Monica Cismaru ∙ November 3, 2020 ∙ 6 min read

amber heard johhny depp

O poveste de dragoste înfiripată pe platourile de filmare între Amber Heard (34 de ani) și Johnny Depp (57 de ani), încununată cu o căsnicie scurtă, s-a încheiat printr-o despărțire cu un scandal monstru, care pare fără sfârșit.

Cei doi foști soți s-au târât prin noroi și și-au aruncat reciproc cele mai grave acuzații, care implică violența domestică și abuzul emoțional. Iată cum a început și cum a involuat relația tumultoasă și scandaloasă dintre Johnny Depp și Amber Heard.

Recent, Johnny Depp a pierdut procesul de calomnie intentat publicației de The Sun, prin care era catalogat drept soț violent și abuziv. Actorul a negat toate acuzațiile publicate, dar tribunalul a dat câștig de cauză ziarului.

Johnny Depp și Amber Heard au ajuns, astfel, protagoniștii uneia dintre cele mai murdare despărțiri de la Hollywood, care a lăsat să iasă la suprafață amănunte teribile din interiorul relației lor disfuncționale.

amber heard johhny depp

The Rum Diary (2009) 

Depp a mai avut relații cu Winona Ryder (1989 -1993), cu Kate Moss (1994 – 1998) și cu Vanessa Paradis (1998 – 2012).

Depp a cunoscut-o pe Heard pe platourile de filmare ale producției The Rum Diary, din 2009, dar relația lor a început de-abia doi ani mai târziu, la sfârșitul lui 2011.

În 2012, Depp a anunțat despărțirea de Vanessa Paradis, cu care are doi copii – Lily-Rose (născută în 1999) și John Christopher (n. 2002), iar Amber Heard a anunțat de separarea de iubia ei, fotografa și pictorița Tasya van Ree. Presa americană scria că Heard ar fi fost arestată în 2009  pentru atac asupra lui van Ree, dar acuzațiile au fost retrase.

În 2014, Amber Heard este văzută cu un inel de logodnă, iar Johnny Depp a lăsat să se înțeleagă într-un interviu că ar avea de gând să se căsătorească cu iubita lui.

În 2015, Depp și Heard s-au căsătorit într-o ceremonie intimă în casa lor din Los Angeles. La puțin timp după nuntă, Depp și Heard au plecat în Australia, iar la intrarea în țară aceștia nu au declarat cățeii pe care îi aduseseră cu ei , doi Yorkshire Terrier, și au încălcat astfel normele de biosecuritate. Cei doi au lansat o înregistrare video în care își cereau scuze.

amber heard johhny depp

În mai 2016, Amber Heard înaintează actele de divorț de Johnny Depp și obține ordin de restricție împotriva actorului, pe motiv că acesta ar fi abuzat-o fizic în timpul relației lor și că, de obicei, acesta se afla sub influența drogurilor și a alcoolului. Amber Heard a mai adăugat că, în preajma deschiderii procedurii de divorț, Depp ar fi atacat-o cu un telefon mobil și că ar fi rănit-o, dar poliția chemată la fața locului nu a găsit dovezi care să confirme spusele actriței. Depp a negat acuzațiile și a susținut că Heard urmărește să obțina beneficii financiare mai mari datorită victimizării.

Amber Heard a depus mărturie la proces, dar s-a ajuns la o înțelegere între foștii soți după ce actrița și-a retras plângerile de violență domestică și ordinul de restricție. Aceasta a pretins o pensie de 50 000 de dolari pe lună. Depp și Heard au emis împreună un comunicat prin care au lăsat să se înțeleagă ca au ajuns la sentimente mai bune și că lucrurile s-au liniștit între ei și au negat că ar fi avut intenții ostile unul față de celălalt. Amber a primit 7 milioane de dolari la divorț, pe care i-ar fi donat către organizații caritabile.

În 2017, divorțul a fost pronunțat, Aber Heard a rămas cu cățeii din centrul scandalului din 2015, iar Johnny Depp a rămas cu averea intactă – din care fac parte o insulă privată în Bahamas, dar și o colecție amplă de mașini și de motociclete clasice. Presa americană susținea la acea vreme că fostii soți au încheiat o înțelegere prin care aceștia s-ar fi angajat să nu spună lucruri negative unul despre celălalt și sa nu relateze amănunte despre relația și despărțirea lor.

amber heard johhny depp

În decembrie 2018, ziarul Washington Post a publicat o scrisoare deschisă semnată de Amber Heard prin care aceasta susținea, încă o dată, că ar fi fost abuzată în timpul căsniciei. ”Am devenit figura publică reprezentativă pentru violența domestică și resimt o ostilitate fără precedent a publicului față de femeile care aleg să vorbească despre acest lucru”, a scris Amber Heard, care a omis să-i pomenească numele fostului soț în scrisoare.

În 2019, Depp a dat-o în judecată pe Heard pentru 50 de milioane de dolari pentru defăimare în scrisoarea publicată de Washington Post. Acesta a susținut, prin avocații săi, că Amber Heard nu este o victimă a violenței domestice și că nu face decât să incite și să mențină conflictul. În plus, actorul a negat acuzațiile de abuz și a menționat că acuzațiile fostei lui soții fac parte dintr-o strategie elaborată a acesteia pentru a genera simpatia publicului.

amber heard johhny depp

Într-o plângere înaintată de Heard pentru a contracara procesul de defăimăre intentat de Depp, Heard a oferit exemple de cazuri în care Depp s-ar fi manifestat abuziv față de ea în timpul căsniciei și l-ar fi catalogat drept un ”monstru”.

Amber Heard a pretins că încă are cicatrici pe brațe și pe picioare survenite în urma unei altercații prin care Depp ar fi aruncat-o pe o masă de ping pong și ar fi târât-o prin cioburi de sticlă, iar procesul e încă în derulare în SUA.

amber heard johhny depp

În 2020, au fost făcute publice înregistrări audio ale unei covorbiri telefonice între cei doi foști soți în care Depp recunoștea că a lovit-o pe Amber Heard.

În iulie 2020, a început procesul intentat de Depp împotriva grupului de presă News Group Newspapers, publisherul The Sun. Publicația a susținut într-un articol că actorul este un ”bătăuș”, fapt ce l-a determinat pe Depp să dea în judecata atât ziarul cât și pe redactorul șef pentru calomnie. În favoarea lui Depp au depus mărturie atât Winona Ryder cât și Vanessa Paradis, fostele lui partenere. În proces, Depp a acuzat-o pe Heard de acte de agresiune și de aventuri extra-conjugale, cu actorul James Franco și cu mogulul Elon Musk, negate de Amber Heard.

amber heard johhny depp

Pe 2 noiembrie 2020, tribunalul a dat câștig de cauză ziarului și a respins acuzațiile de calomnie ale actorului. Procesul intentat în SUA de Johnny Depp împotriva lui Amber Heard pentru scrisoarea deschisă publicată de Washington Post, în care cere daune de 50 de milioane de dolari, încă e în derulare.

Related Posts

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…

Paris Hilton, un an de căsnicie fericită

Paris Hilton (41 de ani) a sărbătorit un an de căsătorie cu soțul ei, Carter Reum (41 de…