Monica Cismaru ∙ November 14, 2023 ∙ 3 min read

Un nou serial de epocă, proaspăt lansat de Apple TV+, face concurență celebrelor deja Bridgerton, de pe Netflix, și The Gilded Age, de pe Max.

The Buccaneers este descris ca fiind un mix dintre Bridgerton și Euphoria și atrage publicul prin intriga incitantă, costumele somptuoase și triunghiurile amoroase care dau sarea și piperul poveștii.

Povestea prezentată în serialul The Buccaneers, care a avut premiera pe platforma de streaming pe 8 noiembrie, se bazează pe romanul semnat de scriitoarea americană Edith Wharton, prima femeie care a câștigat premiul Pulitzer. Edith Wharton este cea care a scris The Age of Innocence, dupa care s-a realizat și un film, iar romanul i-a adus premiul Pulitzer pentru ficțiune.

the buccaneers

Edith Wharton a mai scris și The House of Joy și Summer, în care se concentrează pe portretizarea înaltei societăți americane în Epoca de Aur a Vârstei Inocenței. Acceași perioadă este redată și în The Buccaneers, romanul care inspiră serialul omonim și care a rămas neterminat până la momentul morții autoarei, în 1937. În ciuda acestui lucru, romanul a fost publicat în formula lăsată de Wharton în anul urmator.

Povestea The Buccaneers urmărește cinci surori americane, considerate niște rebele și niște non-conformiste ale societății new-yorkeze, care urmăresc să se stabilească în Anglia, locul pe care ele îl consideră un adevărat paradis, plin de promisiunea unor mariaje avantajoase.

the buccaneers

Cea care le îndrumă pe cele cinci surori este Laura Testvalley, o menajeră de origine italiano-engleză. Tatăl celor cinci surori fără scrupule este un magnat al căilor ferate, iar tinerele sunt gata să profite de averea părintelui lor pentru a se impune în societatea londoneză, printre aristocrații europeni, aflați într-o permanentă criză financiară.

The Buccaneers a fost adaptat deja pentru televiziune în 1995, de BBC, într-o miniserie în care a jucat Carla Gugino. Noua producție Apple vine cu un aer modern, cu o coloană sonoră contemporană. Producătorii anunță că nu este un serial de epocă precum toate celelalte: ”În perioada de început a producției, ne-am comparat serialul mai degrabă cu Girls, cel realizat de Lena Dunham, si cu Euphoria.

the buccaneers

Decorurile sunt unele de un lux deosebit. Serialul s-a filmat în cele mai frumoase palate englezești și scoțiene, iar costumele urmează îndeaproape moda epocii, chiar dacă ținutele protagonistelor ies din rând prin culorile aprinse folosite, care le deosebesc de personajele societații engleze, tratate ca niște prezente anonime și doar niște femei bune de măritat.

Și distribuția serialului este una răsunătoare. In Buccaneers joacă actrițe precum Christina Hendricks (Mad Men), mama surorilor, Mia Threapleton (fiica lui Kate Winslet) sau Imogen Waterhouse.

Foto: Appel TV+

Related Posts

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă pentru toată familia, între 6-22 decembrie, la Art Safari Christmas Edition

Palatul Dacia-România de pe Lipscani se transformă în casa lui Moș Crăciun și găzduiește cel mai distractiv eveniment…