A List Magazine ∙ September 20, 2022 ∙ 5 min read

Grupul Molteni a inaugurat primul său magazin flagship al brandului italienesc de mobila high-end Molteni&C în România, la București, făcând un pas semnificativ spre calificarea rețelei sale de distribuție pe piața strategică din România.

Magazinul Flagship este rezultatul unui parteneriat cu BL Associates, un studio consacrat în România, condus de Brandon Lee, împreună cu asociatul său, Eduard Barbu. Cu un portofoliu care reunește proiecte pe segmentul corporate, bănci, private banking, ospitalitate și proiecte de retail, până la proiectarea de locuințe și loft-uri pentru clienți premium, BL Associates livrează proiecte la cheie în România și în întreaga lume.

molteni flagship

Expertiza proprietarului, ale cărei rădăcini pot fi regăsite în creativitatea și în soluțiile inovatoare abordate pentru amenajarea spațiului, variază de la mici obiecte de design, până la piese individuale de mobilier și amenajări interioare pentru proiecte de ospitalitate și rezidențiale realizate pentru clienți din SUA, Muntenegru, Georgia, China, Taiwan și Iordania.

molteni flagship

Flagship Store-ul Molteni&C prinde viață într-o clădire impresionantă, situată pe unul dintre cele mai vechi bulevarde ale Bucureștiului, Calea Dorobanți: peste 305m2 repartizați între parter, primul etaj și mansardă, aflat într-o zonă concepută de la bun început să formeze un cartier exclusivist.

molteni flagship

Situat în inima orașului, spațiul aparține unui cartier care se bucură acum de protecția patrimoniului cultural. De-a lungul anilor, zona s-a dezvoltat într-un ritm alert, aflându-se acum la intersecția clădirilor de birouri, studiourilor de artă, cu buticuri locale, restaurante rafinate și case bine conservate și restaurate care găzduiesc ambasade și reședințe ale ambasadorilor. Poziția magazinului, aflat într-un cartier care găzduiește case Beaux-Arts (mici palate care ilustrează gustul pentru arhitectură al elitei bucureștene de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea), nu garantează doar o experiență de top, ci subliniază și spiritul cultural al Grupului Molteni.

molteni flagship

Traseul expozițional începe la parter cu o avanpremieră rafinată a unui living familiar, unde canapeaua Marteen, măsuță Louisa și fotoliile Elain, toate proiectate de directorul de creație Molteni&C, Vincent Van Duysen, îi întâmpină pe oaspeți. Colecția Molteni&C Heritage este vizibilă încă de la începutul traseului, cu două fotolii emblematice Round D.154.5 de Gio Ponti, care completează compoziția generală a sufrageriei. De asemenea covorul Dedalo de Marta Ferri acoperă podeaua zonei de luat masa, încadrând masa Diamond de Patricia Urquiola și scaunele Devon de Rodolfo Dordoni. Pentru a completa aspectul, dulapul Horizons de Dante Bonuccelli se potrivește perfect cu atmosfera elegantă și high-end a spațiului, marcată de savoir faire-ul Molteni&C. O a doua zonă prezintă alte soluții de living și bucătărie. Biblioteca Hector împarte vizual zonele în funcție de utilizarea lor: pe de o parte canapeaua Paul, fotoliu Margou, măsuțele Pannacotta și 45° Grado, pe de altă parte o configurație Dada spațioasă care include insula de bucătărie VVD și Coloanele tehnice 2.0.

Experiența Molteni&C continuă la primul etaj: o scară în spirală grandioasă unește cele două niveluri, întâmpinând oaspetele într-o imersiune suplimentară în universul Molteni&C. O zonă de living include canapeaua Gregor de Van Duysen, fotoliu Kensington de Dordoni și mese mici precum Alisee de Matteo Nunziati, Attico de Nicola Gallizia și Vicino de Foster + Partners. Un perete desparte sistemul 505UP by Gallizia de Hector night by Van Duysen. Intrând în zona de noapte, patul Ribbon de Van Duysen ocupă centrul scenei, alături de măsuța D.552.2 și fotoliul D.151.4, ambele proiectate de Gio Ponti și parte din Colecția Heritage. Pentru a completa spațiul, o compoziție din Gliss Master încadrează covorul Palette și pouf Domino

Next, rezultând in cel mai primitor și elegant dressing. Ajungând la al doilea și ultimul etaj al magazinului, oaspetele intră într-o sufragerie rafinată și conicfortabilă, cu masă Filigree și scaune Chelsea, ambele proiectate de Dordoni, alături de sistemul Password al lui Bonuccelli și covorul Aura by Gallizia.

Culoarul trece printr-o zonă elegantă de lounge, unde iconicele fotolii D.154.2 sunt încadrate de covorul D.754.1. Piesele Gio Ponti se integrează armonios cu două măsuțe de cafea Pannacotta by Ron Gilad. Călătoria printr-o lume a materialelor culminează cu o zonă de luat masa confortabilă, cu bucătărie Prime, bufet 505UP și masa Arc de Foster + Partners, combinate cu scaune Tea de Jasper Morrison.

Rezultatul este un cadru de mare impact, care pune în valoare colecțiile Molteni&C, creând un spațiu cald, primitor și experiențial.

Social Media:
instagram.com/moltenidada
facebook.com/moltenidada
pinterest.com/moltenidada
instagram.com/blstudioassociates

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…