Alina Aliman ∙ January 26, 2019 ∙ 6 min read

Italy, Tuscany, Florence, Ponte Vecchio

Atunci când vine vorba să-ți manifești iubirea, parcă nu mai sunt suficiente florile și vorbele de amor sub stele. Declarația de dragoste modernă cere un scenariu special și o călătorie într-un loc cât mai interesant. Dacă și tu cauți un decor perfect pentru ziua de Valentine’s Day, îți recomandăm cele mai romantice 7 poduri din Europa pe care îți poți cânta amorul. Sau lega un lacăt, după caz. 

1. Evident, lista noastră o să înceapă cu Ponts des Arts, celebrul pod peste Sena din Paris unde mii și mii de îndrăgostiți și-au rostit jurămintele de amor și au încuiat, spre amintire, câte un lacăt de grilajul podului. Nu-i neapărat să și puneți un lacăt acolo (mai ales că primăria din Paris a interzis această practică pe podul vestit, din cauza deteriorării structurii de rezistență a acestuia). Dar o excursie în Paris, Franța, va fi mereu una romantică și o fotografie pe pod e suficientă să vă aducă aminte de o zi specială. Plimbați-vă pe străduțele din Marais și descoperiți împreună boutique-urile de designer (alegerile noastre: Merci – www.merci-merci.com/fr, Closed – www.closed.com și vintage store-ul KiloShop – http://kilo-shop.com/en/). Pentru seară, rezervați o masă la Ralph’s, celebrul restaurant lipit de flagship store-ul celebrului designer (www.ralphlauren.fr/en/global/ralphs-paris/7120).

europe, france, paris, seine river at night with notre dame in background

Castles of the love in the balustrade of the bridge Pont de L'Archeveche, behind it cathedral Notre lady de Paris, Ile de la Cité, Paris, France, Europe

Despre cel mai cool restaurant deschis în Paris de către doi români, citește aici. 

2. Veneția este, prin definiție, orașul romanțelor, al plimbărilor în gondolă, al canțonetelor auzite la colț de stradă și al cinelor romantice la lumina lumânărilor. Ponte di Rialto, Veneția, Italia, este unul dintre cele patru poduri mari care traversează Grande Canale. Este și cel mai vechi dintre ele, construit în doar 3 ani, între 1588 și 1591. Nici nu-i nevoie să vă mai spunem că acest loc e perfect pentru feedul vostru de Instagram (încercați să ajungeți acolo dimineața, când forfota turiștilor n-a început încă). O plimbare până în Piața San Marco, o oră cu gondola, o excursie de o zi până în Burano… toate pot completa weekendul romantic. Pentru seară, rezervați o masă la Danieli Bistro (www.danielibistro.com/en/menus) cu o vedere spectaculoasă și un meniu special pentru Ziua Îndrăgostiților. 

Canal Grande bei der Rialtobr¸cke, Venedig, Venetien, Italien - Venice, Venetia, Italy Credit: McPhoto/face to face

Alte recomandări în Veneția, aici. 

3. Ponte Vecchio, Florența. Podul medieval din piatră de peste râul Arno, Florența, este unul dintre cele mai frumoase și mai pozate poduri din Europa. Orașul italian este perfect pentru o escapadă de 14 februarie (e aproape, există multe zboruri accesibile ca preț către Florența), iar podul Ponte Vecchio e ideal atunci când seara romantică se încheie cu o cerere în căsătorie. Pe pod există zeci de magazine cu bijuterii speciale. Ziua, lăsați-vă duși de inspirație pe străduțele romantice din Florența, vizitați galeriile de artă (dar și muzeul Gucci – www.florencemuseumguide.com/gucci-museum/ și muzeul Ferragamo – AICI). Seara, cina romantică poate fi foarte bine rezervată la Enoteca Pinchiorri – https://enotecapinchiorri.it.

Italy, Tuscany, Florence, Ponte Vecchio

Alte recomandări în Florența, aici. 

4. Széchenyi, podul cu lanțuri, Budapesta. Făcând legătura dintre Buda și Pesta, acesta e primul pod permanent peste Dunăre construit în Ungaria de către un arhitect englez, în 1849. Îmbracă-te bine, Budapesta este destul de friguroasă în luna februarie și traversează podul pe jos. Poți vizita în partea de oraș veche (Buda) muzeul marțipanului, dar și Muzeul de Artă (LINK AICI). Un ceai fierbinte și o prăjitură cu vișine te vor remota suficient încât să iei orașul la pas – în Pesta găsești magazine simpatice și galerii de artă. Dacă vreți ca Ziua Îndrăgostiților să fie cu adevărat specială cazați-vă la nou deschisul Ritz Carlton (LINK AICI) și seara rezervați o masă la Nobu (LINK AICI). 

Hungary, Budapest, Chain Bridge at night

europe, hungary, budapest, chain bridge and the royal palace

De ce Budapesta e orașul favorit al celor de la Hollywood ? – citește aici. 

5. Kapellbrucke în Lucerne, Elveția, e un pod cu poveste – din lemn, incendiat și reconstruit, dar cu atât mai romantic. Uită de strictețea și de rigurozitatea elvețiană – Lucerne este un orășel extrem de simpatic și… boem. Perfect pentru o zi romantică. Și Podul Capelei este ideal pentru o plimbare – chiar dacă ninge, podul, datând din secolul 14, este acoperit de o structură de lemn pictată pe interior. În Lucerne nu ratați monumentul Lowendenkmal (Lion Monument), dedicat bravilor soldați elvețieni și o plimbare pe malul râului. Lucerne are nu doar peisaje numai bune de Instagram, ci și câteva restaurante cu stele Michelin. Recomandarea noastră – hotelul Hotel Vitznauerhof și restaurantul lui, Sens. 

Lucerna Svizzera 11 Ponte Kapellbrucke e guglie del monastero Leodegard

6. Pont du Gard, Franța e ceva mai departe și nu atât de accesibil. Însă atunci când vrei să ai ân față o priveliște spectaculoasă, merită efortul. Pont du Gard este de fapt un apeduct roman vechi care traversează râul Gardon, în apropierea orașului Vers-Pont-du-Gard în Sudul Franței, monument UNESCO acum. Are peste 50 de metri înălțime și structura lui cu arce dispuse simetric te duce cu gândul la povești cu prințese și cavaleri. Nu e un simplu pod, ci are în jurul lui un adevărat sit istoric (mai multe amănunte aici – http://www.pontdugard.fr/en). Și, pentru că Avignon e aproape și orășelele simpatice din zonă sunt numai bune de explorat, căutați restaurantele mici, locale și garantăm că veți avea parte de cea mai delicioasă cină de Valentine’s Day (https://www.avignon-et-provence.com) 

the roman bridge pont du gard and d gardon river, gard, france

7. The Tower Bridge, Londra, Marea Britanie. Simbolul capitalei Angliei, Tower Bridge este, probabil, unul dintre cele mai fotografiate monumente în Londra. Dacă e o zi însorită, pregătiți-vă de un picnic în St. James Park (OK, în februarie vremea nu e perfectă, deci o cafea fierbinte și o prăjitură uriașă!). Rezervați-vă din timp o călătorie cu vaporașul pe Tamisa la apus, iar plimbările pe străduțele din South Kensington, Nothing Hill, Hampsted și Greenwich alături de persoana iubită se pot transforma în experiențe de neuitat. Și… ce e mai romantic de un mic dejun în pat, cu o vedere superbă asupra Londrei? Recomandările noastre – Shangri-La (vedere asupra catedralei St.Paul) sau Mariott County Hall (ferestrele dau către Big Ben și clădirea parlamentului).

TheTower Bridge at dusk, London, England,Uk

uk, england, london, the tower bridge                                                                                                                                                                   

Cum să vizitezi Londra aproape pe gratis – citește aici. 

Foto: hepta.ro 

Related Posts

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…

Naomi Osaka promovează noua colecție de genți Louis Vuitton

Casa de modă de lux prezintă o nouă colecție de genți Twist pentru această vară, având-o ca ambasador…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…