A List Magazine ∙ January 13, 2023 ∙ 5 min read

Cuvintele „jucării sexuale” stârnesc reacții imediate: unele exprimate, altele inhibate, unele pro, altele contra. Poate e timpul să scoatem plăcerea sexuală a femeilor din sertarul tabuurilor, mai ales că lanțurile mari de beauty retaileri vin cu propuneri din ce în ce mai variate și mai îndrăznețe. 

Incluse în categoria wellness, selfcare sau bodycare, produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale ar putea deveni, curând, și altceva decât obiecte ascunse sau plasate sub spectrul rușinii și al dezaprobării colective. Și asta pentru că femeile au început să înțeleagă mai mult și mai bine despre importanța chimiei într-un organism sănătos. 

Și totuși, poate că mai e mult până departe, chiar și atunci când ne uităm la ce spun sau fac alții mai informați, mai liberi în gândire. 

Uite un fapt notat de publicația Economist: aproximativ jumătate dintre femeile britanice se confruntă cu dificultăți sexuale care au durat mai mult de trei luni într-un anumit an. Cum stau româncele la capitolul acesta? Tu să ne spui!

Indiferent dacă ești într-o relație de lungă durată sau abia l-ai cunoscut, ori dacă ești singură (cu sau fără copii – da, și mamele au voie să simtă plăcerea), ori, pur și simplu, cauți satisfacția și plăcerea, trebuie să știi și să accepți cu sinceritate că „terenul” sexual nu este doar un spațiu de joacă rezervat în exclusivitate bărbaților.  

Și, pentru că tot am pomenit de bărbați și de implicarea lor, sondeje recente efectuate în America, Germania și Spania arată că aproximativ 20% dintre bărbați suferă de disfuncții erectile, la un moment dat în viața lor. 

Disfuncțiile erectile afectează viața sexuală, intimitatea și, pe termen lung, pot avea efecte și în viața socială sau profesională. Și asta nu e doar problema lor, a bărbaților, ci devine și a ta, a partenerei aflate în căutarea unui echilibru chimic și emoțional. 

În plus, într-o relație sau nu, femeile ar trebui să nu depindă 100% de un partener, cu atât mai mult când este vorba de propria plăcere.

E OK să fii sau să nu fii pregătită pentru acest subiect tabu, dar poți să arunci o privire asupra jucăriilor sexuale selectate mai jos. Poate te vor face să te mai gândești, să te apropii de partener sau chiar să deschizi o discuție cu o prietenă, pentru că chiar este foarte important: plăcerea ta ar trebui să fie alegerea ta.

Unde găsești și poți citi mai multe despre produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale? O listă scurtă ar putea include: Douglas, Sephora și Notino.

De dimensiunea și foarte aproape de aspectul unui ruj, Lelo MIA™ 2 este noua versiune a legendarului vibrator-ruj reîncărcabil prin USB, cu un vârf sculptat pentru o stimulare externă precisă și 1,5 ore de utilizare continuă. Îl găsești la Douglas.

Stimulatorul pentru clitoris, Satisfyer Pro Penguin Next Generation are 11 intensități și se utilizează cu geluri lubrifiante pe bază de apă. Ai toate detaliile despre ce poate face pe Notino.

The Romantic, The Poet, The Artist, The Surfer sau The Firefighter sunt numele alese de brandul Smile Makers. Și, pentru că fiecare oferă plăcere în felul său, va trebui să descoperi singură care ți se potrivește. Sephora are o secțiune separată, dedicată momentelor intime. 

Lelo Soraya 2 Deep Rose (douglas.ro) este conceput din silicon ultra-neted și are 12 setări de vibrații.

Dacă este cel mai bine vândut produs Lelo, Sona 2 Cruise Cerise are probabil atuuri pe care le poți descoperi singură.

Setul Gato din 8 piese de la Panthra are toate atuurile să fie un cadou pentru cele care au un partener pregătit pentru o altfel de experiență.

Stimulatorul Iroha + Kushi este silențios și poate fi folosit solo sau în doi.

We-Vibe Chorus este recomandat cuplurilor. Ar mai fi de spus și că Ziua Îndrăgostiților vine în curând?

Cu operare prin telecomandă? Poți să începi cu silențiosul Lelo Tiani 3.

Related Posts

Balcicul artistic interbelic se întoarce la Balcic 

În jurul aniversării a 100 de ani de la începerea construcției la palatul de la Balcic al Reginei…

Cum sună cea mai nouă piesă semnată Irina Rimes: ,,Dulce amară”

Irina Rimes lansează piesa ,,Dulce amară”, o poveste despre o femeie legendară, o apariție la fel de spectaculoasă ca…

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Chef Cătălin Scărlătescu gătește în această seară pentru tine, la MEDUSA

Cătălin Scărlătescu vă așteaptă în această seară cu cele mai gustoase preparate mediteraneene, la una dintre cele mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările importante. Iată ce ne-a atras atenția,…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…