Nicoleta Nicolae ∙ November 23, 2023 ∙ 6 min read

Primele lumânări parfumate Little Paris au apărut din dorința cuplului Cremona şi Răzvan de a dărui celor dragi ceva făcut cu propriile mâini, ceva care să îmbine frumusețea, unicitatea și amintirile. Cu grijă și multă dragoste pentru lucrurile parfumate au continuat și au transformat acest hobby într-un business minunat, ce aduce multă bucurie în casele oamenilor. .

Împreună cu Alist Magazine, Little Paris lansează o lumânare specială de Sărbători: ‘A New Beginning! Povestea lor, în cele ce urmează!

Cum s-a născut pasiunea pentru lumânările parfumate?

Pasiunea noastră pentru lumânările parfumate s-a nascut dintr-un amestec fascinant de iubire pentru Paris și pentru boutique-urile lor elegante și dorința profundă de a oferi familiei și prietenilor ceva cu totul special și personal. Aș spune că totul a încept în acele zile pline de farmec petrecute în capitala Franței, unde fiecare colț ascundea o poveste și o aromă unică. Intrând în acele boutique-uri fermecătoare, am descoperit magia parfumurilor și puterea lor de a te transpune într-un loc sau în brațele unei persoana dragi. Am turnat primele lumânări din dorința de a dărui ceva făcut cu mâinile noastre, ceva care să îmbine frumusețea, unicitatea și amintirile. 

Totul a început fără prea multe așteptări, doar din dragul a vedea oamenii din jurul nostru bucurându-se de un cadou în esență simplu, dar căre poate trezi emoții păstrate într-ul colț de suflet. Este o experiență atât de intimă și personală să oferi lumânări pe care le-ai făcut cu grijă și dragoste, și credem că asta este esența pasiunii noastre pentru lumânările parfumate.

Cum decurge acel proces de selecție de arome, atunci când creezi o lumânare parfumată?

Pentru că suntem 2 în atelier, aș spune că procesul de selecție este ca un dans între experiențe personale ale fiecăruia. Este o experiență atât de intimă și personală să oferi lumânări pe care le-ai făcut cu grijă și dragoste, și credem că asta este esența pasiunii noastre pentru lumânările parfumate. Alegerea aromelor este ca și cum am naviga prin amintirile și trăirile noastre. Uneori, ne inspirăm din călătoriile în care am fost, aducând în poveste esența unui oraș, a naturii spectaculoase sau a unui dulce bun pe care l-am savurat. Alteori, ne lăsăm ghidați de starea de spirit pe care vrem să o creeze lumânarea – poate fi o notă caldă și dulce pentru confort sau un amestec proaspăt și revigorant pentru energie.

Este o călătorie creativă și personală am putea spune, în care fiecare aroma aleasă contribuie la crearea unei experiențe unice. Credem că fiecare lumânare reaprinde cu ea o emoție, o amintire sau o trăire a persoanei ce o primește. Și asta vrem să și transmitem mai departe prin parfumurile pe care le alegem. 

De aceea am și alăturat o poveste fiecarei dintre lumânările noastre, ca să aducem și mai aproape emoțiile pe care dorim să le transpunem în fiecare notă de parfum, iar rezultatul final, zicem noi, este o lumânare care nu doar luminează încăperea, ci și aduce cu sine o poveste de spus și o stare de bine.

Cum s-a născut și ce conține ‘A New Beginning?

Chiar dacă sună ciudat, am știut din primul moment că printre notele acestei lumânări vor fi tuberozele.  Am creat lumânarea ca pe un simbol al optimismului și al aspirațiilor împlinite, o poveste a iubirii și a noilor începuturi. într-un mod special, această lumânare marchează pe lângă o frumoasă colaborare, un an de existență al brandului noastru, reprezentând o etapă semnificativă în călătoria noastră.

‘A new beginning este o fuziune de nuanțe de fructe de pădure coapte, parfum distinctiv de tuberoze, împletite cu accente citrice subtile, ce evocă un sentiment de intrigă și prospețime. 

Cât e de important ca produsele/ ingrediente pe care le folosiți să fie eco friendly?

Fiecare lumânare pe care noi o realizăm manual este o mică particică a procesului în care ne punem toată grija și dragostea. Fiind doi oameni care petrec nenumărate ore scufundați în lumea tehnologiei, am găsit liniște și timp pentru noi în strălucirea blândă și în parfumurile memorabile ale lumânărilor și am descoperit frumusețea cerii de soia. Această resursă organică, regenerabilă, nu numai că arde mai curat și mai îndelung decât ceara tradițională de parafină, dar ne permite și să creăm lumânări fără toxine dăunătoare, asigurând un mediu mai sănătos pentru noi (și cele 3 pisici care ne vizitează des atelierul) și cei dragi.

Pentru a asigura cea mai înaltă calitate, folosim uleiuri parfumate de la furnizori de încredere, selectând arome care evocă emoții și amintiri și fitiluri care trosnesc ușor, făcute din lemn de pom fructiferi. Credem că, prin produsele noastre, putem avea un impact pozitiv atât asupra planetei, cât și asupra vieții altora.

Ce aromă are viața voastră de zi cu zi? Dar în perioada Sărbătorilor de iarnă?

Suntem un cuplu care apreciază aromele diferite, iar această diversitate adaugă o nuanță specială în fiecare zi. Pe Răzvan l-aș asocia cu o aromă caldă și masculină, similară unei combinatii perfecte între profunzimea lemnului de agar, confortul notelor de piele și sentimentul de familiaritate dat de vanilie. 

Mie, personal, îmi place să integrez stabilitatea notelor lemnoase în ceea ce fac, iar în același timp, ador să aduc o notă jucăușă și sezuală prin dulceața cireșelor coapte și prospețimea florilor de mărgăritar. Această combinație reflectă modul în care îmbrățșsez atât forța, cât și delicatețea în viața de zi cu zi.

În perioada sărbătorilor de iarnă, aroma vieții noastre devine o simfonie festivă. Mirosul de scorțișoară, vanilie și măr copt ne umple casa, creând o atmosferă călduroasă și plină de bucurie. Bineînțeles că notele inconfundabile de portocale coapte și de brad care ne amintesc de copilărie, colinde și serile petrecute cu întreagă familie nu pot să lipsească. Așadar, pentru noi, viața este o călătorie olfactivă, plină de surprize și amintiri parfumate, iar sărbătorile aduc cu ele arome de neuitat care îmbogățesc această călătorie într-un mod special și festiv.

Poti comanda lumanarea ‘A New Beginning aici!

Night at the chalet – Lemn ars • Vanilie • Cuișoare

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…