Editor Alistmagazine.ro ∙ October 2, 2021 ∙ 2 min read

Cȃteva soiuri de pere, cu pulpa mai fermă, sunt atȃt de bune sotate uşor ca garnitură, cu brȃnză maturată şi ierburi aromatice, ori în prăjituri!

Chef Adi Hădean ne recomandă o tartă cu pere şi alune de pădure coapte, aromată cu anason şi ghimbir, cu două tipuri de aluaturi, potrivit de dulci. Acest desert dulce-acrişor de sezon necesită vreo două ore de pregătire şi preparare. Însă arată atȃt de bine şi este atȃt de bun încȃt este pe măsura timpului şi efortului depus.

Ingredientele pentru tarta cu pere şi alune de pădure:
  • 20 linguri făină albă (200 g)
  • 50 g miez de alune de pădure măcinate
  • 1 ou
  •  6 linguri zahăr alb pudră (70 g)
  • 150 g unt moale
  • un praf de sare.
Ingredientele pentru umplutura tartei cu pere şi alune de pădure:
  • 12 linguri zahăr brun (200 g)
  • zeama de la 1/2 lămȃie mică
  • cȃteva bucăţi de anason
  • 800-900 g pere tari, de mărime medie
  • 150 g unt moale
  • 12 linguri zahăr alb pudră (150 g)
  • 3 ouă de casă, la temperatura camerei
  • 7 linguri făină albă (70 g)
  • 100 g miez de alune de pădure coapte, plus cȃteva alune pentru umplerea perelor
  • 1 linguriţă pudră de ghimbir.

Cu siguranţă vreţi să scurtaţi timpul de aşteptare a momentului în care veţi putea savura acest desert delicios. Aşadar, puteţi coace aluatul în care veţi turna umplutura chiar şi cu o zi înainte de prepararea tartei, cu recomandarea să nu îl scoateţi din tavă după coacere. Eu l-am copt în aceeaşi zi şi l-am lăsat să se răcească în tavă înainte de a-l umple.

Pregătirea şi precoacerea aluatului de tartă

Am mixat untul moale şi zahărul pudră pȃnă cȃnd am obţinut o cremă deschisă la culoare. Am cernut făina împreună cu sarea. Am măcinat fin alunele fără coajă – coapte în prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 5-7 minute, avȃnd grijă să nu se ardă. Am încorporat în crema de unt oul bătut cu furculiţa, apoi făina şi alunele. Nu am insistat cu mixatul.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…