A List Magazine ∙ August 1, 2021 ∙ 6 min read

Cel mai cunoscut designer român de la Hollywood, Lorena Sârbu, cea care a creat nenumărate ținute de redcarpet și a îmbrăcat celebrități la Oscaruri, Emmy Awards și nu numai, se lansează și în lumea tenisului. 

Împreună cu soțul ei, antreprenorul Toby Crabel, Lorena Sârbu a deschis o academie de tenis, Crabel Tennis, care sponsorizează tinerele talente. Și nu întâmplător! Fiul ei, Andrei Crabel, practică tenis la cel mai înalt nivel, cu cei mai buni antrenori, precum celebrul Brad Gilbert și Taylor Fritz, aflat în Top 20 ATP World. Designerul se ocupă îndeaproape de confecționarea echipamentelor sportive pentru compania de tenis pe care o deține, Crabel Tennis, și dezvoltă în paralel și alte businessuri. Iată cum a pornit pe acest drum și ce alte proiecte are în pregătire designerul stabilit de ani buni în Cetatea Filmului.

În pandemie mulți dintre noi am avut timp să stăm noi cu noi și să ne stabilim prioritățile. Ce a însemnat pandemia pentru designerul Lorena Sârbu?

Prioritățile s-au schimbat din cauza pandemiei de Covid, atât pentru mine, cât și pentru alții. Într-un fel, familia a devenit o prioritate și acesta a fost un avantaj. Am stat împreună cu familia mult și am format o companie care se numește Crabel LLC. Firma sponsorizează atleți de tenis internaționali și nu numai. Bineînțeles că îl ajut astfel și pe fiul meu, Andrei, care este un tânăr talentat. El face de câțiva ani scoală online și merge la turnee. Eu fac turnee UTR. Îl pregătesc pe el și pe alți canditați pentru colegiu. Aici Universitatea este foarte importantă, cu bursă, studiile sunt plătite de ei. Andrei este un student bun și un sportiv bun.  Așa am pornit de fapt pe acest drum, iar acum firma noastră are toată gama de antrenament sportiv, sponsorizăm copiii care joacă tenis și le oferim și echipamentul complet. Chiar acum, un băiat talentat din Argetina s-a alăturat echipei naționale și noi îl sponsorizăm. Sunt sigură că este doar începutul și că o să facem treabă frumoasă cu Crabel Tennis Company. Lucrăm cu cei mai buni!

Fiul tău cel mare este o tânără speranță a tenisului mondial. Ce simți atunci când ești în tribune să îl susții?

Sunt mereu în tribune, la meciuri. Nu doar pentru el am emoții, dar și pentru ceilalți băieți. Au participat la un turneu, Mens Open, aici, în San Diego, Turneu Național, de categoria 1. Andrei a ajuns la tură 3 și a jucat foarte bine și în Double, tot în rondul 3 a ajuns ceea ce  nu a fost o surpriză pentru noi. El a fost cel mai tânăr dintre jucători. Băiatul din Argentina, de care am povestit mai devreme, Manuel Pena Lopez, a fost câștigătorul, și încă un băiat de aici din stat a ieșit pe locul al doilea și a fost sponsorizat de mine. Pentru toți 3 băieții am simțit emoții, în mod egal, îți spun sincer, pentru că sunt că un fel de “mama tenisului din California”. Asta spun și băieții pe care i-am ajutat. Partea frumoasă a lucrurilor este că am oportunitatea să fiu implicată în noua noastră companie de tenis, dar să merg în paralel și cu moda, pasiunea mea, la care nu am renunțat. Continui să lucrez cu clienții mei ca designer de modă, alături de echipa mea de creație. Este un business la care nu am de gând să renunț, mai ales că am două fete gemene și una dintre ele este foarte talentată în acest domeniu. Ava Crabel desenează foarte frumos și cred că va fi mult mai bună decât mine în domeniul modei.


Care a fost sursa de inspirație pentru echipamentele sportive?

Mi-a plăcut foarte mult să folosesc culori și pe red carpet și cumva am “transferat” aceeași pasiune pentru culori și în crearea  echipamentelor sportive. Am folosit multe culori: roșu, verde, albastru, multe culori “hot” etc.

Te gândești să extinzi să spunem gama de echipamente sportive la un nivel mai mare?

Nu ar fi rău să fac un plan de mass-merchandiser, aș putea să merg la Tennis Channel și la Tennis Ware house și la firmele mari. Pe viitor aș dori să lucrez poate și cu niște sponsori mai mari care doresc să colaboreze cu mine sau pur și simplu să intru pe alte piețe mai avansate și să vând aceste haine peste tot!

Care este cea mai importantă lecție învățată în pandemie? Cum s-a simțit pandemia în America?

Sunt foarte multe persoane care au avut virusul și au ramăs cu probleme, sunt multe persoane care au murit din cauza asta, nu am avut apropiați, dar a fost foarte trist. Cea mai mare lecție învățată în pandemie este să fim uniți, să rămânem așa, să petrecem mai mult timp cu familia.

În pandemie am învățat că trebuie să fiu foarte atentă pentru noi, pentru familie, pentru oamenii care lucrează pentru noi, noi am investit în multe teste, ne-am testat toți. A fost o perioadă foarte rea aici în California. Au suferit toți. La firma soțului meu a fost o perioadă în care toți angajații au lucrat online. Eu sunt recunoscătoare și am o mare admirație pentru doctori, a fost incredibil pentru toți la nivel mondial și național. Sunt recunoscătoare că am stat cu familia, că am fost toți foarte bine în siguranță, am investit în partea asta, am petrecut timp cu familia, nu ne-am uitat la partea financiară și ne-am uitat la partea umană, ne-am păstrat toți angajații, tot personalul, cred că a contat foarte mult pentru ei. Cred că am învățat în perioada asta cum să fim oameni!

Ești cel mai cunoscut designer român la Hollywood. Ce colecție ai în pregătire? Ce mai creezi?

Da, continui, pentru că moda este marea mea dragsote. Am colaborări cu mulți stiliști, după p perioadă în care și industria modei a avut de suferit.  Dar, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. De curând, am primit o propunere din partea producătorilor Housewives din Beverly Hills, să fac parte din show. Este un proiect nou, la care mă gândesc foarte mult, dar vă voi ține la curent!

 

 

 

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…