A List Magazine ∙ January 13, 2023 ∙ 5 min read

Cuvintele „jucării sexuale” stârnesc reacții imediate: unele exprimate, altele inhibate, unele pro, altele contra. Poate e timpul să scoatem plăcerea sexuală a femeilor din sertarul tabuurilor, mai ales că lanțurile mari de beauty retaileri vin cu propuneri din ce în ce mai variate și mai îndrăznețe. 

Incluse în categoria wellness, selfcare sau bodycare, produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale ar putea deveni, curând, și altceva decât obiecte ascunse sau plasate sub spectrul rușinii și al dezaprobării colective. Și asta pentru că femeile au început să înțeleagă mai mult și mai bine despre importanța chimiei într-un organism sănătos. 

Și totuși, poate că mai e mult până departe, chiar și atunci când ne uităm la ce spun sau fac alții mai informați, mai liberi în gândire. 

Uite un fapt notat de publicația Economist: aproximativ jumătate dintre femeile britanice se confruntă cu dificultăți sexuale care au durat mai mult de trei luni într-un anumit an. Cum stau româncele la capitolul acesta? Tu să ne spui!

Indiferent dacă ești într-o relație de lungă durată sau abia l-ai cunoscut, ori dacă ești singură (cu sau fără copii – da, și mamele au voie să simtă plăcerea), ori, pur și simplu, cauți satisfacția și plăcerea, trebuie să știi și să accepți cu sinceritate că „terenul” sexual nu este doar un spațiu de joacă rezervat în exclusivitate bărbaților.  

Și, pentru că tot am pomenit de bărbați și de implicarea lor, sondeje recente efectuate în America, Germania și Spania arată că aproximativ 20% dintre bărbați suferă de disfuncții erectile, la un moment dat în viața lor. 

Disfuncțiile erectile afectează viața sexuală, intimitatea și, pe termen lung, pot avea efecte și în viața socială sau profesională. Și asta nu e doar problema lor, a bărbaților, ci devine și a ta, a partenerei aflate în căutarea unui echilibru chimic și emoțional. 

În plus, într-o relație sau nu, femeile ar trebui să nu depindă 100% de un partener, cu atât mai mult când este vorba de propria plăcere.

E OK să fii sau să nu fii pregătită pentru acest subiect tabu, dar poți să arunci o privire asupra jucăriilor sexuale selectate mai jos. Poate te vor face să te mai gândești, să te apropii de partener sau chiar să deschizi o discuție cu o prietenă, pentru că chiar este foarte important: plăcerea ta ar trebui să fie alegerea ta.

Unde găsești și poți citi mai multe despre produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale? O listă scurtă ar putea include: Douglas, Sephora și Notino.

De dimensiunea și foarte aproape de aspectul unui ruj, Lelo MIA™ 2 este noua versiune a legendarului vibrator-ruj reîncărcabil prin USB, cu un vârf sculptat pentru o stimulare externă precisă și 1,5 ore de utilizare continuă. Îl găsești la Douglas.

Stimulatorul pentru clitoris, Satisfyer Pro Penguin Next Generation are 11 intensități și se utilizează cu geluri lubrifiante pe bază de apă. Ai toate detaliile despre ce poate face pe Notino.

The Romantic, The Poet, The Artist, The Surfer sau The Firefighter sunt numele alese de brandul Smile Makers. Și, pentru că fiecare oferă plăcere în felul său, va trebui să descoperi singură care ți se potrivește. Sephora are o secțiune separată, dedicată momentelor intime. 

Lelo Soraya 2 Deep Rose (douglas.ro) este conceput din silicon ultra-neted și are 12 setări de vibrații.

Dacă este cel mai bine vândut produs Lelo, Sona 2 Cruise Cerise are probabil atuuri pe care le poți descoperi singură.

Setul Gato din 8 piese de la Panthra are toate atuurile să fie un cadou pentru cele care au un partener pregătit pentru o altfel de experiență.

Stimulatorul Iroha + Kushi este silențios și poate fi folosit solo sau în doi.

We-Vibe Chorus este recomandat cuplurilor. Ar mai fi de spus și că Ziua Îndrăgostiților vine în curând?

Cu operare prin telecomandă? Poți să începi cu silențiosul Lelo Tiani 3.

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…