Adi Hădean ne propune un desert simplu, aromatizat, pentru iubitorii de ciocolată- mousse de ciocolată cu cardamom şi portocală.

Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu portocale şi cardamom
  • 4 portocale netratate mari
  • 4 ouă mari
  • 150 g ciocolată amăruie, cu  minimum 70% cacao
  • 30 g unt moale
  • 20 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă pudră de cardamom
  • coajă de portocală rasă fin
Ingrediente pentru ganache de ciocolată şi frişcă
  • 50 g ciocolată amăruie, cu  minimum 70% cacao
  • 150 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă, cu minimum 35% grăsime
  • 20 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie

Ingrediente pentru biscuit de unt şi portocală

  • 30 g făină albă
  • 30 g zahăr pudră
  • 30 g unt moale
  • 20 ml suc de portocale
Ingrediente Mousse de ciocolată cu cardamom

Preparare mousse de ciocolată cu portocale şi cardamom

Mai întȃi, am cȃntărit ingredientele pentru mousse. Am măcinat în mojar o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom verde. Am spălat bine portocalele şi am tăiat cȃte o treime din vȃrful fiecăreia. Am ras fin coaja de pe fiecare capac de portocală şi am pus-o deoparte.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts