci, cum ar trebui să fii pentru a reuşi să te bucuri de viaţă şi în acelaşi timp s-o priveşti cu detaşare, să călăreşti valurile, dar şi să te ridici atunci când ele te doboară? Această carte oferă trei perspective diferite şi totuşi îngemănate, trei căi pe care oamenii, de-a lungul timpului, le-au parcurs pentru a ajunge la înţelepciune: cea a religiei, cea a filosofiei şi cea a psihologiei. Printre temele dezbătute se numără altruismul, vinovăţia, iertarea, libertatea, reducerea suferinţei, emoţiile, capacitatea de a asculta. Toate acestea sunt tratate într-un spirit ludic şi fără pretenţia de a da lecţii. Citind, ai senzaţia că te afli alături de cei Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii  în cabana lor din Dordogne şi, ascultându-le experienţele la gura focului, îi însoţeşti în această minunată căutare veche de când lumea, dar mereu diferită. Christophe André este medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris şi profesor la Universitatea Paris X, psihoterapeut, Alexandre Jollien este filosof și a mai scris, printre altele, Éloge de la faiblesse (care a primit Premiul Academiei Franceze în 1999), Petit Traité de l’abandon şi Vivre sans pourquoi, iar Matthieu Ricard este doctor în genetică moleculară la Institutul Pasteur, este de 40 de ani călugăr budist şi trăieşte în Nepal, unde se consacră proiectelor umanitare. A mai scris, printre altele, Călugărul şi filozoful, L’Art de la Méditation, Plaidoyer pour le bonheur.

  1. „Viața interioară” 

Viața interioară constituie un tumult de gânduri, imagini, amintiri, afecte și simțiri corporale, o multitudine nesfârșită de fenomene impalpabile, dar care ne marchează, adesea pe neștiute, deciziile. Viața interioară nu este însă o închidere într-o intimitate protectoare, ci o modalitate prin care percepem și digerăm lecțiile pe care ni le oferă lumea. Bazându-se pe neuroștiințe și mindfulness, Christophe André oferă cititorilor în cartea Viața interioară 40 de exerciții de autocunoaștere pentru o mai bună înțelegere a emoțiilor (fericire, gelozie, compasiune), a experiențelor existențiale (boală, succes, singurătate) și, nu în ultimul rând, a căilor de a accede la viața interioară (acceptare, iertare, introspecție). Plecând de fiecare dată de la un pasaj grăitor din marea literatură (de la Tolstoi și Rilke, la Pessoa și Cioran), cele 40 de lecții demonstrează cât de importantă este interioritatea într-o lume în care aparențele, urgențele și imperativul de a performa ne deconectează de la partea ascunsă a minții noastre.

  1. „Meditați cu noi. 21 de experți în meditație vă sfătuiesc și vă îndrumă”

„Meditația, ca orice exercițiu de viață interioară, nu este o repliere asupra propriei persoane, ci o modalitate de a ne deschide către lume, de a o înțelege, pentru a reveni apoi asupra noastră mai calmi și mai lucizi; este opțiunea pentru o modalitate de a răspunde inteligent situațiilor de viață, în loc de a reacționa impulsiv”, spune Christophe André. Alături de el, alți 20 de experți oferă în cartea Meditați cu noi o varietate de căi formative, de convingeri și de sfaturi ale unor maeștri ai meditației, ale unor persoane din sistemul de sănătate ori ale unor specialiști deschiși la contemplare, filozofie și religie.

  1. „Stările sufleteşti. Învăţarea seninătăţii”

Bună dispoziţie, pace interioară, încredere, seninătate, dar şi gânduri negre, nelinişte, nostalgie, enervare, disperare… Amestec subtil de emoţii şi gânduri, stările noastre sufleteşti sunt inima legăturii noastre cu lumea. Mereu prezente, mereu influente, ele însoţesc fiecare moment al vieţii noastre. Christophe André ne învaţă în cartea Stările sufleteşti. Învăţarea seninătăţii să coborâm în noi, să intrăm în contact cu stările noastre sufleteşti şi să le controlăm, ceea ce poate schimba totul în viaţa noastră.

  1. „Imperfecţi, liberi şi fericiţi. Practici ale stimei de sine”

Să fii în sfârşit tu însuţi. Să nu îţi mai pese de impresia pe care o faci. Să acţionezi fără să te temi nici de eşec, nici de judecata altora. Să nu mai tremuri la gândul respingerii. Şi să îţi găseşti liniştit locul printre ceilalţi. Cartea aceasta vă va ajuta să înaintaţi pe calea stimei de sine, să o construiţi, să o reparaţi, să o protejaţi. Ea vă va ajuta să vă acceptaţi şi să vă iubiţi, chiar dacă sunteţi imperfecţi. Nu ca să vă resemnaţi, ci ca să evoluaţi mai bine. Imperfecţi, dar liberi şi fericiţi…

Prin campania #CarteaCareTeAjută, cititorii pot beneficia din 17 aprilie de 5 zile de promoție cu 50% reducere, pe site-urile edituratrei.ropandoram.ro și lifestylepublishing.ro, pentru toate titlurile Grupului Editorial TREI.

Related Posts

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…