Adriana Moscu ∙ March 18, 2020 ∙ 5 min read

La o simplă căutare pe Google, concluzia pare tranșată: telefonul mobil îți distruge relația de cuplu. Chiar așa să fie? Depinde cine pe cine folosește. Alegerea e a ta. Noi am descoperit câteva aspecte care atestă incontestabil importanța smartphone-ului în relațiile noastre.

Se spune despre el că este mărul discordiei în relația de cuplu. Ești cu ochii în ecran, în loc să-ți îndrepți atenția spre partener; te pierzi în șirul nesfârșit de postări de pe rețelele sociale, în loc să te pierzi în brațele celui de lângă tine; preferi să te uiți la un serial cu cinci sezoane, în loc să faceți sex nebun. Ce mai încolo și-ncoace, în ritmul ăsta ajungem, în scurt timp, să fim geloși pe smartphone-ul iubitului sau al iubitei. Și pe bună dreptate! Ce-i de făcut? Să descoperiți împreună câteva feluri prin care telefonul inteligent vă unește, în loc să vă despartă.

Topește distanțele

În epoca vitezei, tot mai multe cupluri sunt nevoite să experimenteze dragostea la distanță. Uneori, de mii de kilometri. În aceste condiții, un apel video face ca distanțele să dispară și dorul să-și mai piardă din intensitate. Pentru că una e să vă scrieți mesaje al căror conținut poate fi distorsionat (și ce te faci dacă nu răspunde la sms? 🙂 ), și alta să vorbiți firesc și neîntrerupt, în timp ce priviți unul spre celălalt, ca și cum ați fi față în față.

No more Romeo & Juliet drama

Dacă ai citit povestea, sigur știi despre ce e vorba. Dacă nu, ți-o spunem noi, pe scurt: scrisoarea prin care Romeo era înștiințat de către părintele Lorenzo că Julieta, prea dulcea sa iubită, și-a înscenat moartea pentru evita căsătoria cu cel pe care nu-l iubea, nu mai ajunge la el. Romeo își pune capăt zilelor, spre a o urma în moarte. Altfel ar fi stat lucrurile cu un smartphone la îndemână. Mesajul ar fi ajuns la timp și povestea ar fi avut parte, cel mai probabil, de un happy end. Lăsând alegoriile la o parte, un smartphone te poate ajuta să-ți comunici simplu, la obiect și în timp real mesajele, atunci când te afli într-o relație. Fără prea mult loc de interpretări și exact atunci când e nevoie.

Nu cred până nu văd

Sau crede și cercetează. E-adevărat, ideal este să aveți încredere unul în celălalt, chiar și în lipsa dovezilor palpabile. Uneori, însă, un plus de siguranță nu strică. Așa că dacă niciunul dintre voi nu are nimic de ascuns, un simpu apel pe WhatsApp Video îți poate confirma că partenerul tău chiar este acolo unde susține că e. Sigur, noi vă dorim să nu fiți nevoiți să ajungeți să aveți nevoie de astfel de dovezi de iubire … extreme. 🙂

Puteți să folosiți orice alte tipuri de apeluri video: de exemplu, Google Duo, pentru a iniția convorbiri video cu membrii familiei, prietenii și oricine altcineva. Apelurile sunt criptate, prin urmare, sunt private pentru tine și persoana pe care o apelezi.

Evenimente importante? Nu le mai ratezi niciodată

Cu valul de informație care vine zilnic peste noi, este destul de greu să mai ținem minte pe dinafară toate zilele de naștere su alte evenimente importante din viețile persoanelor dragi nouă. Dar pentru asta avem telefonul la îndemână: notează-ți în Notepad sau în orice altă aplicație pentru însemnări datele importante din relația voastră, ca să nu mai uiți niciodată să sărbătoriți la timp, sau să-i iei cadoul pe care și-l dorea.

Mereu conectați la ceea ce contează

Unde-s doi, puterea crește. Iar dacă partenerul tău a rămas fără date mobile fix în momentul în care se afla într-o conferință pe Skype, să zicem, îi poți sări în ajutor conectându-l la hot spot-ul de pe telefonul tău. Îți va fi veșnic recunoscător. Uneori, dragostea poate fi hot. Hot spot.

Mână-n mână și cu telefonul în buzunar

Până nu demult, toată lumea căzuse de acord: cu cât mai mare, cu atât mai performant. Dar ce te faci când smartphone-ul tău nu mai are loc în buzunar? Îți dăm noi un sfat: păstrează-ți mâinile libere pentr a-ți alinta partenerul și fă rost de un mobil care încape perfect în buzunar sau în poșetă. Galaxy Z Flip se pliază și devine surprinzător de mic. Cu un design remarcabil, îți încape cu ușurință în buzunar, geantă sau alte accesorii.

Share location și GPS: mode on

Gata cu scuzele că ai plecat pentru că nu a ajuns la timp. Cu funcția share location disponibilă pe smartphone, îi poți indica strada pe care se află restaurantul sau clubul în care i-ai dat întâlnire. Iar cu ajutorul GPS-ului, poate ajunge la tine în cel mai scurt timp.

În aceeași direcție

Dragostea nu înseamnă neapărat să priviți unul către altul, ci în aceeași direcție. Cel puțin, așa spune o vorbă celebră. Iar noi suntem de acord. Fie că vă faceți 1000 de selfie-uri pe minut, sau că vă uitați la un film romantic, un smartphone vă poate fi un aliat de nădejde. De exemplu, Galaxy Z Flip de la Samsung îți oferă o uimitoare experiență de vizionare cinematică prin diminuarea marginilor, renunțarea la adâncituri și ecranul de 6,7 inci. În plus, este ideal pentru folosirea nocturnă!

 

Foto: Pexels.com

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…