A List Magazine ∙ January 13, 2023 ∙ 5 min read

Cuvintele „jucării sexuale” stârnesc reacții imediate: unele exprimate, altele inhibate, unele pro, altele contra. Poate e timpul să scoatem plăcerea sexuală a femeilor din sertarul tabuurilor, mai ales că lanțurile mari de beauty retaileri vin cu propuneri din ce în ce mai variate și mai îndrăznețe. 

Incluse în categoria wellness, selfcare sau bodycare, produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale ar putea deveni, curând, și altceva decât obiecte ascunse sau plasate sub spectrul rușinii și al dezaprobării colective. Și asta pentru că femeile au început să înțeleagă mai mult și mai bine despre importanța chimiei într-un organism sănătos. 

Și totuși, poate că mai e mult până departe, chiar și atunci când ne uităm la ce spun sau fac alții mai informați, mai liberi în gândire. 

Uite un fapt notat de publicația Economist: aproximativ jumătate dintre femeile britanice se confruntă cu dificultăți sexuale care au durat mai mult de trei luni într-un anumit an. Cum stau româncele la capitolul acesta? Tu să ne spui!

Indiferent dacă ești într-o relație de lungă durată sau abia l-ai cunoscut, ori dacă ești singură (cu sau fără copii – da, și mamele au voie să simtă plăcerea), ori, pur și simplu, cauți satisfacția și plăcerea, trebuie să știi și să accepți cu sinceritate că „terenul” sexual nu este doar un spațiu de joacă rezervat în exclusivitate bărbaților.  

Și, pentru că tot am pomenit de bărbați și de implicarea lor, sondeje recente efectuate în America, Germania și Spania arată că aproximativ 20% dintre bărbați suferă de disfuncții erectile, la un moment dat în viața lor. 

Disfuncțiile erectile afectează viața sexuală, intimitatea și, pe termen lung, pot avea efecte și în viața socială sau profesională. Și asta nu e doar problema lor, a bărbaților, ci devine și a ta, a partenerei aflate în căutarea unui echilibru chimic și emoțional. 

În plus, într-o relație sau nu, femeile ar trebui să nu depindă 100% de un partener, cu atât mai mult când este vorba de propria plăcere.

E OK să fii sau să nu fii pregătită pentru acest subiect tabu, dar poți să arunci o privire asupra jucăriilor sexuale selectate mai jos. Poate te vor face să te mai gândești, să te apropii de partener sau chiar să deschizi o discuție cu o prietenă, pentru că chiar este foarte important: plăcerea ta ar trebui să fie alegerea ta.

Unde găsești și poți citi mai multe despre produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale? O listă scurtă ar putea include: Douglas, Sephora și Notino.

De dimensiunea și foarte aproape de aspectul unui ruj, Lelo MIA™ 2 este noua versiune a legendarului vibrator-ruj reîncărcabil prin USB, cu un vârf sculptat pentru o stimulare externă precisă și 1,5 ore de utilizare continuă. Îl găsești la Douglas.

Stimulatorul pentru clitoris, Satisfyer Pro Penguin Next Generation are 11 intensități și se utilizează cu geluri lubrifiante pe bază de apă. Ai toate detaliile despre ce poate face pe Notino.

The Romantic, The Poet, The Artist, The Surfer sau The Firefighter sunt numele alese de brandul Smile Makers. Și, pentru că fiecare oferă plăcere în felul său, va trebui să descoperi singură care ți se potrivește. Sephora are o secțiune separată, dedicată momentelor intime. 

Lelo Soraya 2 Deep Rose (douglas.ro) este conceput din silicon ultra-neted și are 12 setări de vibrații.

Dacă este cel mai bine vândut produs Lelo, Sona 2 Cruise Cerise are probabil atuuri pe care le poți descoperi singură.

Setul Gato din 8 piese de la Panthra are toate atuurile să fie un cadou pentru cele care au un partener pregătit pentru o altfel de experiență.

Stimulatorul Iroha + Kushi este silențios și poate fi folosit solo sau în doi.

We-Vibe Chorus este recomandat cuplurilor. Ar mai fi de spus și că Ziua Îndrăgostiților vine în curând?

Cu operare prin telecomandă? Poți să începi cu silențiosul Lelo Tiani 3.

Related Posts

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne aduce horoscopul săptămânii 30 ianuarie- 5 februarie 2023. Iată ce ne rezervă astrele in…

Wedding Trends 2023. Ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi. TOP 5 recomandări pentru miri!

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty și wedding…

Obrăjori de vită cu sos de vin roșu și garnitură de piure de cartofi cu trufe și roșii uscate

Chef Valentin Costea este direct implicat în conceperea meniurilor din ofertele Le Château – Castelul din Inima Capitalei,…

7 seriale de tip reality pentru serile tale de relaxare

Sunt relaxante, amuzante și ușor de urmărit, numai bune de văzut în serile în care îți dorești un…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

CLANUL revine cu sezonul 2, la PRO TV, din 19 februarie

După ce primul sezon din ”Clanul” s-a încheiat cu emoții și cu tensiune, sezonul doi revine în forță,…

Blake Lively, în adaptarea romanului celei mai de succes scriitoare americane, Colleen Hoover – It Ends With Us

Blake Lively și Justin Baldoni vor juca împreună în ecranizarea best-sellerului It Ends with Us, semnat de cea…

Florin Piersic împlinește azi 87 de ani

Pe 27 ianuarie 1936, se năștea, la Cluj, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuți…

Vacanță în Valencia, orașul spaniol perfect pentru un city break

Cu excepția anilor de pandemie, în care nu îmi era foarte clar când sunt granițele deschise și când…

Monica Bellucci, în rolul divei Mariei Callas, în reprezentația de teatru ”Maria Callas’ Letters and Memoirs”

Actrița italiană Monica Bellucci a acceptat provocarea de a interpreta rolul divei Maria Callas în piesa de teatru…