A List Magazine ∙ January 12, 2020 ∙ 2 min read

Cappadocia este renumită pentru hornurile zânelor, așezările subterane, mănăstirile istorice, construite în interiorul stâncilor, și zborurile cu balon cu aer cald.

Cele mai populare destinații turistice în regiune sunt Muzeul în aer liber Goreme (208 482 de vizitatori), orașul subteran Kaymakli – (94 993 de vizitatori), orașul subteran Derinkuyu (66 203 de vizitatori).

De-a lungul istoriei, Cappadocia a găzduit asirieni, hititi, perși, devenind de asemenea o provincie a Imperiului Roman. Relieful zonei este unul fascinant, în care bazele au fost puse cu mii de ani în urmă de lava vulcanică produsă de erupții vulcanice din vremea când munții din Anatolia au fost vulcani activi, iar în decursul timpului ploile, vântul și inundațiile au contribuit la transformarea acestor minuni ale naturii pe care le întâlnești doar aici. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faceți, dacă ajungeți aici!

Plimbarea cu balonul

Probabil primul lucru la care vă gândiți când cineva zice că a fost în Cappadocia. Tărâmul ăsta minunat este de ceva vreme asociat cu zborul cu balonul. Peisajul senzațional și zborul în sine face ca experiența asta să fie cu adevărat unică în viață.

Plecarea cu balonul are loc în jurul orei 5:00 dimineață și încap cam 16-18 persoane. Zborul durează cam o oră, iar fotografiile pe care le veți face acolo sus vor fi de neuitat. Costul unei astfel de călătorii a crescut de la un an la altul. Dacă în urmă cu un an și jumătate costa în jur de 20 de euro, acum prețul este undeva între 150 și 220 euro de persoană. Însă merită fiecare bănuț.

Cafea sau ceai la terasă

Cafeaua turcească și ceaiul sunt două dintre plăcerile de care te poți bucura, dacă ajungi în Turcia. Așa că, dacă ajungeți în Goreme, trebuie să  mergeți pe terasa hotelului Sultan Cave Suites. De mâncat, încercați și la Topdeck Cave.

Orașul Goreme

Goreme este o localitate aflată în vechea Capadocie, o regiune cu o puternică istorie. Goreme este așezat chiar în mijlocul văii înțesate de conuri de piatră și a fost votat unul dintre cele mai frumoase sate din lume de mai multe reviste de travel.

Vizită la muzeul în aer liber

Goreme Open Air Museum este un întreg complex cu biserici și mănăstiri săpate în stâncă. Fiecare mănăstire are cate o biserică proprie. Aici aveți de vizitat Dark Church, Nunnery, Apple Church și Snake Church – cele mai importante biserici, care au peste 1000 de ani vechime.

Citește mai mult aici!

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…