Monica Cismaru ∙ July 1, 2020 ∙ 2 min read

printesa diana

Prințesa Diana și-a fi sărbătorit astăzi cea de-a 59 aniversare. Prințesa Inimilor s-a stins pe 31 august 1997 la Paris, în urma unui accident de mașină, dar memoria ei a rămas vie în sufletul celor care au admirat-o.

Cei doi fii ai ei și ai Prințului Charles – Harry și William – au fost foarte apropiați de mama lor, iar mezinul Harry nu ezită să-și arate dezaprobarea în orice împrejurare față de breasla paparazzilor, cei pe care îi consideră vinovați de moartea mamei lui, iar relația lui cu presa a fost dintotdeauna una încordată.

Cu ocazia comemorării aniversării Prințesei Diana, publicația britanică Hello a stat de vorbă cu Darren McGrady, fost bucătar șef care a lucrat în preajma Prințesei între anii 1993 și 1997. Acesta își amintește despre aniversările Prințesei, sau, mai bine zis, non-aniversările, deoarece aceasteia nu-i plăcea deloc să-și sărbătorească ziua de naștere. Astfel, Prințesa Diana nu-și aniversa ziua cu tort sau cu petreceri cu prietenii și cu familia, ci ieșea la prânz cu un grup de prietene, iar seara și-o petrecea în liniște, acasă.

printesa diana

Totuși, singurele ocazii în care Prințesa Diana dădea importanță zilei de naștere erau împrejurările în care se folosea de acest eveniment pentru a-și promova actele de caritate organizate la Palatul Kensington. Indiferența Dianei față de propria ei aniversare era contracarată de atenția anturajului și nu numai, astfel că Palatul Kensington se umplea pe 1 iulie de sute de buchete de flori, își amintește Darren McGrady.

printesa diana

Acesta dă detalii și despre dieta urmată de Prințesa Inimilor, care și-a păstrat mereu o siluetă armonioasă. Diana nu mânca niciodată carne de vită, porc, ocazional miel, iar preferatele ei erau preparatele de pui, pește sau vegetariene. Nu refuza niciodată Ou Suzette – cartof copt umplut cu spanac și ou și cu sos hollandaise.

A trebuit să-mi schimb stilul de gătit pentru Prințesa Diana, am trecut de la preparatele grele, cu sosuri, la mâncărurile ușoare, fără grăsimi, fără carbohidrați. Obișnuia să-mi spună: ”Tu ai grijă de grăsimi, că am eu grijă de carbohidrați la sală!”, își amintește Darren McGrady.

Foto: Hepta

Related Posts

Mese speciale pentru un Crăciun altfel! (și ceva pentru colindători)

Se spune că în bucătărie se țes cele mai frumoase povești, iar în seara de Crăciun, această magie…

Cine sunt concurenții noului sezon Survivor România?

A sosit momentul mult așteptat! Survivor România revine la PRO TV cu un nou sezon care promite să…

Cine este noul American Psycho?

Celebra producție din anii 2000, American Psycho, în care rolul principal a fost interpretat de Christian Bale, va…

5 producții premiate, de urmărit în vacanța de Crăciun, disponibile pe  DISNEY+

Pe lângă filmele de acțiune, documentarele, animațiile, serialele și poveștile fantastice, Disney+ găzduiește producții de prestigiu, care au…

INNA cucerește Polonia: două concerte sold-out și un vibe de neuitat

INNA a făcut senzație în Polonia, cu două concerte incendiare, ambele sold-out. Primul spectacol s-a vândut în doar…

Be Love! Laura Giurcanu X Pandora – despre relațiile cu bijuteriile și sezonul de cadouri 

Iubire, emoție, fericire, zâmbete și oameni dragi: lunile reci de iarnă pot fi mereu încălzite cu o surpriză,…

Cum să-ți transformi bradul de Crăciun într-o operă de artă

Crăciunul este momentul magic al anului în care casele se îmbracă în straie de sărbătoare, iar bradul de…

Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa

Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…

John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani

Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…

Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români

Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…