A-Lister! Am revenit cu o nouă vizită Story of a Home by Storia.ro. De data aceasta, gazda noastră este actorul Paul Ipate, care ne poftește cu o atitudine plină de umor și relaxare, în casa în care locuiește de doi ani.  Încă din pragul casei, Paul ne vorbește despre cât de mult apreciază zona în care locuiește alături de familia lui datorită comunității, chiar dacă inițial criteriile s-au bazat pe nevoile celor doi copii.

paul ipate story of a home

„Nouă ne plac comunitățile mici. Oamenii se știu între ei, sunt mult mai atenți, cu un spirit civic mai dezvoltat. De aceea nici nu am stat pe gânduri când a venit vorba de a ne muta aici.”

paul ipate story of a home

Amenajarea casei a fost un mix între colaborarea cu prieteni apropiați din domeniul arhitecturii și designului interior și partenera lui Paul, care a adoptat un stil minimalist, accente scandinave cu tonuri de gri și verde combinate cu lemnul mobilierului și lumina naturală. 

„Eu mi-am dorit, ca atunci când intru în casă, să am sentimentul că merg în vacanță. De aceea și canapea din living e atât de mare – vreau să te oblig să te întinzi dacă ești în vizită.”

Pentru Paul, una dintre zonele cu multă biniște din casă este mansarda. Ne întâlnim cu o bibliotecă din stejar, canapele și fotolii confortabile, multă lumină naturală și un tapet ce te trimite direct pe o potecă din inima pădurii. Pe lângă relaxare, mansarda se transformă și într-un loc de repetiții pentru piesele de teatru la care acesta lucrează, deoarece e foarte bine antifonat, iar asta asigură liniște atât pentru orele de lucru ale lui Paul, cât și pentru restul familiei. Mansarda este un loc al casei în care se poate delimita munca cu viața de familie.

„Eu și Cătălina suntem destul de conectați cu natura. Am crescut amândoi la țară și am avut pădurea în spatele casei bunicii. Astfel, casa noastră e plină de plante care ne dau altă stare și energie.”

Cei doi copii, Zora și Achim, au camere separate și personalizate cu tapet ales după propriile gusturi și preferințe. Intimitatea și spațiul personal sunt aspecte de care Paul a ținut cont atunci când a ales locuința. 

„Am făcut chestia asta cu camerele separate, pentru că eu cred în nevoia de intimitate a unui om, indiferent cât de mic este. Chiar și la baie am ales să aibă fiecare copil chiuveta lui.”

Unul dintre obiectele ce vine cu multă emoție și momente de colectare în familie este pickup-ul. Paul colecționează viniluri a căror muzică este o călătorie a vremurilor.

„Eu îl numesc instrument, chiar dacă e un aparat, pentru că muzica pe care o ascultăm e o istorie. Îi explic lui Achim despre versuri, despre perioada în care albumul a fost scris.”

paul ipate story of a home

Intră și tu în lumea Storia.ro și hai să descoperim împreună the Story of a Home.

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts