A List Magazine ∙ January 13, 2023 ∙ 5 min read

Cuvintele „jucării sexuale” stârnesc reacții imediate: unele exprimate, altele inhibate, unele pro, altele contra. Poate e timpul să scoatem plăcerea sexuală a femeilor din sertarul tabuurilor, mai ales că lanțurile mari de beauty retaileri vin cu propuneri din ce în ce mai variate și mai îndrăznețe. 

Incluse în categoria wellness, selfcare sau bodycare, produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale ar putea deveni, curând, și altceva decât obiecte ascunse sau plasate sub spectrul rușinii și al dezaprobării colective. Și asta pentru că femeile au început să înțeleagă mai mult și mai bine despre importanța chimiei într-un organism sănătos. 

Și totuși, poate că mai e mult până departe, chiar și atunci când ne uităm la ce spun sau fac alții mai informați, mai liberi în gândire. 

Uite un fapt notat de publicația Economist: aproximativ jumătate dintre femeile britanice se confruntă cu dificultăți sexuale care au durat mai mult de trei luni într-un anumit an. Cum stau româncele la capitolul acesta? Tu să ne spui!

Indiferent dacă ești într-o relație de lungă durată sau abia l-ai cunoscut, ori dacă ești singură (cu sau fără copii – da, și mamele au voie să simtă plăcerea), ori, pur și simplu, cauți satisfacția și plăcerea, trebuie să știi și să accepți cu sinceritate că „terenul” sexual nu este doar un spațiu de joacă rezervat în exclusivitate bărbaților.  

Și, pentru că tot am pomenit de bărbați și de implicarea lor, sondeje recente efectuate în America, Germania și Spania arată că aproximativ 20% dintre bărbați suferă de disfuncții erectile, la un moment dat în viața lor. 

Disfuncțiile erectile afectează viața sexuală, intimitatea și, pe termen lung, pot avea efecte și în viața socială sau profesională. Și asta nu e doar problema lor, a bărbaților, ci devine și a ta, a partenerei aflate în căutarea unui echilibru chimic și emoțional. 

În plus, într-o relație sau nu, femeile ar trebui să nu depindă 100% de un partener, cu atât mai mult când este vorba de propria plăcere.

E OK să fii sau să nu fii pregătită pentru acest subiect tabu, dar poți să arunci o privire asupra jucăriilor sexuale selectate mai jos. Poate te vor face să te mai gândești, să te apropii de partener sau chiar să deschizi o discuție cu o prietenă, pentru că chiar este foarte important: plăcerea ta ar trebui să fie alegerea ta.

Unde găsești și poți citi mai multe despre produsele dedicate obținerii plăcerii sexuale? O listă scurtă ar putea include: Douglas, Sephora și Notino.

De dimensiunea și foarte aproape de aspectul unui ruj, Lelo MIA™ 2 este noua versiune a legendarului vibrator-ruj reîncărcabil prin USB, cu un vârf sculptat pentru o stimulare externă precisă și 1,5 ore de utilizare continuă. Îl găsești la Douglas.

Stimulatorul pentru clitoris, Satisfyer Pro Penguin Next Generation are 11 intensități și se utilizează cu geluri lubrifiante pe bază de apă. Ai toate detaliile despre ce poate face pe Notino.

The Romantic, The Poet, The Artist, The Surfer sau The Firefighter sunt numele alese de brandul Smile Makers. Și, pentru că fiecare oferă plăcere în felul său, va trebui să descoperi singură care ți se potrivește. Sephora are o secțiune separată, dedicată momentelor intime. 

Lelo Soraya 2 Deep Rose (douglas.ro) este conceput din silicon ultra-neted și are 12 setări de vibrații.

Dacă este cel mai bine vândut produs Lelo, Sona 2 Cruise Cerise are probabil atuuri pe care le poți descoperi singură.

Setul Gato din 8 piese de la Panthra are toate atuurile să fie un cadou pentru cele care au un partener pregătit pentru o altfel de experiență.

Stimulatorul Iroha + Kushi este silențios și poate fi folosit solo sau în doi.

We-Vibe Chorus este recomandat cuplurilor. Ar mai fi de spus și că Ziua Îndrăgostiților vine în curând?

Cu operare prin telecomandă? Poți să începi cu silențiosul Lelo Tiani 3.

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…