A List Magazine ∙ October 6, 2019 ∙ 2 min read

Întâmpină toamna cu un tonus de invidiat. Cu ajutorul masajului poți elimina multe dintre problemele pe care le ai atunci când vine vorba despre sănătatea corpului sau a psihicului tău. De ce? Pentru că este remediul antistres ideal datorită efectului intens imediat, cât și pe termen lung.

Iată un top 5 beneficii ale masajului de la Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Sovata Ensana Health Spa Hotels:

  1. Efect direct de relaxare musculo-articulară, dar și indirect, psihic, prin eliberare aproape instantanee de oxitocină, hormonul armoniei individuale și sociale. Oxitocina are efect analgezic, de activare a circulației, induce relaxarea psihică și o stare de bine, de calm. Masajul este remediul antistres ideal datorită efectului instant. Poți alege dintr-un meniu foarte generos ce cuprinde de la masajul medical, la masaj limfatic general și altele – masaj thailandez, masaj cu pietre vulcanice, masaj sincron, masaj cu ulei cald.
  2. Are un rol extraordinar în menținerea unei imunități puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul și infecțiile virale. Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată. Persoanele care au un nivel ridicat de stres, tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. O combinație între stres, lipsă de somn și nutriția necorespunzătoare, duce în mod cert la reducerea capacității sistemului nostru imunitar de a se proteja în mod natural împotriva bacteriilor și a infecțiilor.
  3. Drenaj limfatic manual. Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp, consecințele fiind multiple: oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și fizică – dureri musculare, scăderea imunității (răceli frecvente), creșterea în greutate și apariția celulitei. Drenajul limfatic manual total, practicat de maseuri specializați, permite activarea progresivă a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele sunt imediate, prin activarea tuturor eliminărilor, cel mai vizibil la nivel urinar. Pentru un efect de durată (detoxifiere inter- și intracelulară) sunt necesare minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.
  4. Îmbunătățește aspectul pielii prin stimularea circulației sanvine. Acesta înlătură celulele moarte de pe suprafața epidermei, rezultatul fiind o piele catifelată, mai elastică și fară riduri.
  5. Iți dă energie! Visezi să fii mai energică? Contează pe masaj! El stimulează musculatura și te revigorează. Masajul înlătură blocajele de energie și elimină durerile articulare, spinale și musculare.

Related Posts

Emma Watson, noua muză Prada pentru parfumul Paradoxe

Emma Watson (32 de ani) este noua imagine a parfumului Prada- Paradoxe, iar pentru pentru campanie, actrița a…

6 cărți captivante, scrise de celebrități

Celebritățile din industria divertismentului au dovedit că au ceva de spus și în domeniul literaturii, nu numai al…

Primele imagini din ”Enola Holmes”, sezonul 2

Millie Bobbie Brown revine pe Netflix cu sezonul doi al seriei ”Enola Holmes”, serialul care prezinta aventurile surorii…

(Recenzie) Tot ce trebuie să știi despre House of the Dragon, serialul-hit al acestui an

În momentul în care s-a încheiat Game of Thrones, în mai 2019, cu acel ultim episod care ne-a…

Vacanțele vedetelor de la Hollywood

Și celebritățile pleacă în vacanță și au grijă să anunțe pauza de respiro pe paginile de socializare. Ce…

Madonna, party cu familia, în Sicilia

Madonna a sărbătorit în stil mare aniversarea de 64 de ani: în Sicilia, alături de familie sau cum…

Victoria Beckham: sport de cinci ori pe săptămână și grăsimi sănătoase la masă

Victoria Beckham (48 de ani) a trecut de la Posh Spice la Sporty Spice. Fosta componentă a trupei…

Viola Davis, personajul negativ din prequelul „The Hunger Games”

Actriţa cunoscută din serialul „How to get away with murder” o să joace în „The Hunger Games: The…

Gina Pistol a găsit soluția pentru a-și recăpăta silueta după naștere

Nu a grăbit nicio etapă, s-a bucurat din plin de fiecare clipă alături de fiica sa, dar acum…

Cei mai fresh influenceri din România gândesc pozitiv, alături de MENTOS Într-o lume în care se promovează tot…